Nàstic

El Nàstic, com els pitjors cuers dels últims 15 anys

Tres casos més. El Còrdova (04/05), el Leganés (99/00) i l'Écija (96/97) també tenien només 4 punts en la jornada 10

Cap victòria i només quatre punts sumats són els pobres números del Nàstic en aquestes deu primeres jornades de lliga. Amb aquestes xifres, els grana s'han situat al pou de la classificació, i no només això, sinó que a més són els pitjors cuers de segona divisió A en els últims 15 anys, juntament amb el Còrdova de la temporada 2004/05, el Leganés de la 1999/2000 i l'Écija de la 1996/97, que també van sumar només 4 punts en els deu primers partits. D'aquests tres equips que també van batre registres negatius, només el Leganés es va acabar salvant, mentre que tant el Còrdova com l'Écija van baixar. Per trobar un cuer pitjor amb deu jornades disputades, s'ha de recular fins a la temporada 1995/96, quan el filial de l'Athletic només va obtenir 2 punts dels primers 30 en joc, en el primer curs en què les victòries van començar a valer 3 punts. Com era d'esperar, no va poder evitar el descens.

Ser l'últim quan ja s'han disputat deu partits i no se n'ha guanyat cap no convida gaire a l'optimisme, però històricament no suposa una condemna irrevocable, com queda demostrat en aquestes últimes temporades. I és que dels últims setze cuers quan s'havien disputat deu jornades, la meitat, vuit, es van acabar salvant. El Nàstic també pot trobar motius per a l'esperança en casos com els del Recre l'any passat, que no va obtenir la primera victòria fins a la dotzena jornada però que es va salvar de forma còmoda. També en els últims anys, equips com ara el Màlaga B (03/04) i l'Sporting (02/03) no comptabilitzaven cap victòria en les deu primeres jornades i es van salvar.

Si fa no fa, com fa un any

El cas és que el Nàstic ja va viure una situació molt semblant la temporada passada. Aleshores, el conjunt grana era vintè, amb 6 punts, empatat amb el cuer, el Recre, i en la quinzena jornada ja va caure a l'última posició, cosa que va provocar l'adéu de Luis César i l'arribada d'Oliva. En aquest sentit, Borja Viguera, un dels reforços d'hivern el curs passat, va advertir ahir dels pros i els contres que suposa tornar a passar ara pel mateix: “És positiu i negatiu alhora, ja que veure't l'any passat en descens, tornar enguany amb ganes i ara estar de la mateixa manera és complicat, tot i que l'experiència diu que la lliga és llarga i hi haurà equips que també tindran mals moments.”

CAP VICTÒRIA

La temporada passada, el Recre no va aconseguir el primer triomf fins a la jornada 12
L'Athletic B, en la temporada 1995/96, només va obtenir 2 punts en deu jornades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)