Nàstic

La definició del punt d'inflexió

Nàstic. Després del meritori empat a Riazor, amb una imatge millorada, els grana volen demostrar avui, contra l'Hèrcules i davant l'afició, que han començat la reacció

Si la setmana d'entrenaments del Nàstic ha sigut la millor des que Joan Carles Oliva entrena el Nàstic –segons el parer del tècnic lleidatà– és per dues raons bàsiques: per l'optimisme posterior a l'empat amb imatge millorada al camp del Deportivo i perquè cada cop més futbolistes obliden les lesions i s'entrenen amb normalitat. Oliva espera que les bones sensacions es reflecteixin sobre el terreny de joc del Nou Estadi aquesta tarda, en la visita d'un dels equips de la zona més alta de la classificació, l'Hèrcules, que només ha perdut un partit i n'ha empatat un altre. L'equip alacantí, favorit clar a l'ascens, arriba a Tarragona després de tres victòries seguides. L'objectiu del Nàstic és demostrar que l'empat obtingut a Riazor és el punt d'inflexió que marca l'inici de la reacció. La visita de l'Hèrcules és tot un repte, però la plantilla prefereix enfrontar-se en aquest moment a un dels grans, perquè es comencen a veure amb confiança i són conscients de la càrrega de moral i de credibilitat que els donaria una victòria.

L'Hèrcules ja ha avisat que no es refia gens ni mica de la posició dels grana en la classificació, ja que Mandiá sap que fins ara el Nàstic no ha pogut disposar de tots els futbolistes. El tècnic alacantí destaca la perillositat de Peragón i Powel, la visió de joc de Longás i Tuni i l'experiència de Rodri i Arzu. L'equip alacantí també té les seves armes perilloses, com ara el mitja punta Míchel, màxim golejador amb tres gols, i migcampistes amb arribada com ara Abel Aguilar i Carlos Calvo. L'exjugador grana Felipe Sanchón serà, probablement, a la banqueta. Després de començar la lliga com a titular, últimament ha perdut la confiança del tècnic.

Morán i Tuni, els dubtes

Joan Carles Oliva farà canvis en un bloc que últimament ha tocat poc. La defensa serà la que va acabar el partit a Riazor, amb Sergio Juste i Xisco Campos a les bandes i Rodri i Arzu a l'eix, mentre que les principals incògnites es troben en la triple mitja punta. El tècnic té clar que Morán i Tuni han de participar en el partit, ja que és conscient que són responsables de la millora de l'equip a la Corunya, però també entén que cap dels dos no pot encara jugar 90 minuts. El més probable és que Morán sigui titular i que Tuni surti en la segona meitat. El que té el lloc segur és Berry Powel, el màxim –i únic– golejador del Nàstic i que contra el Deportivo va fer dos gols. Els tarragonins necessiten, però, que més jugadors l'acompanyin en la tasca de marcar.

És difícil valorar la trajectòria del Nàstic perquè no ha pogut disposar de molts dels jugadors
Juan Carlos Mandiá
ENTRENADOR DE L'HÈRCULES
No podem decebre els aficionats, que es pregunten si podem fer a casa un partit com el de Riazor
Joan Carles Oliva
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
El Nàstic té un dels porters menys batuts l'any passat, Powel i Peragón com a golejadors, jugadors com Morán i Tuni, defenses experts...
Aquesta ha sigut la millor setmana des que sóc al Nàstic. Tant de bo aquestes bones vibracions es manifestin contra l'Hèrcules

Fa deu anys que l'Hèrcules no perd a Tarragona

J.J.

Els últims precedents entre el Nàstic i l'Hèrcules al Nou Estadi han estat marcats, sobretot, pels empats. Aquest ha estat el resultat de les últimes quatre visites dels alacantins a Tarragona a segona A: 1-1 les temporades 2009/10 i 2005/06 i 2-2 les temporades 2008/09 (a la foto, de José Carlos León, amb Rodri, ara al Nàstic, i Serge N'Gal) i 2007/08. L'última victòria de l'Hèrcules en aquests enfrontaments cal buscar-la la temporada 2003/04, a segona B, en què l'equip alacantí va vèncer per 1-2. L'any anterior, també a segona B, hi va haver un empat sense gols. L'últim triomf del Nàstic va ser el 3-1 del curs 2000/01, a segona B.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)