1a femenina

La màxima competició femenina alça el teló

El nou invent femení

_L'antiga superlliga, rebatejada ara com a primera divisió femenina, torna al format antic d'un sol grup

Tot i que encara ha de tancar un patrocinador per a la producció, Teledeporte té previst oferir partits en directe els dissabtes al matí o els diumenges

El Barça, l'Espanyol, l'Estartit i el Sant Gabriel, els representants de casa nostra

Canvi radical en la primera divisió femenina de futbol, l'antiga superlliga, que començarà demà diumenge. Es torna a l'antic format d'un sol grup. Seran divuit equips i els quatre primers es classificaran per a la copa de la Reina i els quatre últims perdran la plaça a l'elit. L'any vinent hi haurà més restriccions, ja que el grup quedarà reduït a setze equips (hi ha problemes de dates). Això vol dir que a final de curs únicament dos equips de segona divisió podran fer el salt a la màxima categoria.

Aquests canvis estructurals són la mostra més evident que el projecte del seleccionador estatal Nacho Quereda de dividir la lliga en tres grups no ha complert ni de bon tros els objectius. Han estat dos anys llençats, amb sistemes de competició complicats, diferències abismals de nivell entre els equips i ben poques conclusions positives.

Televisió i patrocinis

L'altra gran novetat serà la incorporació de la televisió en el futbol femení, molt celebrada a dins el sector. Els partits –dissabte al matí o diumenge– els oferirà Teledeporte, tot i que els clubs i la federació estan pendents de tancar un patrocinador que es faci càrrec de les despeses de producció. La notícia permetrà donar una empenta als clubs a l'hora de buscar patrocinadors en una època delicada i intentar fer un salt de qualitat.

Els favorits

Amb tres títols seguits, el Rayo parteix com a equip a batre per a la resta. El club madrileny s'ha hagut d'estrènyer el cinturó pels problemes econòmics, que no només han afectat la plantilla de primera divisió masculina sinó també les noies.

L'Espanyol i el Barça haurien de ser a la part alta i aspirant a tot. Les blanc-i-blaves han perdut una referència com Vero Boquete i les blaugrana, reforçades, ja han guanyat al seu màxim rival el primer duel a la copa Catalunya. L'Atlético, l'Athletic i el Llevant també estan en condicions de lluitar pel títol.

L'Estartit i el Sant Gabriel firmarien avui mateix evitar els quatre últims llocs en una competició que s'entreveu que millori llargament el nivell dels cursos anteriors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)