Nàstic

Les primeres urgències

Nàstic. Després de la clatellada en la copa a Valladolid, el conjunt grana necessita la primera victòria per guanyar confiança i demostrar que el que va passar dijous va ser només un accident

El Nàstic necessita aconseguir avui contra Las Palmas la primera victòria de la temporada si no vol veure com comencen a aparèixer les primeres urgències. I és que, a més del fluix inici de lliga, amb una derrota a casa contra el Valladolid en la primera jornada (0-3) i un empat sense gols a Sòria en un partit molt gris dels grana, la golejada que va rebre aquesta mateixa setmana en la copa un altre cop contra el Valladolid (6-0) ha fet augmentar, i molt, els dubtes. Sí que és cert que l'equip que salti avui al Nou Estadi s'assemblarà poc al que es va veure dijous a Pucela, però no hi ha dubte que una altra ensopegada no serviria precisament per calmar els ànims de l'afició. La millor notícia és que per al duel d'aquest vespre Joan Carles Oliva pot recuperar efectius que encara no ha pogut utilitzar ni en aquest inici de curs ni tampoc durant bona part de la pretemporada. És el cas d'un dels fitxatges més destacats, Antonio Longás, i també d'Álex Ortiz o Xisco Campos. El tècnic lleidatà ha convocat vint jugadors i n'haurà de descartar dos, però tot indica que aquests reforços podrien tenir alguns minuts o, fins tot, jugar d'entrada. També han entrat en la llista el bolivià Samuel Galindo, que la setmana passada va ser baixa perquè estava convocat amb la seva selecció, i Juan Domínguez. Els que no hi seran, a banda dels lesionats de llarga durada Álvaro Rey i Tuni, són Fernando Morán, que no tornarà fins la setmana vinent, i Sergio Juste, titular a l'eix de la defensa en les dues primeres jornades però que es perdrà el partit d'avui, ja que va tornar de Valladolid amb molèsties físiques. Pel que fa a Las Palmas, el tècnic, Juan Manuel Rodríguez, que no es podrà asseure a la banqueta perquè està sancionat, no podrà disposar de David García i de Francis per lesió, de Herner per sanció i tampoc de Randy, que ha estat seleccionat per Guinea Equatorial. El que sí que hi serà és Javier Portillo, que si juga avui –és difícil que ho faci d'entrada– ho tornarà a fer per primera vegada al Nou Estadi des que va jugar amb el Nàstic l'any de primera.

Si el Nàstic passa un mal moment, no es pot dir el mateix de Las Palmas. El conjunt canari també va caure eliminat en la copa aquesta setmana –a Balaídos contra el Celta (2-0), tot i que va perdre en la pròrroga–, però ha protagonitzat un gran inici de lliga, amb una victòria i un empat que l'han situat ja a la part alta de la taula, on aspira a consolidar-se amb un bon resultat avui al Nou Estadi.

Precedents favorables

Las Palmas ha disputat quatre partits de lliga al Nou Estadi, tots a segona divisió A i en les últimes quatre temporades, i no hi ha guanyat mai. El curs passat va empatar sense gols i fa dues temporades el triomf va ser per al Nàstic (2-1). Fa tres temporades es va repetir el 0-0 i fa quatre temporades els grana van guanyar per 2-0. L'únic cop que hi va vèncer va ser la temporada 1995/1996, en el play-off d'ascens a segona A (0-2).

Si marquem primer, potser es posen nerviosos
Juan Manuel Rodríguez
ENTRENADOR DE LAS PALMAS
A casa ens hem de fer forts, marcar la diferència i fer que els rivals ho passin malament
Samuel Galindo
JUGADOR DEL NÀSTIC
Las Palmas té molta llibertat ofensiva i si pot tenir la pilota, la té
Joan Carles Oliva
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Una victòria és molt important per intentar redreçar la situació i agafar confiança
Sabem com juguen i si volem guanyar haurem de portar el ritme i el control del joc

Tres partits sense marcar cap gol

X.S.

El Nàstic encara no ha marcat cap gol en els 270 minuts que ha disputat aquesta temporada –dos partits de lliga i un de copa–. La dada podria ser només anecdòtica si no fos perquè el curs passat la falta de gol ja va ser un dels dèficits que van portar el conjunt grana a patir fins al final per assolir la salvació. Diumenge passat al camp del Numància, els grana ni tan sols van xutar entre els tres pals en els 90 minuts –si fa no fa el mateix va passar dijous en la copa–, i millorar aquest pobre bagatge en atac és precisament un dels objectius primordials del matx d'avui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)