Nàstic

Diumenge, un dia clau

El president del Nàstic admet que Oliva i Nogués se la jugaran en el partit contra el cuer, el Cartagena

El fitxatge frustrat deixa més tocat el director esportiu i genera més mala maror en l'entorn

El fitxatge frustrat de l'extrem dret camerunès Daniel Kome –va ser anunciat dilluns, però dimarts no va passar la revisió mèdica– ha deteriorat encara més la confiança que el consell d'administració del Nàstic té en la figura del director esportiu, Josep Maria Nogués, molt qüestionat per la confecció d'una plantilla que està notant en excés les baixes per lesió. Ja fa setmanes que en el consell hi ha veus molt disconformes amb la feina de Nogués, assenyalat també per part de l'afició com un dels culpables principals de la mala situació esportiva del Nàstic, penúltim. La reunió del consell d'ahir va deixar clar el malestar dels directius amb el tema de Kome –alguns consideren que s'ha fet el ridícul–, però José María Fernández va preferir no fer sang d'aquest assumpte quan va atendre els mitjans després de la reunió –diu, això sí, que va avisar que calia mirar amb lupa el genoll del camerunès–, i va destacar la importància del partit de diumenge contra el Cartagena. Segons Fernández, el resultat contra el cuer “pot marcar el futur dels esdeveniments” respecte a la continuïtat d'Oliva i Nogués, tot i que no va voler utilitzar la paraula ultimàtum.

I és que l'afer de Kome posarà encara més mala maror sobre el partit contra el Cartagena, en què l'equip grana es jugarà més que tres punts. El rival és l'últim classificat i si derrota el Nàstic li cedirà l'última posició, de manera que la situació serà encara més delicada per al conjunt grana. Joan Carles Oliva, per tant, sortiria molt tocat d'una altra derrota, malgrat que ahir assegurava que no té la sensació que es jugui el càrrec en el partit de diumenge. Tot i això, és conscient que l'entrenador és sempre el que paga els plats trencats, i si no que li ho preguntin als tècnics que van començar la temporada amb el Cartagena i l'Osca i que ja han estat destituïts.

La reunió del consell d'administració d'ahir al vespre va reiterar la necessitat de tancar els dos reforços promesos, un com a alternativa a Kome per reforçar les posicions d'atac i l'altre per a l'eix de la defensa. Tot i que Nogués no tenia clar dimarts si després de lligar l'alternativa a Kome caldria fitxar un davanter o un central, Oliva va afirmar ahir que té clar que el que necessita el seu equip és un reforç per a l'eix de la defensa. Quan es fitxi l'alternativa a Kome per a la banda dreta, la prioritat d'Oliva és clara: un central. El consell d'administració recull la demanda del tècnic i té clar que cal un jugador de banda i un central, malgrat que és molt conscient de la dificultat de trobar jugadors ara i s'encomana, cada cop més, a la recuperació dels lesionats.

El tècnic lleidatà no va voler valorar el fitxatge frustrat de Kome. “Si hi havia dubtes, és la decisió més raonable”, diu, i afegeix: “Si no ve Kome, en vindrà un altre que també ens ajudarà.” Oliva diu que, vistos els precedents de lesions del jugador no es volia fer il·lusions fins que el fitxatge no fos totalment oficial, de manera que no es va endur cap gran decepció. El fet que Kome no passés la revisió va sorprendre Nogués, tal com va reconèixer dimarts el director esportiu, però no Oliva.

El partit de diumenge pot marcar el futur dels esdeveniments. És un partit que ens preocupa i ens inquieta molt
Oliva i Nogués tenen credibilitat, però el futbol és així de bonic i de cruel. Cada setmana és una assignatura que hem d'anar aprovant
Vaig avisar l'àrea esportiva perquè es fes una revisió exhaustiva a Kome, i així es va fer
José María Fernández
PRESIDENT DEL NÀSTIC SAE

Oliva no té sensació d'ultimàtum

Joan Carles Oliva té clar que el partit de diumenge a la tarda contra el Cartagena al Nou Estadi és clau, però no té la sensació que sigui un ultimàtum per a la seva continuïtat. “És un partit molt important, i ha de ser un punt d'inflexió”, va afirmar ahir el tècnic del Nàstic, que per sobre del resultat final del partit valora l'actitud amb què els seus l'afrontin: “El més important és mantenir la mentalitat passi el que passi. Podem tenir un mal resultat, però el que sí que s'ha de notar és que fem tot el possible per guanyar el partit.” El tècnic lleidatà assegura que està motivat i il·lusionat per superar l'actual situació delicada que viu l'equip, que veu cada cop millor. “No hem tingut un camí fàcil, però ara vivim el millor moment. He partit bastant, sobretot durant la setmana a Rialp veient que cada dia hi havia algun problema. Ara, però, l'equip creix i cada dia veig més coses positives”, explica Oliva, que sentencia: “No cal que la gent m'animi. Les coses no m'afecten tant com sembla. Sóc positiu.”

Juan, un altre que serà operat

El Nàstic va anunciar ahir que Juan Domínguez serà operat avui a Barcelona per solucionar les molèsties al pubis que fa temps que arrossega. El període de recuperació estimat és d'entre sis i vuit setmanes. Juan no entrava en els plans d'Oliva a l'estiu, però com que no se li va trobar cap sortida, finalment va ser admès en la plantilla, en part perquè només hi havia 22 fitxes. Entre els problemes físics i la poca confiança de l'entrenador. Juan Domínguez encara no ha debutat aquesta temporada. La lesió dificultarà al mitja punta basc la seva previsible sortida en el mercat d'hivern. Sigui com sigui, és un altre jugador de banda lesionat, igual que Tuni i Álvaro Rey.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)