Nàstic

Kome, grana fins al gener

Nàstic. L'extrem camerunès, que al juny va tancar una etapa de tres anys al Tenerife i que ha jugat 69 partits a primera divisió, s'ha compromès per quatre mesos amb el club tarragoní

Joan Carles Oliva ja té el fitxatge ofensiu que necessitava per reforçar unes bandes molt debilitades i donar més alternatives a l'atac del Nàstic. Daniel Kome, extrem camerunès de 31 anys i que es trobava a l'atur després de tancar al juny una etapa de tres anys a Tenerife, s'ha compromès amb el club grana fins al gener. La idea és que el contracte s'allargui fins al juny, però el Nàstic prefereix curar-se en salut per si el rendiment del futbolista no és l'esperat o per si la seva participació no és necessària en el cas, per exemple, que els lesionats que ara mateix té l'equip ja estiguin a punt o si arriben futbolistes en el mercat d'hivern. Kome va jugar el seu últim partit oficial el mes de març passat, ja que després va tenir uns problemes en un genoll que van fer que es plantegés, fins i tot, penjar les botes. Ara, però, el futbolista està recuperat i espera convèncer Joan Carles Oliva per ser titular aviat i per vestir la samarreta grana fins al juny. El jugador ja va arribar ahir a Tarragona i avui passarà la revisió mèdica, signarà el contracte, ja s'entrenarà al matí a les ordres d'Oliva i, pels volts del migdia, serà presentat.

Amb l'explosiu i vertical Kome, el Nàstic disposa d'un extrem que pot jugar a les dues bandes i a la mitja punta o, si convé, més avançat. Una alternat iva ofensiva més per a un equip molt tocat per les lesions. La banda dreta està especialment tocada, ja que el teòric titular, Álvaro Rey, encara trigarà un mes a poder jugar.

L'heroi de Montilivi

A Tenerife, Kome serà recordat sempre per haver marcat el gol que va donar l'ascens a primera a l'equip canari el 13 de juny del 2009, a Girona. Kome tancava amb aquest gol històric una bona temporada (35 partits i 6 gols), en què va ser clau en la consecució de la fita. A primera, Kome va disputar 29 partits i no va poder evitar el descens del Tenerife, que la temporada passada va tornar a baixar, ara a segona B, amb 25 partits disputats pel camerunès, que no va marcar cap gol.

Kome va arribar al futbol espanyol molt jove. Després de passar pel filial de l'Atlético de Madrid, l'extrem dret africà va jugar al Llevant i tres temporades al Numància abans de debutar a primera divisió amb el Getafe la campanya 2004/05 (20 partits i 2 gols). Després va alternar la primera amb la segona divisió –Ciudad de Murcia, Mallorca i dues temporades a Valladolid– abans d'arribar a Tenerife l'estiu del 2008.

UN BON ANY

Va ser clau en l'ascens a primera divisió del Tenerife l'any 2009, gol històric inclòs
El Nàstic es cura en salut per si Kome, que ha tingut problemes en un genoll, no rendeix

I ara, a la recerca d'un defensa central

El Nàstic continua amb la complicada recerca de reforços entre els jugadors sense equip, l'única manera que té ara de fitxar. Amb Kome, el Nàstic té 24 fitxes cobertes, de manera que encara pot fer una altra incorporació. L'equip grana busca un central per reforçar una línia, la defensa, molt afectada per les lesions. Després que Xisco Campos i Álex Ortiz comencessin el curs lesionats –ja estan recuperats–, Mairata haurà d'estar uns dos mesos de baixa. Per reforçar l'eix de la defensa, el Nàstic s'ha interessat, entre d'altres, per l'exjugador del Vila-real i el Cartagena Pascal Cygan i pel vallesà Antonio Hidalgo, que l'any passat va jugar a Tenerife.

La fitxa

Daniel Kome

Bangou (Camerun), 19/05/1980

Extrem o mitja punta

69

partits a primera

(3 gols marcats)

223

partits a segona A, (21 gols marcats).

36

cops internacional amb Camerun (3 gols).

Trajectòria

1999/00

Atlético B (2a A)

2000/01

Llevant (2a A)

2001/02

Numància (2a A)

2002/03

Numància (2a A)

2003/04

Numància (2a A)

2004/05

Getafe (1a)

2005/06

Ciudad de Murcia (2a A)

2006/07

Mallorca (1a)

2007/08

Valladolid (2a A)

2008/09

Valladolid (1a)

2009/10

Tenerife (2a A)

2010/11

Tenerife (1a)

2011/12

Tenerife (2a A)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)