Nàstic

Prohibit fallar

Nàstic. El conjunt grana rep el cuer, el Cartagena, obligat a obtenir la primera victòria de la temporada en un partit en què l'entrenador, Joan Carles Oliva, es juga també el futur

El Nàstic no pot tornar a fallar. Amb aquesta consigna ben precisa i clara afronta el conjunt grana el partit d'aquesta tarda a casa contra el cuer, el Cartagena. Només dos punts sumats en sis jornades, i tres derrotes en els tres partits que ha disputat al Nou Estadi, han provocat que avui el Nàstic sigui ja al davant de la primera final de la temporada. I és que en cas d'una altra decepció, Joan Carles Oliva té tots els números per deixar de ser l'entrenador dels grana. Una desfeta, a més, també podria esquitxar el director esportiu, Josep Maria Nogués, discutit des de fa temps, i engrandir de passada la crisi que va començar fa unes setmanes.

Durant els darrers dies, Oliva s'ha volgut aïllar de les notícies d'un possible ultimàtum i ha intentat que l'equip també ho faci. Tothom, però, n'és conscient i els jugadors hauran de saber conviure amb aquesta pressió, si és que no n'hi havia prou pels mals resultats, des que l'àrbitre xiuli l'inici del partit. Per contrarestar aquests possibles nervis, el tècnic lleidatà ha demanat el màxim d'intensitat als seus homes, que hauran de millorar molt en defensa si volen tenir possibilitats d'obtenir el triomf. Sis gols rebuts en els dos últims partits i tres gols encaixats en els tres partits jugats davant de l'afició, que també ha d'assumir un paper actiu, així ho confirmen. També tocarà començar a fer els deures en atac, tot i que en les darreres setmanes la cosa sembla que ha anat evolucionant positivament. Almenys, ho va semblar en l'últim partit al camp del Vila-real B, tot i la derrota. Oliva podria tornar a apostar precisament per repetir aquell onze, incloent-hi el triple pivot que formen al mig del camp Rodri, Seoane i Longás. El tècnic lleidatà continua sense poder disposar d'Álvaro Rey, Morán i Raúl Fuster, lesionats, però podria recuperar Tuni, que ja s'entrena. Oliva no va descartar fins i tot incloure'l en la llista de convocats que donarà a conèixer avui, tot i que difícilment podrà jugar.

I si la situació del Nàstic ja és molt delicada, encara ho és més la del rival d'avui, que almenys té la bona notícia de poder afrontar el duel amb tota la plantilla disponible. Gaspar i Manu Torres han quedat fora per decisió tècnica. Cridat a priori a lluitar per les primeres posicions, el Cartagena ja va canviar d'entrenador fa setmanes i va apostar per l'extècnic grana Javi López, i tot i el revulsiu encara no ha estat capaç d'obtenir cap punt en aquest inici de lliga. Això sí, si avui aconsegueix els tres punts a Tarragona, el Nàstic passarà a ser el nou cuer.

Precedents favorables

En les últimes temporades, el Cartagena ha estat un rival molt propici per als interessos grana quan li ha tocat visitar el Nou Estadi. Els tres últims cops, ha perdut. El Nàstic va guanyar per 2-0 el curs passat, per 3-2 fa dos cursos, i fa tres cursos, a segona B, va vèncer per la mínima (1-0). En els altres tres precedents, a segona B, la temporada 2000/2001 el resultat va ser un 1-1; la temporada 1999/2000, un 2-0 a favor dels grana, i la temporada 1998/1999, un 0-2 per al Cartagena, en l'únic partit de lliga que ha guanyat a Tarragona.

JAVI LÓPEZ

“L'equip ha de recuperar el nivell del curs passat; costarà però estem millorant”

JOAN CARLES OLIVA

“Necessitem aconseguir aquell punt d'inflexió que seria obtenir una victòria”

La banqueta del rival, ben coneguda

X.S.

L'actual entrenador del Cartagena, Javi López, va entrenar el Nàstic la temporada 2007/2008, és a dir, la primera del conjunt grana a segona A després del descens de primera, fins que va ser acomiadat en la dinovena jornada. Des d'aleshores, el tècnic barceloní ha entrenat l'Alavés, el Recreativo i el Xerez. Aquest estiu es va quedar sense equip, però quan el Cartagena va fer fora Paco López després de perdre els primers quatre partits, es va convertir en l'entrenador del Cartagena. Amb Javi López, a més, també va arribar Xavi Bartolo, que fa les funcions de segon entrenador. El curs passat, amb l'arribada d'Oliva, Bartolo va passar a ser el preparador físic, però amb el pas dels mesos va perdre protagonisme fins al punt de no viatjar amb l'equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)