Nàstic

Recerca a la cua de l'INEM

Les lesions de Mairata i Morán agreugen la falta d'efectius del Nàstic, que es planteja reforçar ara l'atac

Té dues fitxes lliures, però sap que no és fàcil trobar jugadors sense equip que rendeixin

Entre el mercat d'estiu, que es tanca el 31 d'agost i el d'hivern, que s'obre l'1 de gener, els equips només poden incorporar futbolistes a l'atur sempre i quan tinguin fitxes lliures o jugadors lesionats de gravetat –sis mesos d'inactivitat, com a mínim– que puguin ser donats de baixa. És el mercat dels encants futbolístic, una complicada recerca per trobar el jugador que solucioni les mancances de l'equip, un jugador, cal remarcar-ho, que no ha pogut trobar cap sortida a l'estiu i que s'ha quedat sense equip.

El Nàstic es troba, ara mateix, en la tessitura de si s'ha de reforçar. Té dues fitxes lliures –en té ocupades 23 de les 25 permeses– i ha tingut moltes baixes en l'arrencada de la lliga. Jugadors com Raúl Fuster, Mingo, Xisco Campos i Álex Ortiz estan o han estat recentment lesionats, Álvaro Rey i Tuni no estaran a punt fins d'aquí a un mes com a mínim, Morán s'ha de tractar de la pubàlgia i també estarà com a mínim un mes més de baixa i Mairata té una lesió al genoll esquerre que el mantindrà uns tres mesos de baixa. Tot plegat ha deixat bastant afeblits els grana, especialment a l'eix de la defensa, a la banda dreta i en atac, on Joan Carles Oliva troba a faltar més competència. El Nàstic no descarta fitxar ara, però tothom és conscient de la dificultat de trobar futbolistes sense equip que garanteixin un rendiment immediat. Ho deia ahir al matí el mateix Oliva, que afirma que a l'equip no li sobren efectius i que assegura que sap del cas d'algun futbolista interessant que està lliure, tot i que no pot saber en quin estat de forma es troba. És el problema principal de fitxar futbolistes a l'atur, “que si no tenen equip és per alguna cosa”, tal com afirma Oliva, que sap que, a més, al reforç potser li caldrien un o dos mesos per agafar el ritme de competició. “Si decidim sondejar el mercat, si apareixen jugadors, perfecte”, diu Oliva, que necessita, sobretot, un jugador per augmentar la competència en atac, que tingui arribada per solucionar la falta de gol de l'equip tarragoní.

Arzu, relleu de Mairata

Sigui com sigui, l'equip grana tindrà moltes baixes per al futur immediat, és a dir, el partit de dissabte contra l'Osca. Dels lesionats, Oliva només té l'esperança de recuperar Mingo. “Sembla que no tinguem dret a una setmana de tranquil·litat”, es lamentava el tècnic del Nàstic en referència, sobretot, a la lesió de Mairata. Pel tècnic grana, el club va tenir l'encert de fitxar un futbolista experimentat com Arzu, que pot jugar de central –una posició per a la qual també compta amb Xisco Campos, Mingo i Sergio Juste, encara que no siguin centrals purs–, i serà el futbolista andalús qui ocupi el lloc de Mairata a l'eix de la defensa, fent parella amb Álex Ortiz, acabat de recuperar i que en el seu debut contra el Xerez va tenir una actuació molt ben valorada pel tècnic lleidatà. A Oliva també el preocupa que a alguns dels jugadors lesionats, veterans com ara Mairata i Morán, els costi després tornar a agafar el ritme.

Reforçar-se ara és complex. Has de fitxar jugadors lliures, que vés a saber com estan i que si no tenen equip és per alguna cosa
Si decidim sondejar el mercat, ens cal un home amb arribada que ens solucioni la falta de gol
Joan Carles Oliva
ENTRENADOR DEL NÀSTIC

El Girona, amb quatre fitxes lliures, busca un pivot

El Girona, que és l'equip de segona A amb més fitxes lliures, quatre, ja s'ha posat a treballar per buscar un futbolista sense equip i incorporar-lo quan sigui possible. L'equip de Raül Agné necessita un migcampista que faci la competència i serveixi d'alternatives als dos únics pivots que té, Albert Dorca –en la foto– i Marcos Tébar. Els dos jugadors han sigut titulars en els quatre partits de lliga i només Tébar s'ha perdut algun minut. En la part final del mercat d'agost, el Girona es va veure afectat per un ERO, però el va retirar per poder incorporar, l'últim dia hàbil per fitxar, l'extrem banyolí Ferran Corominas. Sense l'ERO, el club gironí pot cercar ara el futbolista que li falta i que ha de completar la plantilla més curta de segona divisió A.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)