Nàstic

A la cua de 2a A

El Nàstic pateix una davallada dels socis no prevista

2a divisió A. El Nàstic fa públic que només té 3.905 abonats, quan l'objectiu era arribar als 5.000, i fa una crida a l'afició i als poc més de 1.000 socis que encara no s'han pronunciat

El Nàstic va anunciar ahir que, quan falten 15 dies perquè es tanqui la campanya de captació de socis per aquesta temporada, només té 3.905 abonats. Una xifra molt inferior a la que el club grana esperava assolir, que havia de ser propera als 5.000. En vista d'aquesta davallada inesperada, el president de l'entitat, José María Fernández, acompanyat del director general, Lluís Fàbregas, va comparèixer ahir per fer un balanç de la campanya i per fer una crida a l'afició i als socis que encara no han renovat el carnet del curs passat, per tal d'assolir els seus objectius i almenys apropar-se o poder superar els 4.994 abonats de la temporada passada, en què es va aconseguir aturar el descens dels últims anys. I és que ja queden molt lluny els més de 12.000 socis de la temporada de primera divisió, els poc més de 9.500 de la 2007/08, ja a segona divisió A, o els més de 7.000 de la 2008/09.

“Estem fent un últim esforç per aconseguir aquest mínim que ens havíem imposat, no per caprici, sinó perquè així estava marcat dins del pressupost”, va assegurar Fernández, que també va referència a aquells “1.074 socis que ho eren el curs passat i que han de decidir si vénen a buscar el seu carnet i pagar-lo”, com un motiu d'esperança per arribar finalment a la xifra marcada. Sigui com sigui, el màxim mandatari del club grana va afegir que al Nàstic “li falta gent”, més enllà dels moments puntuals en què l'afició sí que ha respost, sense mostrar-se aliè al moment de crisi que viu actualment la societat, i va assenyalar precisament aquest com un dels possibles motius per entendre aquesta retallada.

El Nàstic també té clar que si l'afició no ha acabat de donar de moment la resposta esperada és, en part, perquè no s'han fet bé les coses, però tampoc dubta a comparar les xifres amb les d'altres clubs, com explica Fàbregas: “El cas que ens toca més de prop és el del Girona, que només fa quatre anys que és a la LFP, quan nosaltres ja n'hi estem vuit, i que ens supera amb escreix pel que fa al nombre de socis; i això és una reflexió que nosaltres hauríem de fer com a club del que no s'ha fet bé, però també de la gent de Tarragona i la província, ja que si volem tenir el Nàstic en aquest nivell i a la LFP ens fa falta aquesta identificació i aquest suport dels abonats”.

229 socis nous

Tot i la important davallada, Fàbregas destaca els 229 socis nous que s'han donat d'alta, contra els només 150 que han confirmat la seva baixa. Com a novetat de la campanya, el club també valora molt positivament que un 70% dels gairebé 4.000 socis registrats fins ara s'hagin acollit a alguna de les promocions que els han permès abaratir el preu del carnet.

Potser no hem fet bé les coses, però si volem el Nàstic a la LFP fa falta més suport
Lluís Fàbregas
DIRECTOR GENERAL DEL NÀSTIC
Hem d'aconseguir el mínim que ens havíem imposat perquè està marcat dins del pressupost
José María Fernández
PRESIDENT DEL NÀSTIC
Equip Socis Deportivo 22.000 Recreativo 10.400 Las Palmas 10.000 Valladolid 8.000 Almeria 8.000 Cartagena 7.700 Còrdova 7.500 Múrcia 7.500 Elx 7.000 Xerez 7.000 Hèrcules 7.000 Girona 5.500 Celta 4.500 NÀSTIC 3.905 Numància 3.800 Osca 3.700 Guadalajara 3.500 Alcoià 3.000 Sabadell 2.800 Alcorcón 2.400 (Xifres aproximades, a l'espera que els clubs tanquin en els pròxims dies les seves respectives campanyes de socis.)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)