Nàstic

Nàstic

Carreres reactivades

Els exgrana José Mari i Redondo viuen els seus millors anys a Jerez i Campano espera refer-s'hi de la fallida aventura romanesa

El punta sevillà va superar el curs passat el seu rècord de gols i els dos que ha marcat aquesta campanya han valgut dues victòries

El Nàstic reviurà moltes experiències demà a Chapín. L'estadi del Xerez va ser l'escenari, fa més de cinc anys, de l'històric ascens a primera divisió, i ningú no ho oblida a Tarragona. A més, tres dels futbolistes de l'equip andalús han passat últimament pel Nàstic, i tots ells viuen a Jerez de la Frontera un rellançament de les seves carreres futbolístiques.

José Mari Romero va arribar a Tarragona l'hivern del 2009, avalat per una llarga trajectòria que l'havia portat a defensar els colors d'equips com ara l'Atlético de Madrid, el Milan i el Vila-real. En un any i mig vestint la samarreta del Nàstic, va jugar amb regularitat –49 partits en total–, però se li va trobar a faltar més eficiència en atac. Va marcar dos gols la temporada 2008/09 i sis la següent. L'estiu de l'any passat, José Mari va abandonar el Nàstic amb la sensació que hauria pogut aportar alguna cosa més i es va incorporar al Xerez, on manté un bon rendiment golejador. La temporada passada, el davanter sevillà, de 32 anys, va superar el seu rècord personal de gols en una campanya –en va fer 17, un dels quals al camp del Nàstic– en 33 partits de lliga– i ha començat l'actual d'una manera similar. José Mari ha marcat els dos gols que acumula el Xerez en la lliga i que han valgut dues victòries a l'equip andalús, que ha guanyat els dos partits de fora (0-1 a Alcorcón i Alcoià) i ha perdut el de casa (contra el Guadalajara).

De Redondo també se n'esperava més, a Tarragona. Va jugar 41 partits en dos anys amb el Nàstic i va marcar quatre gols. Va seguir els passos de José Mari i l'estiu del 2010 va aterrar a Jerez. Amb una temporada en l'equip andalús, el migcampista valencià de 29 anys en va tenir prou per assolir unes xifres similars a les que va fer al Nàstic en dos cursos: 40 partits i 7 gols. Aquesta temporada, Redondo ha participat en els tres partits de lliga.

Romania, una altra manera de viure

Campano va deixar més petjada al Nàstic. Des del gol que va fer contra l'Espanyol en el recordat debut a primera a Montjuïc (0-1) fins a la seva participació decisiva en el partit contra l'Elx que li va donar la permanència al Nàstic la temporada 2009/10, Campano va disputar 126 partits de lliga i va fer 21 gols amb la samarreta grana. Closa l'etapa a Tarragona, Campano va emprendre l'aventura romanesa de bracet del tècnic Juan Ramón López Caro, i no li va anar gaire bé, amb 17 partits disputats i poca entesa amb els dirigents del club. “A Romania hi ha una altra manera de viure i d'entendre el futbol, diferent a la meva. Vaig aguantar fins que vaig poder”, explica Campano, que a l'agost es va oferir al Xerez i s'hi va entrenar a prova fins que el van fitxar. Encara no ha debutat, però espera fer-ho aviat.

Bones xifres
José Mari i Redondo han millorat els seus números al Nàstic.
19
gols
ha fet José Mari en 36 partits a Jerez. A Tarragona, 8 en 49.
40
partits
va jugar Redondo el curs passat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)