Nàstic

La revisió mèdica frustra el fitxatge de Kome pel Nàstic

Nàstic. L'endemà d'anunciar-ne la incorporació, la ressonància fa tirar enrere la contractació del camerunès pel risc de lesió que presenta el genoll del qual va ser operat fa pocs mesos

El Nàstic, finalment, no fitxarà Daniel Kome. Dilluns a la tarda, el club grana feia oficial la seva incorporació per quatre mesos, però faltava un tràmit important per a un jugador que la temporada passada va tenir problemes en un genoll: la revisió mèdica. Ahir al matí va passar bona part de les proves, però a primera hora de la tarda els resultats de la ressonància magnètica van fer que els serveis mèdics del Nàstic desaconsellessin el fitxatge de l'extrem camerunès. La direcció esportiva va fer cas a les recomanacions del doctor Carles Hernández i, a mitja tarda, va fer públic que desestimava la contractació del jugador, que el juny passat va tancar una etapa de tres anys a Tenerife.

Kome, de 31 anys, va ser operat d'un genoll a la part final de la temporada passada a causa del desgast del cartílag. És el que s'anomena artritis òssia. Això fa que el futbolista tingui més risc del normal de lesionar-se, i aquest fet és el que, segons va explicar ahir Josep Maria Nogués, va desaconsellar la seva contractació. Segons Nogués, potser Kome hauria pogut jugar i acabar la temporada sense problemes, però la delicada situació econòmica i esportiva del Nàstic obliga a no arriscar-se gens ni mica en els fitxatges si hi ha alguna probabilitat de lesió. Kome va ser informat ràpidament de la decisió i, en paraules del director esportiu grana, ho va entendre perfectament ja que “sap que el seu genoll té un desgast”. Tot i així, el futbolista havia insistit durant les negociacions que s'entrena i que el genoll respon bé. Nogués no considera que el Nàstic es precipités anunciant el fitxatge de Kome abans de la revisió. Recorda que és el procediment habitual i que els contractes sempre estan a expenses de la revisió mèdica i reitera que, probablement, qualsevol altre equip hauria tirat endavant l'operació, però el Nàstic no vol riscos.

El pla B, activat

Descartat Kome, el Nàstic reactiva ara les alternatives que tenia controlades, sabent que el perfil de Kome –jugador ofensiu de banda, polivalent i experimentat– és l'ideal. Nogués no es fixa cap termini, però espera poder tancar-lo aquesta setmana.

Quan s'hagi reforçat la banda, la comissió esportiva determinarà si es fitxa un central o un davanter, en funció de les possibilitats d'un mercat molt restringit. Com es volia fer amb Kome, els contractes dels reforços s'intentaran que siguin de quatre mesos, ja que “el pressupost per fitxar està esgotat” i s'espera que els lesionats ja estiguin recuperats.

No ens vam precipitar. Un contracte sempre està a expenses de la revisió mèdica
Josep Maria Nogués
DIRECTOR ESPORTIU DEL NÀSTIC
Potser se'n va a un altre equip i juga sense problemes, però hi ha risc de lesió i en la situació en què estem no ens podem arriscar
El van operar d'un genoll i les proves han desaconsellat el seu fitxatge. Ho ha entès perquè sap que el seu genoll ha tingut un desgast

Nogués creu que el consell no el desautoritza

Josep Maria Nogués va dir fa poques setmanes que no era partidari de reforçar l'equip ara aprofitant les dues fitxes buides perquè ja el veia prou compensat i perquè sap que trobar futbolistes a l'atur amb garanties és molt difícil. Pocs dies després, el consell d'administració concloïa que la solució per fer reaccionar el Nàstic era fer dos fitxatge i va autoritzar les operacions, de manera que Nogués es va posar a rastrejar el mercat. Ahir, el director esportiu va assegurar que no té la sensació que el consell el desautoritzi. “Tot passa pel meu despatx i amb consens”, va afirmar Nogués, que continua opinant que la plantilla és competitiva, però que ha estat massa perjudicada per les lesions. “Es pot tenir paciència i esperar que els lesionats es recuperin, però entenc que no se'n tingui vistos els mals resultats”, admet Nogués.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)