Nàstic

El calendari fa pujada en un moment crític

Nàstic. L'equip grana, penúltim, s'enfronta ara als tres equips descendits de primera, que han començat forts

Per culpa de la nefasta arrencada de lliga, el Nàstic viu un moment delicadíssim, ancorat a la zona de descens –és penúltim i només ha sumat 3 punts dels 21 possibles– i amb el tècnic, Joan Carles Oliva, i el director esportiu, Josep Maria Nogués, a la corda fluixa. La feina de tots dos ja fa algunes setmanes que és molt qüestionada. Per complicar encara més les coses, l'equip tarragoní afronta a partir d'ara un tram de calendari molt dur, ja que s'enfronta, consecutivament, als tres equips que la temporada passada van baixar de primera divisió i que han començat la campanya en bona forma.

Dissabte que ve a la tarda, el Nàstic visita Riazor, on el Deportivo s'està mostrant bastant solvent, amb tres victòries en quatre partits. L'equip gallec presenta dubtes a camp contrari, però com a local té més garanties, de manera que la visita del Nàstic del cap de setmana serà compromesa. El Deportivo es manté a la zona alta –és sisè–, però espera millorar quan agafi el pols a una categoria que mai no és fàcil per als equips que hi tornen després de molts anys a primera divisió.

L'Hèrcules, més acostumat a la categoria de plata, ha reaccionat bé al descens del juny passat i ha guanyat cinc dels set partits disputats; això li ha permès situar-se a la part alta de la classificació. L'equip alacantí jugarà en la desena jornada al Nou Estadi, on intentarà defensar la seva condició de visitant perillós. Dels tres partits que ha disputat a camp contrari, n'ha guanyat dos –a la Corunya i a Guadalajara– i ha empatat l'altre, a Sabadell. Tot i que ha fet molts canvis –ha incorporat setze fitxatges aquest estiu–, l'equip de Mandiá s'està mostrant com un bloc amb poques fissures.

Quatres dies després de rebre l'Hèrcules, el Nàstic visitarà l'Almeria –el dimecres 26 d'octubre– en el partit pendent de la primera jornada de lliga. El conjunt andalús ha començat fort el curs del retorn a segona A, ja que no ha perdut cap partit i l'empat de diumenge a casa contra el Valladolid va trencar una ratxa de quatre victòries consecutives. L'Almeria, situat ja a la zona noble de la taula, ha demostrat d'entrada que se l'ha de comptar entre els aspirants a l'ascens. Després, el Nàstic visitarà el sempre imprevisible Barça B i, a continuació, rebrà el Sabadell al Nou Estadi.

Per tant, si Oliva continua en el càrrec afrontarà, a partir d'aquest cap de setmana, unes proves molt exigents per demostrar que és vàlid per continuar entrenant el Nàstic, mentre que si abans o després del partit de Riazor hi ha canvi a la banqueta, el nou tècnic no tindrà un inici gens còmode.

DECISIONS FUTURES

Si hi ha canvi a la banqueta, el nou tècnic tindrà un començament molt complicat
El Nàstic visita el Deportivo (6è) i l'Almeria (3r) i, entremig, rep l'Hèrcules (1r)

El Nàstic només puntua quan no hi ha gols

L'empat de diumenge contra el Cartagena, insuficient pel que fa a la classificació, va servir, si més no, perquè el Nàstic puntués per primera vegada aquesta temporada al Nou Estadi. Fins ara, el Valladolid (0-3), Las Palmas (1-3) i l'Osca (1-3) s'havien endut els tres punts de Tarragona amb una certa comoditat, però el Cartagena no va poder passar del 0-0. Es dóna la circumstància que els tres punts que acumula el Nàstic han estat fruit de tres empats sense gols. El primer va ser al camp del Numància i el segon, al del Xerez. En canvi, cada vegada que ha perdut, el rival li ha fet tres gols. L'altra derrota va ser contra el Vila-real B (3-2). L'empat sense gols de diumenge passat també serveix perquè el Cartagena es mantingui com l'equip menys golejador (tres gols, un menys que el Nàstic) i no superi l'equip grana com el més golejat. L'equip murcià, que ha rebut 15 gols, va aconseguir a Tarragona mantenir la porteria a zero per primer cop.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)