Nàstic

Progrés sense fruit

El Nàstic millora a Vila-real però torna a encaixar massa gols, perd i podria acabar la jornada cuer

El punta groc va fer tres gols, dos en un tram inicial del segon temps clau

NÀSTIC2

VILA-REAL B3

Que quan un equip està en dinàmica negativa tot costa més, va quedar clar ahir a Vila-real. El Nàstic va mostrar una imatge millorada, més centrat i més perillós en atac, però va perdre perquè el Vila-real B té més qualitat i perquè durant els primers vint minuts de la segona meitat el partit va tenir el guió –espais i poc control– amb el qual se sent més còmode l'equip groc, que ahir es va mostrar, a més, molt efectiu, sobretot Joselu, autor dels tres gols. En l'últim quart, amb 3-2 i un jugador més, als grana els va faltar esma. Quan el camí és costa amunt, millorar, sovint, no és suficient.

El Vila-real B va fer anar de bòlit el Nàstic en defensa en els primers minuts perquè va trobar espais a la zona de creació i facilitats per portar perill des de les bandes. Rubén va haver-se d'esforçar per rebutjar els xuts creuats de Fofo per l'esquerra (4') i Iriome per la dreta (5'). Oliva, conscient que calia fer alguna cosa, va decidir enfortir el mig del camp situant Seoane –només va durar deu minuts a la banda dreta– en el doble pivot al costat de Rodri, i deixant més lliure i més avançat Longás. Més compacte, l'equip grana va millorar, concedint menys accions al Vila-real B i acostant-se a l'àrea del rival. Peragón va rebre una assistència de Powel, però va xutar centrat (13'). Però quan semblava que el Nàstic tenia el partit de cara, els locals van fer l'1-0 en una acció de gran qualitat: paret entre Marcos Gullón i Iriome, centrada del canari i rematada al primer toc de Joselu (29'). Hi havia el perill que el gol ferís un Nàstic molt castigat aquest començament de curs, però els grana van reaccionar. Primer, Eloy Gila va fer lluir Mariño (30') i, poc després, va arribar l'empat. Iriome va saltar més que ningú per enviar una falta centrada per Longás a dins de la seva porteria (37'). Un gol afortunat que premiava la progressió dels grana.

La segona meitat va començar massa oberta per al Nàstic. Un partit descontrolat és ideal per a un equip alegre i dinàmic com el Vila-real B. Una acció ràpida per la dreta va deixar venut Ruz, que va fer penal sobre Jaume Costa. Joselu no va fallar (58'). Si l'1-0 no havia fet gaire mal al Nàstic, sí que en va fer el 2-1, després del qual va estar a mercè del Vila-real B, que es tornava a trobar tan còmode com en els primers minuts. Kike ja va estar a punt de marcar un minut abans que ho fes Joselu en acció personal i amb Powel demanant penal a l'altra àrea (70'). El partit semblava sentenciat, però Luna, que acabava d'entrar, va treure petroli d'una acció per la banda: penal, transformat per Powel (77'), i expulsió de Pere. En superioritat numèrica, el Nàstic va tancar el Vila-real B a la seva àrea, però no el va poder superar, amb xut al pal inclòs de Peragón.

VILA-REAL B: Mariño, Pere, Dorian Dervite, Kiko Olivas, Jaume Costa, Llorente (Toribio 79'), Marcos Gullón, Iriome, Pedro Vázquez (Leujene 79'), Fofo (Kike 63') i Joselu. NÀSTIC: Rubén, Ruz, Arzu, Xisco Campos, Mingo, Rodri (Bueno 81'), Longás (Galindo 73'), Seoane, Eloy Gila (Adrián Luna 73'), Peragón i Powel. GOLS: 1-0 (29') Joselu, 1-1 (37') Iriome, en pròpia porteria. 2-1 (58') Joselu, de penal. 3-1 (70') Joselu. 3-2 (77') Powel, de penal. ÀRBITRE: Gil Manzano. T.G.: als locals Llorente (25') i Jaume Costa (65') i als visitants Mingo (34'), Ruz (58') i Xisco Campos (62'). T.V.: dues de grogues al jugador del Vila-real B Pere (36' i 76'). PÚBLIC: Uns 1.500 espectadors al Miniestadi de la ciutat esportiva del Vila-real. Una cinquantena del Nàstic.
És l'únic partit de la temporada en què l'equip m'ha agradat; hem fet les coses amb criteri i per primer cop hem jugat a futbol
A la primera part, hem merescut posar-nos a davant, però ens ha tocat sempre anar a remolc, i així sempre és més difícil
Potser acabarem la jornada cuers però hem d'agafar els senyals positius per intentar créixer
Joan Carles Oliva
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
No hem estat encertats i l'àrbitre ha estat molt casolà, però les sensacions són millors
Fernando Seoane
MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC
L'equip ha mostrat rebel·lia i té ganes de sortir endavant; hem tingut més la pilota, i aquest és el camí
Adrián Luna

El Cartagena, proper rival, podria passar-lo

J.J.

El Cartagena, que encara no ha puntuat, rep aquesta tarda l'Alcoià. En cas de victòria, l'equip murcià atraparà el Nàstic i el deixarà en l'última posició just abans de visitar, precisament, el Nou Estadi. Sigui com sigui, el de diumenge de la setmana que ve serà un partit molt important per al Nàstic, i especialment per al futur del seu tècnic, Joan Carles Oliva. Caldrà veure si l'equip grana ja estarà reforçat amb les dues incorporacions que han d'arribar en els propers dies, una per al centre de la defensa i l'altra per a les posicions ofensives.