Nàstic

Urgeix establir una nova rutina

Nàstic. El conjunt grana rep el Múrcia amb la necessitat de tornar a guanyar per acostar-se a la salvació i sense Dani Abalo, que es va lesionar i haurà de posposar el seu debut

Toca girar full. Després d'un final de 2011 en què van escassejar les alegries i els bons resultats, el Nàstic enceta l'any amb un objectiu molt clar: iniciar un camí de pujada que el tregui de la zona de descens. Un lloc que, malauradament, ha acollit de manera rutinària el conjunt grana en els últims mesos. Avui visita el Nou Estadi el Múrcia i la parròquia vol que el canvi d'actitud que Jorge d'Alessandro ha imprès als seus homes es tradueixi en resultats. La fita, doncs, és aconseguir el botí més convenient: els tres punts. Un premi que s'ha escapat en les últimes cinc jornades –tres empats i dues derrotes.

La plantilla és conscient que la situació és difícil i ha fet pinya per revertir-la. Allò de “s'ha de guanyar tant sí com no” ha estat la consigna més escoltada des que es van acabar les vacances de Nadal, un descans que ha de servir als pupils D'alessandro per enfocar el que queda de lliga amb energies renovades. I és que tot i que les coses van mal dades i el Vila-real B, que marca la salvació, és a cinc punts, encara hi ha un bon marge de partits per alçar el vol. Això sí, aquesta tarda contra el Múrcia serà hora de començar a batre les ales.

Els grana ho hauran de fer sense la seva flamant incorporació, l'extrem gallec Dani Abalo, que dimecres es va fer un esquinç en un genoll i haurà de posposar el seu debut. La banda dreta, doncs, l'ocuparà Álvaro Rey, ja recuperat de la lesió al genoll esquerre que l'havia apartat dels terrenys de joc els últims dos mesos. D'altra banda, a la banqueta hi haurà una sorpresa agradable: la referència ofensiva de l'equip, Berry Powel, que ha entrat en la convocatòria tot i no estar al cent per cent. En principi, D'Alessandro no té previst fer-lo jugar, però hi ha comptat perquè l'ha vist prou recuperat i podria ser una alternativa en funció de com vagi el partit.

El gener, mes clau

La urgent situació del Nàstic fa que el marge d'error sigui cada cop més baix. La plantilla està conjurada, fa càlculs i té molt clar que hauria de sumar aproximadament la meitat dels punts que encara s'han de disputar. En aquest aspecte, el mes de gener podria ser clau: els grana afronten tres dels quatre partits al Nou Estadi i volen començar amb bon peu. Per començar, espera un Múrcia que té les places de promoció d'ascens a quatre punts i s'hi vol mantenir a tocar. Això sí, el conjunt d'Iñaki Alonso ha perdut pistonada darrerament i, tot i vèncer l'Alcoià en l'última jornada, ha sumat només quatre dels últims quinze punts en joc.

La motivació, doncs, ha de ser màxima. Això és almenys el que vol Jorge d'Alessandro: “D'aquí a la jornada 42 tots els partits seran finals. No hi haurà treva”, va afirmar ahir el tècnic, que remarca la importància que han de tenir les jugades d'estratègia, un aspecte que ha treballat de valent i que és una de les assignatures que els grana esperen millorar.

El Nàstic, tot i ser penúltim és un bon equip. Si no sortim concentrats ens passarà la mà per la cara
Iñaki Alonso
ENTRENADOR del múrcia
El partit ha trigat a arribar, però ens hem preparat i l'hem esperat molt motivats. A partir d'ara tot el que ens espera són ‘finals'
Dani Abalo no podrà debutar, però entrarà Álvaro Rey. Powel estarà a la banqueta per si cal utilitzar-lo
Jorge d'Alessandro
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Es veurà un bon partit de futbol: de poder a poder. Tenim moltes ganes de refer-nos de la injusta derrota a Girona

L'arribada de Mikel Orbegozo (Athletic B), a un pas

El Nàstic continua treballant per enllestir les incorporacions amb vista a la segona volta i tancarà, si cap contratemps d'última hora ho impedeix, la cessió del davanter de l'Athletic B Mikel Orbegozo. L'atacant de 22 anys, doncs, arribaria a Tarragona cedit fins a final de temporada i donaria a Jorge d'Alessandro una alternativa més en la línia ofensiva, on de moment només Berry Powel s'ha mostrat inspirat. Aquesta temporada, Orbegozo ha disputat catorze partits amb el filial de l'Athletic i ha marcat quatre gols. L'atacant nascut a Sant Sebastià, precisament, va arribar al club de Bilbao l'estiu passat procedent de les categories inferiors de la Real Sociedad, en la qual va destacar per ser un davanter incisiu i marcar força gols. El curs passat va fer-ne sis, un registre que queda lluny de la que va aconseguir la temporada anterior, en què Mikel Orbegozo va ser una peça fonamental per a l'ascens del filial txuri-urdin a segona B i va fer 24 dianes. Amb l'Athletic, Orbegozo va signar l'estiu passat un contracte fins al 2014.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)