Nàstic

En l'escenari més difícil en el moment més delicat

Nàstic. Joan Carles Oliva, a la corda fluixa des de fa dies, se la torna a jugar avui al camp d'un dels favorits a l'ascens, el Deportivo, on els grana necessiten iniciar la reacció per sortir del pou

El Nàstic és, ara mateix, un equip feble. El mal inici –3 punts de 21– és una gran llosa, la mala trajectòria dels últims anys afegeix pes a la motxilla i la preocupació latent de l'afició, farta de passar-ho malament els últims anys, posa encara més pressió a l'equip. A més, ja fa dies que el tècnic, Joan Carles Oliva, i el director esportiu, Josep Maria Nogués, són més que qüestionats i tots dos podrien ser destituïts si els resultats no milloren. Per fer-ho encara més crític, el Nàstic inicia ara un tram de calendari complicadíssim ja que, consecutivament, s'enfronta als tres equips que la temporada passada van baixar de primera divisió: el Deportivo, l'Hèrcules i l'Almeria.

La primera parada és Riazor. Haver de guanyar en un dels camps en teoria més difícils de la categoria és tenir mala peça al teler, però és que el Nàstic necessita capgirar urgentment la situació per no quedar atrapat al pou de la zona de descens. Que sigui un desplaçament compromès no és dolent del tot per al futur de Joan Carles Oliva, ja que els dirigents grana no s'han atrevit a parlar d'ultimàtum per al tècnic, conscients que el més normal és que el Nàstic perdi aquest partit. Una bona imatge, plantar cara malgrat que no es puntuï, podria donar una mica més de marge al tècnic lleidatà.

Oliva va assegurar ahir al migdia, poc abans de viatjar cap a la Corunya, que se sent fort i creu en l'equip, i recorda que la temporada passada ja van viure una situació similar i, finalment, se'n van sortir. Oliva veu el Nàstic cada dia millor i sap que els seus jugadors estaran motivats avui, per la situació i pel rival. Diu que el seu equip ha d'evitar que el Deportivo tingui superioritat al mig del camp i que contraataqui amb avantatge, ja que és molt perillós amb velocitat. Si Oliva veu el futur amb més optimisme és, entre altres coses, perquè va recuperant jugadors. Ahir ja va incloure en la convocatòria Tuni i Fernando Morán, per bé que encara no seran titulars, ja que el tècnic repetirà, probablement, l'onze inicial que va empatar contra el Cartagena diumenge.

El Deportivo, verd encara com a equip, millora molt el rendiment quan juga al seu estadi, on es troba còmode i amb el suport de l'afició –9 dels 12 punts que té els ha aconseguit a Riazor–, i viu, sobretot, de la inspiració ofensiva de Guardado i Valerón. “El Nàstic té millors jugadors que números”, avisa el tècnic, José Luis Oltra.

RETORNS ESPERATS

Morán i Tuni ja van entrar ahir a la convocatòria, però encara no seran titulars

OLIVA, CONFIAT

“Em sento fort i crec en l'equip. Ja ho hem viscut i ens n'hem sortit, i recuperem gent”

EL DEPORTIVO

Funciona molt millor a casa i viu de la inspiració de Guardado (tres gols) i de Valerón

Oliva va parlar amb Fernández dijous a la nit

Joan Carles Oliva va explicar ahir que el president, José María Fernández, li va trucar dijous a la nit, just després del consell d'administració en què la directiva va mostrar l'enuig amb les declaracions del tècnic de dimecres, en què va lamentar el poc suport i la poca credibilitat que té. Oliva va dir que no està molest amb el consell, sinó que volia fer reaccionar l'entorn, demostrar que no espera amb resignació el dia que l'acomiadin. Fernández va explicar dimecres que el club no avança pel que fa als reforços, i Oliva va reiterar ahir que Juanito –el fitxatge del central es va frustrar– era el jugador ideal. Per Oliva, les posicions ofensives quedaran reforçades amb els jugadors que es recuperen i si no surt cap central de garanties és millor esperar al mercat d'hivern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)