Nàstic

Contratemps inesperats

Primera derrota amb D'Alessandro. El gol rebut en el minut 1, les lesions d'Arzu i Powel i l'1-2 de Sergi Enrich quan més insistia el Nàstic, amb pal inclòs, massa obstacles per als grana

RECREATIVO2

NÀSTIC1

La nova vida del Nàstic amb D'Alessandro havia fet mig oblidar que la permanència serà una cursa llarga i soferta. La derrota d'ahir, la primera amb l'argentí, va tornar els grana a la realitat d'una categoria dura i sense compassió. Ahir en va tenir poca amb el Nàstic, que va tenir diversos contratemps que expliquen l'ensopegada: els gols de Sergi Enrich –el 0-1 en el primer minut i l'1-2 quan més insistien els locals (80')–, les lesions d'Arzu i Powel i el pal de Peragón amb empat en el marcador. Tot i que fa tres partits que no venç, el Nàstic es manté a tres punts de la zona de salvació.

Un minut va trigar el Recreativo a trencar la ratxa d'imbatibilitat de Rubén, que es queda en quatre partits. Javi Álamo, a la dreta, va canviar de ritme i va fer una centrada rasa i forta, perfecta per a Sergi Enrich, que esperava al segon pal per rematar a gol (1'). Calia veure com reaccionava el Nàstic després del primer gol rebut amb D'Alessandro a la banqueta. Fidels al nou estil, els grana van buscar la mobilitat de Morán i Longás i la referència de Powel, tot per generar espais i situacions ofensives franques. En va tenir Mingo, que va poder fer una centrada còmoda en una zona perillosa. Buscava el cap de Powel, però va trobar el del central Borda, que va enviar involuntàriament la pilota dins la seva porteria (10'). Amb personalitat i fortuna, el Nàstic havia restablert la igualtat en el marcador, però havia d'anar amb compte, ja que el Recreativo no renunciava a l'atac, buscant les bandes i arribant a l'àrea de Rubén amb diversos efectius. Eren Morán i Longás els encarregats de tenir el rival a ratlla i generar perill, el madrileny amb dues faltes directes perilloses (25' i 29') i l'aragonès fent gala de la seva qualitat i visió, xut de lluny inclòs veient avançat Manu (34'). Els grana portaven més la iniciativa, eren més insistents, però el Recre tenia presència ofensiva quan passava el mig del camp. El partit estava obert.

Després del descans, però, el Recreativo va fer un pas endarrere i va reduir els espais, i el Nàstic ja no es va trobar tan còmode. Longás i Morán no apareixien tant. El madrileny va ser substituït per Adrián Luna, que havia d'aportar dinamisme a un atac grana que havia perdut fluïdesa. Després d'un parell d'avisos tímids dels visitants, el Nàstic va intensificar les seves accions i, en comunió amb el públic, va intentar electritzar el partit per canviar-li el ritme. Fruit d'això va arribar la rematada de cap al pal de Peragón després d'una prolongació de Viguera, també amb el cap (73'). Quan semblava que el partit se li tornava a posar bé al Nàstic, Sergi Enrich va glaçar el Nou Estadi. En una jugada que no aparentava perill, el davanter menorquí va trobar espai per sorprendre Rubén amb un xut ras al segon pal des del vèrtex dret de l'àrea gran (80'). El segon gol dels andalusos va deixar molt tocat el Nàstic, que va tenir poca capacitat de reacció. Ho va provar, bàsicament, amb accions directes que haurien agraït la presència de Powel. Res a fer per evitar la primera derrota amb Jorge d'Alessandro.

ARZU I POWEL SERAN BAIXA FINS L'ANY QUE VE

Com és habitual en aquesta primera part de campionat, les lesions van ser ahir la nota negativa del partit. Arzu, en rebutjar el xut d'un rival, es va fer un esquinç de grau dos al turmell esquerre i, segons un primer diagnòstic, és baixa segura per al partit de dissabte que ve, també a casa, contra el Còrdova. Powel, per la seva banda, es va fer una contusió al quàdriceps de la cama dreta que, en espera de les proves que se li faran demà, segurament li va provocar un trencament fibril·lar. D'Alessandro va dir després del partit que no creu que els dos futbolistes puguin jugar en els dos partits que falten per acabar l'any, contra el Còrdova i a Girona.
NÀSTIC: Rubén, Sergio Juste, Arzu (Mairata, 35'), Álex Ortiz, Mingo, Rodri, Seoane, Longás, Morán (Adrián Luna, 68'), Viguera i Powel (Peragón, 45'). RECREATIVO: Manu, Córcoles, Borda, Manolo Martínez, Cifu, Arcas, Zambrano (Matamala, 66'), Javi Álamo, Aitor (Fidel, 76'), Pablo Sánchez (Borja Granero, 86') i Sergi Enrich. GOLS: 0-1 (1') Sergi Enrich. 1-1 (10') Borda (p.p.). 1-2 (80') Sergi Enrich. ÀRBITRE: Lesma López. T.G.: Als visitants Córcoles, Sergi Enrich i J. Álamo. PÚBLIC: 4.219 espectadors.
El Nàstic ens dominava i hem hagut d'ajuntar-nos més enrere i buscar el contraatac
Álvaro Cervera
ENTRENADOR del Recreativo
Es talla un flux positiu, però hem de fer-nos forts i no canviar res: això és pensament únic
Jorge d'Alessandro
entrenador del nàstic
Hem fet mèrits per més. Ho hem fet tot bé, però ens ha faltat gol. Els canvis obligats no m'han deixat gestionar millor el partit