Nàstic

Nàstic

El patiment del porter

Rubén, que el curs passat va ser dels menys golejats, ha rebut 12 gols en 6 partits, el seu pitjor inici des de primera

“Com no he de marxar emprenyat d'un camp si acabo de rebre tres gols per quart partit?”, diu l'aragonès, que creu que el Nàstic només creixerà des de la solidesa

Rubén Pérez va sortir del camp del Vila-real B, divendres passat a la nit, callat, pensatiu i amb cara de pocs amics. Va fer un gest amb la mà –de salutació i disculpa a la vegada– al fidel grup de seguidors de la penya que duu el seu nom i que segueix el Nàstic en molts camps, i va pujar, sense dir res, a l'autocar, empipat per haver rebut, per quarta vegada aquesta temporada, tres gols en un partit. Rubén viu amb intensitat la seva feina –forma porters i és col·laborador del web www.soloporteros.com– i per això pateix com ningú quan l'equip no funciona i ell encaixa més gols del compte. “Em fa gràcia que la gent em pregunti si vaig marxar especialment emprenyat de Vila-real o que se n'estranyi. Com no he de marxar emprenyat d'un camp si acabo de rebre tres gols per quart partit?”, es preguntava ahir el porter grana, que admet que en els altres dos partits de lliga no va encaixar cap gol, però recorda que el seu equip va concedir massa ocasions als rivals. En sis partits de lliga, Rubén Pérez n'ha rebut dotze.

Des de la temporada 2006/07, a primera divisió, Rubén no encaixava tants gols en els seus primers sis partits disputats en una campanya. Llavors en va encaixar tretze, però era un tram de lliga complicat –va debutar en la vuitena jornada– que li va costar el càrrec a Luis César i en què el Nàstic es va enfrontar, per exemple, amb el Madrid, el Saragossa i el Vila-real. El curs anterior, el de l'ascens a primera, el porter aragonès només va rebre dos gols en els seus sis primers partits defensant la porteria grana, avançada la segona volta. Des del retorn a segona A, Rubén ha tingut arrencades de lliga més o menys regulars, entre els cinc i els vuit gols en els sis primers partits. La temporada passada no va començar gaire bé –vuit gols rebuts–, però l'equip va millorar en defensa i va estar tot el curs entre els porters menys golejats de segona A. Ara, el panorama és molt diferent per a l'aragonès.

Com que veu el partit des de darrere de tot, Rubén té clar que el Nàstic només millorarà des de l'augment de la solidesa defensiva. “Hem de començar per evitar que ens facin ocasions de gol. A partir d'aquí, podrem créixer”, assenyala el porter aragonès, que viu la setena temporada al Nàstic. Diumenge que ve, contra el Cartagena, el porter grana espera mantenir la porteria a zero per primera vegada aquesta temporada al Nou Estadi.

Gols rebuts en els primers sis partits.
Des de primera, Rubén no rebia tants gols en els seus sis primers partits disputats en cada lliga amb el Nàstic:
12
gols
en la 2011/12
8
gols
en la 2010/11
5
gols
en la 2009/10
8
gols
en la 2008/09
7
gols
en la 2007/08
13
gols
en la 2006/07
2
gols
en la 2005/06
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)