Nàstic

La crisi ja és evident

El Nàstic ha perdut els tres partits que ha jugat al Nou Estadi i només el Cartagena, que no ha puntuat, el salva de ser el cuer

Els dos únics gols que ha fet l'equip, tots dos marcats per Powel, no han servit de res

El futur del Nàstic fa molt mala pinta i així ho està confirmant el seu inici de lliga, en què els només dos punts que ha obtingut ja l'han situat penúltim. Només el Cartagena, que ha començat pitjor, ja que encara no ha estat capaç de puntuar en els cinc partits que s'han jugat, evita ara mateix que els grana siguin cuers. El més preocupant, però, és el pèssim rendiment que ofereix l'equip de Joan Carles Oliva a casa, on ha perdut els tres partits que ha disputat, i a més de forma molt clara. La primera clatellada la van rebre contra el Valladolid (0-3), la segona contra Las Palmas (1-3) i la tercera, dissabte contra l'Osca (1-3). I això que els aragonesos semblaven un rival propici per estrenar-se davant de l'afició. Un únic punt obtingut fins a la visita al Nou Estadi –que s'ha convertit en un oasi per als altres equips– i deu gols encaixats així ho feien preveure. A més, van jugar més de mitja hora amb deu homes. Però ni així el Nàstic no va poder donar una alegria a la seva gent, que comença a perdre la paciència –si no l'ha perdut ja–, com va demostrar un cop l'àrbitre va xiular el final del partit acomiadant el seu equip amb xiulets.

Sempre contra corrent

Les tres derrotes que ha encaixat el Nàstic s'han vist a venir des de ben aviat. El Valladolid en va tenir prou amb una gran primera part amb tres gols per deixar el duel sentenciat abans del descans. Gairebé el mateix que Las Palmas, que en el minut 7 ja guanyava i quan encara faltava mitja hora per al final guanyava per 0-3. L'Osca, per no ser menys, també va anar per la via ràpida i quan només s'havien jugat 30 minuts ja dominava per 0-2. Amb aquesta situació, el Nàstic a casa s'ha vist sempre obligat a remar contra corrent, i mai no ha tingut èxit, ja que el màxim que ha fet, en dos dels tres partits, ha estat retallar distàncies. I en tots dos casos mitjançant Berry Powel, que monopolitza tots els gols del Nàstic aquesta temporada (2), cosa que de totes maneres no ha de ser gaire motiu d'orgull per a l'holandès, ja que no han servit absolutament de res perquè els dos únics punts són fruit de dos empats a zero a domicili.

El pitjor inici a casa des dels anys 30

X.S.

Les tres derrotes que ha encaixat el Nàstic en els tres primers partits que ha jugat a casa no tenen cap precedent en la història del conjunt grana des dels anys 30. Aleshores, el curs 1930/31 jugava en el campionat regional i en la segona categoria preferent, i va començar perdent contra el Sant Andreu (1-3), el Terrassa (0-3) i l'Horta (0-2). De les últimes arrencades de lliga, una de les pitjors ha estat la del curs 2009/2010, quan després d'empatar en el primer partit a casa contra el Girona (1-1) l'equip entrenat per César Ferrando va perdre després contra la Real Sociedad (1-2) i el Numància (0-1). Aquell inici (1 punt de 9) va ser similar al de l'any de primera i al de la temporada 1999/2000, a segona divisió B.

Ferrando, rellevat amb una ratxa així

X.S.

Aquesta mala ratxa al Nou Estadi és la pitjor pel que fa a un inici de lliga, però no pel que fa al nombre de derrotes seguides. I és que no fa ni dos anys que els grana van arribar a encadenar quatre derrotes a casa. Va ser a meitat de la temporada 2009/2010, quan el Nàstic va perdre contra el Múrcia, l'Osca i el Salamanca, cosa que va provocar la destitució de César Ferrando –l'equip estava situat a mitja taula–, i dues setmanes després, ja amb Luis César com a entrenador, va fer el mateix contra el Còrdova. També durant l'última temporada a primera divisió, el Nàstic va arribar a encadenar quatre derrotes a casa, ja al final de curs, quan va perdre contra el Vila-real, la Real Sociedad, l'Atlético de Madrid i el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)