Nàstic

Al Nou Estadi no hi ha manera

Nàstic. El conjunt grana cau per la mínima contra el líder i ja és cuer. Els d'Oliva no van oferir una mala imatge però un gol de Mora de córner (56') els va sentenciar tot i la reacció estèril del final

HÈRCULES1

NÀSTIC0

El Nàstic continua sense trobar la fórmula al Nou Estadi. Ahir hi va tornar a encaixar una altra derrota, i ja és l'únic equip que no ha guanyat cap partit aquesta temporada. És cert que els grana no van merèixer perdre contra el líder, l'Hèrcules, que en va fer prou amb un únic gol de córner a l'inici de la segona part. Però, sigui com sigui, després de l'optimisme de la setmana passada a Riazor, els resultats continuen sense arribar i el Nàstic ja és el cuer, ja que es veu superat pel Cartagena, que ahir sí que va obtenir el primer triomf del curs. El llast que ha d'arrossegar el Nàstic pesa molt i ara, tot el que no sigui sumar, més enllà de la imatge, val per a molt poc.

A diferència de l'anterior partit a casa contra el Cartagena, el Nàstic ahir no es va amagar en cap moment i va mostrar més ambició. L'Hèrcules va tenir també el domini a estones, tot i que això no es va traduir en ocasions clares de gol, més enllà de les constants accions a pilota aturada, com demostren els set córners que va provocar l'equip alacantí en la primera part. Molt ben plantat al darrere, el conjunt de Joan Carles Oliva no va patir gaire per frenar l'Hèrcules, que no acabava de trobar la manera de fer mal. Només una errada en la sortida de pilota de Rodri, que després es va jugar el penal amb una entrada sobre Carlos Calvo, va estar a punt de costar car. El Nàstic intentava sorprendre en el contraatac, amb Morán i Tuni, molt actius, que van ser els principals conductors, un cop l'equip recuperava la pilota, per trobar Powel a l'àrea. L'holandès, però, marcat de molt a prop, no va tenir cap respir i els cops que va poder rematar ho va fer molt forçat i lluny dels tres pals, com en una falta centrada per Morán (12') i en un córner just abans del descans. Minuts abans, i en una altra acció a pilota aturada, Morán havia disparat molt desviat en una bona ocasió dins l'àrea.

En l'inici de la segona part, les coses no van canviar gaire. Una mica més de pilota per a l'Hèrcules i el Nàstic, sortint amb molta velocitat un cop recuperava la pilota per intentar agafar el rival desprevingut. Però com en els primers 45 minuts, els alacantins continuaven forçant jugades a pilota aturada constantment. I en un córner centrat per Callejón i rematat per Mora al primer pal amb molt poca oposició, es va avançar en el resultat, i va obligar un cop més els grana a haver de remar a contracorrent. El gol va fer molt de mal als grana. Sense tants espais, ja que l'Hèrcules es va dedicar a intentar controlar el resultat a favor sense assumir cap mena de risc i a tallar el joc amb faltes quan perdia la pilota, el Nàstic va trepitjar molt poc l'àrea visitant. Oliva, que just després del gol havia donat entrada al camp a Luna, va començar a moure la banqueta i va fer entrar Eloy Gila i, uns minuts després, Álvaro Rey, que, d'aquesta manera, ja superada la seva lesió al genoll, va jugar els seus primers minuts aquesta temporada. I precisament un d'aquests recanvis, Luna, va reactivar el conjunt grana quan en el minut 79, va llançar amb precisió una falta directa que Falcón i el pal es van encarregar d'evitar que fos gol. A set minuts del final, un altre cop Luna, molt viu, va servir ràpid una falta per a Eloy Gila, que va retallar a l'àrea i va enviar una canonada amb la cama esquerra, que un altre cop Falcón, molt encertat, va aconseguir desviar. Al final, l'Hèrcules també hauria pogut fer el segon si no hagués estat per Rubén, que va desviar a córner una rematada de Saridnero i si Abel Aguilar, ja en temps afegit, no hagués perdonat sol davant Rubén.

NÀSTIC: Rubén, Sergio Juste, Rodri, Arzu, Xisco Campos, Seoane, Longás, Peragón (Eloy Gila 68'), Morán (Álvaro Rey 74'), Tuni (Luna 57') i Powel. HÈRCULES: Falcón, Juanra, Samuel, Mora, Peña, Rivas, Abel Aguilar, Callejón (Escassi 75'), Míchel, Carlos Calvo (Arbilla 92') i Urko Vera (Sardinero 76'). GOLS: 0-1 (56') Mora. ÀRBITRE: Arias López (col·legi cantàbric). T.G.: Al local Arzu; i als visitants Míchel, Urko Vera, Callejón i Carlos Calvo. PÚBLIC: 4.090 espectadors al Nou Estadi. Abans del matx, es va celebrar amb diversos actes l'elecció la setmana passada de Tarragona com a seu dels Jocs Mediterranis 2017.
Ha estat una llàstima; l'equip ha lluitat molt i el més just hauria estat almenys un empat
Fernando Morán
MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC
Crec que el Nàstic és un equip molt competitiu i si està així és perquè li ha faltat continuïtat
Juan Carlos Mandià
ENTRENADOR DE L'HÈRCULES
Ha estat un partit molt difícil de guanyar; sembla que hi estàvem però el Nàstic ha millorat molt darrerament
Els pessimistes tenen motius per preocupar-se, però jo crec que aquest és l'únic camí
Joan Carles Oliva
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
No puc dir res de dolent dels meus jugadors, ja que hem fet un treball increïble, però no ha estat suficient
Hem fet el que havíem de fer i per això la sensació és potser més dolorosa, ja que mereixíem més
El nostre rival som nosaltres mateixos; si estem al nivell dels dos últims partits ens en sortirem
Álvaro Rey

Tres canvis respecte a l'últim onze

X.S.

Joan Carles Oliva havia repetit la mateixa alineació en les tres jornades anteriors, però ahir, com ja s'intuïa, no ho va fer. Tres van ser els canvis respecte als homes que van jugar d'entrada a Riazor: Morán, Tuni i Sergio Juste, precisament els tres jugadors que van entrar en la segona part dissabte passat a la Corunya. Els damnificats van ser Ruz, Mingo i Eloy Gila, que va entrar després de la represa. El lateral valencià ni tan sols va entrar en la convocatòria.

A casa, tres partits sense marcar

X.S.

La falta de gol del Nàstic continua sent un dels dèficits d'aquest inici de temporada. I a casa, encara més. Els grana només han marcat dos gols al Nou Estadi, i no han servit de res, ja que els van fer contra Las Palmas (1-3) i l'Osca (1-3). En la primera jornada contra el Valladolid, el resultat va ser de 0-3 i ara, el conjunt d'Oliva ha encadenat dos partits davant de l'afició sense marcar cap gol: contra el Cartagena (0-0) i ahir contra el líder en solitari, l'Hèrcules.