Nàstic

El Nàstic suma un punt a Sòria (0-0) però no millora

Sense presència en atac. El Nàstic va empatar sense gols en un altre partit gris, en què ni tan sols va xutar entre els tres pals. El Numància, sobretot al final, va perdonar ocasions clares

NÀSTIC0

NUMÀNCIA0

El Nàstic va sumar el primer punt de la temporada, després del mal inici de lliga contra el Valladolid, en empatar ahir sense gols al camp del Numància. Tot i això, els grana, que ahir van vestir de gris, no van poder millorar la mala imatge de la primera jornada ja que el més just hauria estat un triomf local. I és que el conjunt de Joan Carles Oliva ni tan sols va arribar a xutar entre els tres pals en els 90 minuts. Al contrari que els sorians, que van ser els clars dominadors del partit i van fallar diverses ocasions clares de gol. Especialment en el tram final del matx, amb un Natalio gens inspirat, que va tenir un dia per oblidar.

Els primers minuts sí que van ser igualats. Cap dels dos equips va aconseguir imposar-se i les ocasions, amb un excés del joc en llarg dels uns i els altres, van brillar per la seva absència. A poc a poc, però, el Numància, empès per la seva afició, va començar a aconseguir el control del partit. Les imprecisions i les pèrdues al mig del camp i la defensa del Nàstic, que no trobava la manera de mantenir la pilota més d'alguns segons, van tenir molta part de culpa. I el domini local es va anar traduint en perill. Natalio, després d'una bona combinació a l'àrea amb Julio Álvarez, va ser el primer a alertar Rubén, que va blocar fàcilment el seu xut tou (21'). Aquesta acció va donar ànims al conjunt de Sòria, cada vegada amb més confiança. I alhora, va fer augmentar els dubtes del Nàstic. Després d'un parell més d'avisos per part del conjunt local, i quan la primera part ja s'acostava al final, es va veure la millor oportunitat fins aleshores. Una d'aquelles que són mig gol. Natalio ja encarava la porteria i l'afició esperava per celebrar-lo, però Sergi Juste ho va evitar llançant-se a terra amb precisió. Sense gols, tota una bona notícia per als de Joan Carles Oliva vistos els mèrits dels dos equips, es va arribar al descans.

La segona part va començar com havia acabat la primera. Amb una altra clara ocasió de Natalio, que, amb gairebé tota la porteria per a ell sol, va estavellar el llançament al cos de Rubén (49'). A ritme de dièsel, el conjunt numantí ja en feia prou per ser l'únic que s'acostava a l'àrea del rival amb cert perill i més freqüència. Oliva, intentant canviar les coses, sense èxit, va donar entrada a Powel per un desaparegut Adrián Luna. Sota aquests paràmetres, tot i que cada cop amb un descens de la intensitat, van anar passant els minuts. El Nàstic semblava que donava ja per bo l'empat, o almenys així ho feia indicar el canvi de Julio Rico per Eloy Gila. I va estar a punt de no esgarrapar cap punt, quan en els últims minuts el Numància va donar l'embranzida final al partit. Primer Rubén va haver de volar per desviar a córner el míssil que Julio Álvarez, de falta directa, havia teledirigit a l'escaire. I gairebé tot seguit, la fortuna es va aliar amb els grana quan Natalio, sol a porteria buida, va enviar la pilota als núvols quan el més fàcil era ficar-la dins (86'). Sort que l'àrbitre va xiular el final.

NUMÀNCIA: Edu Navarro, Unai, Jaio, Pavón, Ripa, Del Pino (Bedoya, 80'), Sunny (Nagore, 58'), Gorka Larrea, Julio Álvarez, Lago Junior (Juanjo, 76') i Natalio. NÀSTIC: Rubén Pérez, Ruz, Mairata, Sergi Juste, Mingo, Seoane, Arzu, Adrián Luna (Powel, 55'), Raül Fuster, Peragón (Bueno, 86') i Eloy Gila (Rico, 67'). ÀRBITRE: Arcediano Monescillo (col·legi de Castella-la Manxa). Targetes grogues: Als local Sunny i Ripa, i al visitant Mairata. PÚBLIC: 3.342 espectadors.
No hem estat conformistes però sí que han faltat forces i una mica de tot
Arturo García ‘Arzu'
JUGADOR DEL NÀSTIC
Un ha vingut a no perdre i l'altre a guanyar; catorze arribades i quatre ocasions clares
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL NUMÀNCIA
Hem intercanviat posicions a dalt però no arribàvem i les alternatives no han sortit
Joan Carles Oliva
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Sembla que no, però hem canviat respecte al primer partit; sense la pilota, sí que hem tingut intensitat
Hem de valorar el punt, ja que no ha estat gens fàcil d'aconseguir, i esperem que sigui un punt d'inflexió

Tres canvis a l'onze i tres debuts

X.S.

Mingo, Arzu, que no fa ni una setmana que va ser presentat com a nou jugador grana, i Adrián Luna van ser les novetats ahir a Los Pajaritos respecte al primer partit de lliga contra el Valladolid. Els sacrificats van ser Rodri i Morán, aquests dos obligats, ja que estan lesionats, i Powel, que va començar el matx des de la banqueta. En la segona part van entrar Julio Rico i Bueno, que van debutar en la lliga.

180 minuts jugats i cap gol

X.S.

Amb el 0-0 d'ahir, els grana encara no han marcat cap gol en els dos partits de lliga disputats. El Cartagena és l'altre únic equip que encara no s'ha estrenat de cara a gol en aquest inici de lliga. El curs passat, els grana ja van ser el tercer equip menys golejador de segona A (35 dianes). Només el Ponferradina i l'Albacete en van fer menys. Dijous a Valladolid, en la copa, l'objectiu és trencar la sequera.