Nàstic

A remolc sempre costa més

El Nàstic encara no ha estat capaç aquesta temporada de marcar abans que el rival

Els grana tot just poden disposar ara de gairebé tota la plantilla, però ja han tocat fons a la taula

El Nàstic va viure dissabte al Nou Estadi contra l'Hèrcules una història que s'està repetint massa vegades aquesta temporada. De fet, gairebé sempre, ja que, tret dels tres 0-0 –als camps del Numància i el Xerez i, a casa, contra el Cartagena, en els restants sis partits–, l'equip grana sempre ha vist com ha estat el rival el que ha marcat primer. Dissabte, l'Hèrcules va marcar el primer i únic gol del partit en el minut 56, i el Nàstic, que fins aleshores no havia creat ocasions clares de perill, va haver de remar un cop més amb el resultat en contra. Les oportunitats van arribar, però en la lluita contrarellotge, el pal i el porter visitant Falcón van evitar l'empat.

Joan Carles Oliva va lamentar, un cop acabat el partit contra els alacantins, que el Nàstic no s'hagués avançat mai, i va sostenir que tampoc no són tan dolents perquè això no s'hagi produït mai. En un altre equip, aquest fet potser no seria tan greu, però, combinat amb la falta de gol dels grana –Powel és l'únic que ha vist porteria del començament del curs ençà–, fa que el poder de reacció del Nàstic sigui mínim. Almenys així s'ha pogut mostrar fins ara. Al primer partit de lliga, el Valladolid va marxar al vestidor amb un 0-3, i el marcador no es va moure en la segona part. Contra Las Palmas, només amb 0-3 els grana van poder escurçar la distància. Contra l'Osca, Powel de penal va tornar a fer entrar el Nàstic en el partit amb l'1-2, tot i que el resultat final va acabar sent 1-3. A Vila-real, els grana van igualar momentàniament un 1-0 amb un gol en pròpia porteria però, amb 3-1, només van poder fer el 3-2 abans del final. I l'únic cop que la reacció dels d'Oliva ha servit per puntuar va ser a Riazor. La festa però, tampoc no va ser completa, ja que després de remuntar l'1-0, el Deportivo va acabar empatant a dos en l'últim minut.

El llast de la classificació

El Nàstic, que les últimes setmanes ha anat recuperant jugadors lesionats, només falten Mairata i Raúl Fuster,i ja pot disposar de gairebé la totalitat de la plantilla, ha ofert una imatge molt millorada en els dos darrers partits, contra el Depor i, dissabte, contra el líder, l'Hèrcules. Però només ha aconseguit un punt de sis possibles. I això, unit al mal començament de temporada –només dos punts en les sis primeres jornades–, ha fet caure el Nàstic al pou de la classificació. En aquest sentit, Oliva va afirmar, també dissabte, que “amb l'equip actual, els punts perduts contra Las Palmas i l'Osca potser no s'haurien escapat”. Però ara ja és tard per tornar enrere i la realitat és que el Nàstic és el cuer. Com ja va haver de fer la temporada passada, es veurà obligat a anar remuntant posicions. Ja és l'únic equip que no coneix la victòria i té els llocs de salvació, que marca el Recreativo, a quatre punts. El curs passat, el Nàstic va entrar en llocs de descens en la 7a jornada, i no en va sortir fins a la 24a. Aquest any, excepte després d'empatar a Sòria, hi ha estat sempre.

UNA ÚNICA REACCIÓ

L'única vegada que el Nàstic ha puntuat tot i anar perdent va ser en l'empat a Riazor
El Nàstic encara no ha guanyat cap partit i ja està a quatre punts dels llocs de salvació

Dos desplaçaments clau per al futur d'Oliva

X.S.

Oliva va dir després de perdre contra l'Hèrcules que se sentia “legitimat” en el càrrec. La imatge de l'equip a la Corunya i dissabte i el fet que aquesta setmana hi hagi dos partits poden haver frenat una possible decisió respecte al futur del tècnic lleidatà, que sembla que dependrà dels resultats d'aquests dos propers partits. Dimecres, a les sis, el Nàstic juga al camp de l'Almeria (5è). Els grana s'entrenaran aquesta tarda i demà al matí ja marxaran dimarts amb autocar per entrenar-se a la tarda en terres andaluses. I dissabte haurà de jugar un altre cop a fora, contra l'imprevisible Barça B d'Eusebio, que sembla haver reaccionat amb l'1-4 aconseguit aquest dissabte a Alcoi. Els blaugrana també juguen dimecres, al camp de l'Osca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)