Nàstic

Mitja hora de qualitat

Nàstic. Tuni, que ja ha oblidat la lesió de l'inici de temporada, té assignat amb D'Alessandro el paper de revulsiu, però no es resigna i vol entrar en un onze inicial que l'argentí gairebé no toca

Jorge d'Alessandro té un onze inicial molt clar i, de moment, només hi introdueix canvis si és obligatori, per lesions o sancions. No té l'oportunitat de fer gaires rotacions, tal com ell mateix admet sovint, en part per les lesions, ni té una nòmina extensa de futbolistes de refresc. De fet, agafant els quatre partits del Nàstic dirigits pel tècnic argentí, només Tuni i Adrián Luna tenen l'etiqueta de revulsius, és a dir, són gairebé els únics que, sense els condicionants de les baixes, tenen entrada en l'esquema de D'Alessandro.

Tuni va arribar al Nàstic en el mercat d'hivern de la temporada passada, després d'una greu lesió que es va fer quan jugava al Mallorca. Li va costar agafar la forma, però va ser un futbolista important en la recta final de la campanya, acumulant minuts i demostrant part de la qualitat que va motivar el seu fitxatge pel Nàstic, que tenia la referència de la gran campanya que va fer a l'Hèrcules la temporada 2008/09. El jugador de Sóller es va lesionar a l'estiu i es va perdre els primers partits de l'actual lliga, però ara ja està recuperat i diu que té oblidada la lesió. Ara el seu objectiu és convèncer Jorge d'Alessandro perquè el faci jugar de bon començament. Fins ara només ho ha fet dues vegades, i totes dues amb Joan Carles Oliva a la banqueta. Amb el nou tècnic, Tuni ha participat en tres dels quatre partits, i les tres vegades com a primer canvi de la segona meitat i jugant una mica més de mitja hora. Esquerrà finíssim, Tuni ha aprofitat les tres estones llargues de què ha disposat amb D'Alessandro per deixar detalls de la seva qualitat –com el gol en la golejada contra el Sabadell– i per aportar la pausa que els partits necessitaven. Fer el salt a la titularitat, però, no serà fàcil, ja que en el dibuix tàctic de l'argentí els extrems com ell hi tenen poca cabuda, ja que utilitza dos davanters i, a la zona de creació, dos interiors que tenen la vocació d'anar al centre, com ara Longás i Morán. Tuni, però, no es resigna i assegura que treballa al màxim per ser titular. Afirma que està cada vegada millor i amb més ritme i espera que el següent pas en la progressió sigui ser un habitual des de l'inici.

No encaixar gols

A Tuni no el preocupa que el Nàstic no hagi fet cap gol en els dos partits i prioritza una altra dada, els quatre partits que fa que els tarragonins no n'encaixen cap. “El més important és que no ens marquin gols. Si a un equip li'n fan pocs, segur que al final no estarà a baix”, argumenta el futbolista mallorquí, que admet, això sí, que el Nàstic ha de millorar els seus números ofensius.

ADRIÁN LUNA

L'uruguaià és l'altre jugador a qui el tècnic argentí reserva el rol de revulsiu

AMB AMBICIÓ

“L'únic que puc fer és feina per ser titular. Estic cada cop millor”, diu el mallorquí

UN PAPER DEFINIT

Tuni, que només ha estat dos cops titular, sol ser el primer canvi de D'Alessandro
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)