Nàstic

En una situació límit

Tot i millorar a Vila-real, només el nefast Cartagena salva el Nàstic de l'últim lloc

La visita dels murcians serà clau per a la continuïtat d'Oliva, que espera disposar dels dos reforços els pròxims dies

La setmana que ve serà clau per al Nàstic. L'equip grana es manté a la zona més baixa de la classificació després de perdre divendres al camp del Vila-real B (3-2) el quart partit en sis jornades. Dos punts de divuit possibles, amb dotze gols en contra i quatre a favor, l'inici de lliga del Nàstic és nefast, més enllà que contra el filial groc la imatge es millorés respecte als partits anteriors. Només la nefasta arrencada de lliga del Cartagena, que ahir va perdre el sisè dels sis partits disputats fins ara, salva el Nàstic de l'última posició. Precisament, és l'equip murcià, amb els extècnics grana Javi López i Xavi Bartolo a la banqueta, el que visita diumenge que ve el Nou Estadi en un partit clau. Fa dues setmanes el Cartagena va ser el primer equip a canviar l'entrenador –Javi López va rellevar Paco López–, i ara el Nàstic espera no ser el segon. El pròxim partit serà clau en aquest aspecte. Tant l'entrenador com el director esportiu han estat qüestionats aquests últims dies a Tarragona, i més ho seran si el Nàstic perd diumenge que ve contra el Cartagena.

De Josep Maria Nogués es critica el fet de no haver confeccionat una plantilla prou compensada que no trobi a faltar els diversos lesionats que ha tingut l'equip fins ara. Han estat majoritàriament jugadors importants –Longás, Xisco Campos i Álex Ortiz ja han tornat, i Mairata, Morán, Tuni i Álvaro Rey encara no–, però els que els han substituït no han aconseguit formar un bloc competitiu. Pel que fa a Oliva, la seva destitució es veuria com el revulsiu que necessita l'equip. Si el Nàstic perdés contra el Cartagena –sobretot si ho fa amb una mala imatge i amb el descontentament evident de la graderia–, el tècnic lleidatà quedaria a un pas de ser destituït. Ell va instar dijous a desterrar el tòpic segons el qual és millor fer fora el tècnic que els jugadors, però és conscient que el seu crèdit s'esgota i que algú haurà d'acabar pagant els plats trencats.

Amb una mica de sort, però, Joan Carles Oliva ja podrà disposar per al partit de diumenge dels dos reforços promesos pel consell d'administració, ja que el Nàstic intentarà lligar el fitxatge aquesta mateixa setmana. L'entitat tarragonina busca un central –a Vila-real van jugar a l'eix de la defensa un mig, Arzu, i un lateral, Xisco Campos, amb Mairata lesionat i Álex Ortiz sense la confiança total d'Oliva– i un davanter que solucioni la falta de gols. Fins ara, Powel és l'únic jugador del Nàstic que ha fet gols: n'ha marcat tres, dos dels quals de penal. L'altre gol dels grana se'l va fer divendres en pròpia porta Iriome.

PARTIT CLAU

El Cartagena, que encara no ha puntuat, situarà el Nàstic cuer si el derrota diumenge

DOS FITXATGES

L'entitat grana espera fitxar un central i un punta que solucioni la falta de gol

“És hora de treballar més que mai”

X.S.

Un dels jugadors fixos per a Joan Carles Oliva, Roberto Peragón, va analitzar la delicada situació de l'equip i va assegurar que “ara és hora de treballar més que mai”. El davanter grana va valorar positivament la imatge mostrada a Vila-real i creu que “s'ha de seguir en aquesta línia”, ja que es mostra convençut que “si hi ha continuïtat els resultats arribaran”. Peragón també va explicar que “a vegades l'equip vol fer més coses de les necessàries per guanyar un partit”, i apunta que el que fa falta “és ser més sòlids”, ja que guanyar un partit “no ha de ser tan complicat”. A l'hora de destacar el que va fer bé l'equip divendres, el madrileny es queda amb el fet que “hi va haver més presència a l'àrea i es van generar més ocasions”, i, en aquest sentit, va indicar que “no és el mateix una derrota com aquesta que les dels altres partits”. Tot i això, hi va afegir que “no es pretén enganyar ningú ja que els mals números són una evidència”.

Absents amb permís

X.S.

El Nàstic va fer ahir un entrenament suau al Nou Estadi en el qual no van participar ni Rodri ni Powel, amb permís del club. El migcampista es va quedar divendres a València i l'holandès ha aprofitat que avui i demà l'equip té festa per anar al seu país.

Per al partit de diumenge contra el Cartagena, Joan Carles Oliva podria recuperar Raül Fuster i Sergio Juste, absents a Vila-real per lesió, mentre que Fernando Morán serà tota la setmana a Cadis per continuar tractant-se la pubàlgia. Álvaro Rey, Tuni i Mairata, per la seva banda, continuen el procés de recuperació. La plantilla grana tornarà dimarts a la feina amb entrenaments diaris als matins.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)