Nàstic

Recerca d'oxigen en plena pujada

Nàstic. Després d'empatar a Riazor i perdre contra l'Hèrcules, el cuer té avui un altre repte duríssim per demostrar que pot reaccionar: la visita a Almeria

Deia ahir Joan Carles Oliva que entre les moltes proves de la mala sort que té aquesta temporada el Nàstic –sobretot, les lesions– hi ha el fet que és l'únic equip de segona A que s'haurà enfrontat, consecutivament, amb els tres equips descendits la temporada passada de primera. Aquest tram dur de calendari li ha tocat, a més, en un moment molt delicat, amb l'equip al pou de la zona de descens i el tècnic qüestionat i amb poc crèdit. Després de l'empat, amb imatge millorada, al camp del Deportivo, el Nàstic va perdre dissabte passat contra l'Hèrcules el dia en què havia de demostrar que el partit de Riazor no havia estat casual. Avui, al camp de l'Almeria –és el partit pendent de la primera jornada, ajornat per la vaga de futbolistes–, l'equip d'Oliva té una altra oportunitat per demostrar que està capacitat per reaccionar, abandonar l'última posició i fer camí fins a la zona de permanència.

L'Almeria va començar amb força la temporada, però en els tres últims partits els resultats no l'han acompanyat, amb una derrota i dos empats, l'últim dels quals cedit en el temps afegit contra Las Palmas a casa. L'equip de Lucas Alcaraz –un altre entrenador que assegura que no es refia gens ni mica de la posició del Nàstic en la classificació– mirarà de trencar la mala ratxa actual i demostrar que també és solvent a casa, on només ha guanyat un dels quatre partits disputats. El davanter argentí Ulloa i l'exgrana Aleix Vidal són dues de les armes ofensives dels andalusos.

Oliva va afirmar després de jugar contra l'Hèrcules que es plantejava donar descans avui a Morán i Tuni. Ahir, però, els dos jugadors van viatjar amb l'equip i, conscient que el Nàstic millora amb tots dos al camp, el més segur és que el tècnic grana els faci jugar de titulars o, si més no, en la segona meitat. Pel que fa a la resta, el Nàstic repetirà l'onze inicial del dia de l'Hèrcules, l'equip que, amb la majoria de jugadors ja recuperats, està cridat a ser l'habitual, és a dir, el que ha de treure el Nàstic del pou.

El Nàstic és cuer, però només ha perdut un partit a fora. La classificació no és significativa
Lucas Alcaraz
ENTRENADOR DE L'ALMERIA
No tenim sort en res: som l'únic equip que jugarà seguits contra els exprimera
Joan Carles Oliva
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Ara som competitius, fa un mes no ho érem. Ara lamentem punts que hem perdut i que ens han dut aquí, però no cal mirar enrere

Aleix Vidal, la quarta és la bona

Un dels jugadors més en forma de l'Almeria és Aleix Vidal, nascut a Valls fa 22 anys. A l'extrem li ha costat fer el salt del futbol formatiu al professional, una oportunitat que li ha arribat al club andalús. Aleix Vidal destacava al Reus fins que l'estiu del 2007 el va fitxar l'Espanyol per al juvenil amb la promesa de fer el salt al filial, però les portes no se li van obrir. Després d'anar cedit a la Damm i al Panthakrikos grec, i veient que l'Espanyol no hi confiava gens, el curs 2009/10 se'n va anar al filial del Nàstic, la Pobla de Mafumet, per jugar a tercera i amb l'esperança, un altre cop, de fer el salt al primer equip. César Ferrando s'hi va fixar, el va fer entrenar-se amb assiduïtat amb el Nàstic i va arribar a debutar a segona A, contra el Rayo. No va tenir, però, continuïtat –a Tarragona diuen que el seu caràcter irreverent no l'ajudava–, i el fet d'entrenar-se amb el primer equip i jugar els partits amb la Pobla el va desanimar. L'any següent va provar sort al Mallorca B, però, tot i el bon rendiment a segona B (35 partits i 6 gols), Laudrup no li va donar l'oportunitat de fer el salt al primer equip. El quart intent d'arribar al futbol professional el va fer aquest estiu, en fitxar per l'Almeria B. Va exigir fer la pretemporada amb el primer equip, va convèncer Lucas Alcaraz i, per fi, es consolida a segona A: ha jugat 8 dels 9 partits de titular i ha marcat dos gols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)