Nàstic

Procés d'assentament

De menys a més. El Nàstic va començar inoperant, va guanyar protagonisme amb l'entrada abans del descans de Longás i, al final, va poder guanyar amb dues bones ocasions de Powel

NÀSTIC0

XEREZ0

Un empat sense gols, en un partit gris i sense qualitat, no és una bona notícia per al futbol, però ahir sí que ho va ser per al Nàstic. L'equip grana necessita aturar el naufragi d'aquest inici de lliga, consolidar les bases per fer-se un equip fiable i, a partir d'aquí, créixer. Ahir, a Jerez, el Nàstic va fer un primer pas en aquest procés amb un partit treballat, seriós i en què va anar de menys a més. Inoperant al principi, va millorar amb l'entrada al camp de Longás per Viguera abans del descans i en la segona meitat va estar més a prop de la victòria que el Xerez. No va ser un partit per tirar coets, però el Nàstic no està ara mateix per virtuosismes, sinó per assentar-se.

Joan Carles Oliva va introduir d'entrada el clàssic 4-4-2, sense Longás ni Morán, mancats de ritme, i amb el debut com a titular de Bueno, del filial. El Xerez va demostrar, de seguida, més intenció ofensiva. El Nàstic, mentrestant, era incapaç de tenir la pilota i, quan ho aconseguia, no podia connectar amb les posicions més avançades. La mala execució de les accions a pilota aturada i les imprecisions dels jugadors grana acaben de pintar un panorama complicat, similar al dels últims partits. Tot i el domini, el Xerez tampoc no portava excessiu perill més enllà de dues rematades de cap de José Mari (6') i Cordero (27'). Oliva era conscient que el Nàstic era inoperant en la creació i no va esperar al descans a fer un canvi: Longás va substituir Viguera, es va situar al mig i va enviar Seoane a la dreta. La idea era dotar el Nàstic de més protagonisme, de més elaboració. De seguida, la circulació de pilota més llarga del partit per part del Nàstic, amb Longás dirigint l'operació, va demostrar que l'entrada de l'aragonès podia ser la solució per als tarragonins.

José Mari, que va deixar enrere Mairata, va estar a punt de sorprendre Rubén Pérez amb un xut massa creuat abans del descans (37') en la millor ocasió dels locals, que es van mostrar més inofensius en la segona meitat. Amb Longás, el Nàstic era un equip més amb més presència, i això sol ja fa recular el rival. Després del descans, els grana es van trobar més còmodes, però encara verds en atac, per bé que la brega de Berry Powel li va permetre disposar de dues bones ocasions. Lombán (72') i Doblas (89') van rebutjar les dues rematades de l'holandès. Entremig, la clara expulsió de Rodri (83') va minvar el potencial del Nàstic quan més controlat tenia el partit.

XEREZ: Doblas, Campano, Lombán, Robusté, Mendoza, Barber (Capi, 66'), Cordero, Israel, José Vega, José Mari (Íñigo Vélez, 71') i Tato (Óscar Díaz, 63'). NÀSTIC: Rubén, Ruz, Mairata (Álex Ortiz, 45'), Arzu, Xisco Campos, Seoane, Rodri, Viguera (Longás, 32'), Bueno, Peragón (Eloy Gila, 70') i Powel. ÀRBITRE: Lesma López. T.G.: al local Campano (59') i als visitants Xisco Campos (18'), Longás (33') i Powel (83'). T.V.: directa al visitant Rodri (83'). PÚBLIC: 7.511 espectadors.
És la manera de créixer, pot ser un punt d'inflexió. No passarem de 0 a 10 en un partit, però anirem fent les coses que tots volem
Demano perdó a Viguera, no havia fet mai canvis tan aviat; ens havíem contagiat del seu joc vertical
Joan Carles Oliva
TÈCNIC DEL NÀSTIC
És un punt bo perquè portàvem una mala dinàmica. Ens ha de reforçar per guanyar a casa.
Álex Ortiz
DEFENSA DEL NÀSTIC
He començat el partit nerviós, però els companys m'han ajudat. Somiava jugar amb el Nàstic des que era cadet
José Ángel Bueno
MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC

Alguns retorns i una altra lesió

La història de les lesions que pateix en aquest inici de curs el Nàstic va viure ahir un altre capítol, amb dues cares. En el costat positiu hi ha les reaparicions de Xisco Campos i Álex Ortiz i en el negatiu, la lesió de Mairata, substituït al descans. Pendent de proves, el mallorquí té afectat el menisc del genoll esquerre i caldrà veure'n l'abast. El que segur que no podrà jugar dissabte contra l'Osca al Nou Estadi és Rodri. El mig centre, enrabiat perquè el Xerez no havia tirat la pilota a fora, va fer una entrada desmesurada a José Vega i va veure la targeta vermella.