Nàstic

Joan Carles Oliva: “La falta de gol preocupa però no ens podem obsessionar”

Xifres alarmants de cara a porteria. El Nàstic no marcava tants pocs gols (1) en els quatre primers partits de lliga des de la temporada 2001/02, quan va baixar a segona divisió B

El Nàstic només ha marcat un gol en els quatre primers partits de lliga –cinc si es compta el de copa a Valladolid– i no va servir de res, ja que la diana de Powel contra Las Palmas només va servir per escurçar distàncies en el marcador (1-3). Amb només dos punts sumats fruit de dos empats sense gols al camp del Numància fa dues setmanes i dissabte passat a Chapín contra el Xerez, el poc poder atacant del conjunt grana està sent un dels seus principals dèficits en aquest inici de curs. Les xifres així ho confirmen –és l'equip que ha fet menys gols de la categoria– i, a més, constaten que l'actual Nàstic és el menys golejador dels últims anys. I és que des de la temporada 2001/02, quan va baixar a segona divisió B, que els grana no feien tants pocs gols. Aleshores, en les quatre primeres jornades, només en van marcar un, és a dir, exactament com ara.

Ahir, Joan Carles Oliva es va referir a aquesta falta de gol que està afectant el Nàstic en aquest inici de lliga, però que de totes maneres no és nou. La temporada passada, el conjunt tarragoní ja va evidenciar el seu pobre bagatge en atac, amb només 37 gols a favor –tan sols els dos últims, l'Albacete i el Ponferradina, en van fer menys– i fa dos també va passar tres quarts del mateix, ja que va acumular 42 gols en el mateix número de jornades. “La falta de gol és preocupant, i és normal que sigui així quan només has fet un gol en quatre partits, però no ens podem obsessionar”, va assegurar el tècnic grana, que prefereix no insistir en aquest aspecte: “A vegades dic que, quan estàs buscant molt una cosa, al final és millor deixar de buscar-la i treballar altres aspectes perquè tot flueixi d'una altra manera; l'equip està creixent defensivament i després, si estem millor al darrere, possiblement farem millor les transicions i l'equip començarà a arribar amb més gent dalt.”

Un rival propici?

Als quatre partits de lliga, el Nàstic s'ha enfrontat a alguns dels equips més solvents defensivament de la categoria. D'aquests quatre rivals, el Valladolid, amb 4 gols encaixats, és el que més n'ha rebut. El segueixen Las Palmas (3 gols en contra) i el Numància i el Xerez, que només han encaixat 2 gols. Tot el contrari que l'Osca, que arriba demà al Nou Estadi en pitjor situació que els grana –només han sumat un punt– i que han demostrat ser un dels conjunts més febles defensivament ja que han encaixat 10 gols en aquestes quatre primeres jornades.

CRÉIXER DES D'ENRERE

“Quan busques molt una cosa i no surt, a vegades és millor treballar altres aspectes”

MÉS PRESÈNCIA DALT

“Quan fem alguna cosa a l'àrea rival, hi hem d'intentar arribar amb més jugadors que ara”

Dues places per a quatre jugadors

X.S.

Joan Carles Oliva també va parlar sobre els possibles canvis que pot introduir en l'equip per intentar pal·liar la falta de gol. D'entrada, va reconèixer que potser s'havia equivocat en algun partit fent jugar d'entrada –ho va fer contra Las Palmas– els quatre homes més ofensius de l'equip: Powel, Peragón, Eloy Gila i Viguera. I és que el tècnic grana afirma que “s'ha de buscar l'equilibri per disposar també de gent ofensiva a la banqueta”. Fins i tot va explicar que s'han forçat recuperacions, com la de Borja Viguera, amb qui potser s'han precipitat. En aquest sentit, Oliva va plantejar que l'opció ideal seria que aquests quatre jugadors amb més presència ofensiva es reparteixin dues places a l'onze. Tot i això, la plaga de baixes que afecta el Nàstic pot provocar que no pugui aplicar aquesta variable en el partit de demà contra l'Osca, en què es presumeix que Borja Viguera -substituït al minut 30 a Jerez- serà el jugador sacrificat d'inici.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)