Nàstic

Amb regals així és impossible

Nàstic. Les errades molt greus al darrere, dues de Rodri en la primera part i una de Rubén Pérez només de començar el segon temps, condemnen el conjunt grana al camp de l'Almeria

NÀSTIC1

ALMERIA3

Quan un equip està en la situació del Nàstic, al pou de la classificació, no pot fer regals i concedir gols com els tres que va encaixar ahir al camp de l'Almeria, i que li van impedir obtenir un resultat positiu. I menys encara si els errors, més propis de principiants, els cometen jugadors tan experimentats com Rodri i Rubén. I és que tret d'aquestes tres badades puntuals, el Nàstic no va fer un mal partit i va ser capaç de reaccionar gràcies a un golàs de Morán, però altre cop, com la setmana passada contra l'Hèrcules, en va tornar a sortir de buit. I això és el que compta, ja que ara mateix, en deu jornades, el conjunt d'Oliva no ha estat capaç de guanyar cap partit i només suma 4 punts.

I això que el Nàstic va demostrar a l'inici que la bona imatge de les últimes setmanes no era casualitat. Amb la possessió de la pilota repartida, no va trigar a aproximar-se a l'àrea rival, amb una centrada en què Powel i Luna es van passar de frenada com a acció més perillosa. Però quan es concedeixen regals, de res serveixen les bones intencions, i és el que li va passar al Nàstic quan tot just s'havien complert deu minuts. Una centrada sense aparent perill va impactar al braç de Rodri, massa separat del cos, i l'àrbitre no va dubtar a xiular l'innocent penal comès per l'alacantí, que ahir tornava a jugar a l'eix de la defensa. Ulloa no va desaprofitar-lo i enganyant Rubén va fer el primer gol. El cop no va provocar el desànim als jugadors grana, que van reaccionar d'immediat. Powel amb una centrada alta, i Luna, en fora de joc només per centímetres, van posar en avís l'Almeria, que es dedicava a conservar l'avantatge. Però el que els va fer mal de debò va ser el millor ahir dels grana, Fernando Morán. Poc abans de la mitja hora, el madrileny va caçar al sobrebot una deixada de Powel i va enviar al fons de la porteria una canonada a mitja alçada davant la qual Esteban no va poder fer res. El Nàstic havia demostrat la seva capacitat per aixecar-se, però l'alegria no li va durar ni quatre minuts ja que Rodri es va encarregar altre cop d'esgarrar-ho quan en intentar refusar una centrada fàcil des de la dreta, no va ser capaç d'impactar la pilota amb la cama i va habilitar Ulloa, que altre cop es va fregar les mans amb el seu regal per afusellar Rubén dins l'àrea. Però altre cop, ni així es va venir avall el conjunt grana, que va estar a punt de tornar a respondre abans del descans. Aquesta vegada però, el llançament, com no, de Morán, es va estavellar a la base del pal.

I si no n'hi va haver prou amb la primera part, el Nàstic va continuar fent donatius generosos. Rubén, després d'una cessió de Rodri, es va entretenir amb la pilota amb els peus i va veure com entre Soriano i Ulloa li prenien la pilota perquè el primer d'ells rematés a porteria buida. Aquesta tercera patacada sí que va acabar amb els ànims dels grana, que ja no van tenir cap poder de reacció, més enllà d'alguna aparició a l'àrea de Luna, massa tímid com per fer mal a la sòlida defensa del conjunt andalús, que no estava disposada a fer com el Nàstic i regalar el partit. Oliva també va semblar confiar poc en les possibilitats d'aconseguir un resultat positiu quan ja avançat el segon temps va retirar del camp Morán, pensant ja en tenir-lo al cent per cent per al duel d'aquest proper dissabte al Miniestadi contra el Barça B. L'Almeria es va trobar ja molt còmode i no va veure perillar el seu fàcil triomf en camp moment. Fins i tot va estar més aprop de fer el quart gol a la contra, que de veure com li retallava el seu avantatge el Nàstic, que comença a enfonsar-se cada cop més.

ALMERIA: Esteban, Michel, Carlos Garcia, Jakobsen, Bautista, Verza (Corona 60'), Bernardello, Aarón (Omar 77'), Aleix Vidal, Soriano i Ulloa (Goitom 83'). NÀSTIC: Rubén, Sergio Juste, Arzu, Rodri, Xisco Campos, Seoane, Longás, Luna (Borja Viguera 76'), Morán (Eloy Gila 64'), Tuni (Álvaro Rey 67') i Powel. ÀRBITRE: Hernández Hernández (col·legi canari). T.G.: Al local Verza i al visitant Rodri GOLS: 1-0 (11') Ulloa, de penal. 1-1 (27') Morán. 2-1 (31') Ulloa. 3-1 (53') Soriano. PÚBLIC: 7.388 espectadors.
Hem comès errors que no ens podem permetre, la decisió del penal ha estat estranya, i amb poc ens han matat
Xisco Campos
DEFENSA DEL NÀSTIC
Hem tornat a perdre, aquest cop per errors propis, però aquí perdem tots junts
Adrián Luna
JUGADOR DEL NÀSTIC
El meu equip ha jugat bé, ha fet un partit complet i ha creat molt de perill a l'àrea rival
Lucas Alcaraz
ENTRENADOR DE L'ALMERIA
A partir del 3-1 ja no podem dir res més perquè ja era molt difícil entrar en el partit
Joan Carles Oliva
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Ens hem aixecat, hem tingut el control i sabíem què havíem de fer, però no sé què ens passa; no tenim sort
Els tres gols han arribat en errors; el primer, clamorós, del col·legiat; i els altres dos no els podem fer

Luna per Peragón, l'única novetat

X.S.

Joan Carles Oliva va convocar per al partit d'ahir els mateixos 18 homes que va escollir dissabte per jugar contra l'Hèrcules, i només va fer una variació respecte a l'onze inicial, donant entrada a Adrián Luna per Peragón, que menys contra l'Osca, havia estat titular en tots els altres partits de lliga. Per la seva banda, el jove migcampista uruguaià no jugava d'inici des del segon partit de lliga, al camp del Numància.

El Miniestadi dictarà sentència

X.S.

Com va passar fa poc més de dues setmanes, després d'empatar a casa contra el Cartagena, el tècnic del Nàstic, Joan Carles Oliva, torna a quedar en la corda fluixa. Aquell cop, l'empat a Riazor va evitar el relleu a la banqueta, però ara, després de dues derrotes seguides i del pèssim inici de lliga, Oliva torna a trontollar. En cas d'una altra derrota dissabte al Mini, la seva continuïtat serà molt difícil.