Nàstic

Una demarcació per a jugadors polivalents

Nàstic. Oliva ha utilitzat fins ara cinc futbolistes que no són centrals –Arzu, Xisco Campos, Rodri, Mingo i Sergio Juste– per actuar a l'eix de la defensa

La marxa, en la part final de la pretemporada, de Sergio Díaz a l'Hèrcules va deixar el Nàstic amb dos únics centrals purs, Álex Ortiz i Pere Mairata. Amb el sevillà absent per lesió en els primers partits de la temporada i el mallorquí baixa actualment, també per lesió, Joan Carles Oliva ha hagut d'improvisar per formar, en cada partit, la parella de centrals. El tècnic lleidatà pot compensar la falta de centrals amb la presència de jugadors polivalents que poden actuar en aquesta demarcació encara que no sigui la seva. Així, fins ara, els mitjos centres Arzu i Rodri i els laterals Xisco Campos, Sergio Juste i Mingo han jugat a l'eix de la defensa.

Mairata i Sergio Juste van ser la parella de centrals que va començar la temporada, amb alguna aparició de Mingo. Els problemes musculars del jove Sergio Juste –a qui costa adaptar-se, segons Oliva, al ritme d'entrenaments d'un equip professional– i la poca solvència de Mingo a l'eix –va ser el central del 6-0 a Valladolid i l'1-3 contra Las Palmas– van fer que Oliva endarrerís el mig Arzu per fer parella amb Mairata, a l'espera, en teoria, que es recuperés Álex Ortiz. Però la tornada del sevillà va coincidir amb la lesió del mallorquí, de manera que Arzu es va mantenir com a titular. El tècnic grana, però, no veia Álex Ortiz prou fiable després de la lesió, i va preferir recol·locar Xisco Campos per jugar al costat d'Arzu. Aquesta és la parella que ha actuat en els tres últims partits, amb una excepció: amb els canvis introduïts per Oliva en la segona part del partit de dissabte al camp del Deportivo (2-2), el mig Rodri va acabar jugant de central al costat d'Arzu.

Tot i que té alternatives, Oliva voldria un altre central pur i manté l'esperança que arribi ara, aprofitant les fitxes lliure. Després de frustrar-se la incorporació de l'exjugador del Màlaga i l'Alavés Juanito, el tècnic espera trobar, a l'atur, un altre central adient per no haver d'esperar al mercat d'hivern. El que està descartat és reforçar ara l'atac, tenint en compte que s'estan recuperant jugadors.

DÈFICIT AL DARRERE

Només hi ha dos centrals purs: Álex Ortiz, absent a l'inici, i Mairata, lesionat ara
Oliva, que considera que ara no cal reforçar l'atac, voldria un altre central
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)