Nàstic

La falta de gol del Nàstic ja és un dèficit massa evident

Un altre cop a zero. Amb el de dissabte contra el Múrcia, el conjunt grana ja acumula un total de deu partits sense marcar aquesta temporada, més de la meitat dels que ha disputat

El desencert de cara a porteria va ser la principal causa de la derrota que va encaixar el Nàstic dissabte passat al Nou Estadi contra el Múrcia (0-2), que no es va mostrar superior, però va saber aprofitar algunes de les poques ocasions que va tenir. A diferència del conjunt grana. El que és pitjor, però, és que aquest problema, lluny de ser anecdòtic o atribuïble a la mala sort –es podria dir si els passés molt de tant en tant– és un dels majors dèficits d'aquest equip i el que, en gran part, l'està condemnant a viure l'actual situació. I és que amb el de dissabte, el Nàstic ja acumula un total de deu partits sense marcar aquesta temporada. Onze si es compta el de copa del Rei a Valladolid. I això quan només s'han disputat dinou jornades. És a dir, que els grana han quedat sense veure porteria en més de la meitat dels partits que han jugat. Així, no és gens estrany que el conjunt tarragoní sigui el segon equip menys golejador de segona A, amb setze dianes. Només el Cartagena, que ha sabut rendibilitzar millor els onze gols que ha marcat, n'ha fet menys.

Amb Joan Carles Oliva a la banqueta, o el que és el mateix, en els onze primers partits de lliga, el Nàstic va quedar sense marcar sis cops. En les dues primeres jornades, contra el Valladolid (0-3) i a Sòria (0-0), en la cinquena a Jerez (0-0), en la vuitena contra el Cartagena (0-0), en la desena amb l'Hèrcules (0-1) i en l'onzena al Miniestadi contra el Barça B (1-0). Amb D'Alessandro, va semblar que els fantasmes del gol s'esvaïen amb la maneta al Sabadell, però a mesura que han anat passant les jornades, han tornat, ja que dels vuit partits amb el tècnic argentí a la banqueta, el Nàstic ha quedat a zero en quatre: de manera consecutiva contra el Guadalajara (0-0) i a Alcoi (0-0), a casa contra el Còrdova (0-0) i dissabte amb el Múrcia. Tot plegat serveix per confirmar que a aquest equip li falta gol. I és que quan Berry Powel, que ha fet la meitat dels gols de l'equip, no està inspirat, com va succeir dissabte, el conjunt ho nota en excés.

Contra el Múrcia, els que van pagar els plats trencats, i en gran part amb raó, ja que els seus números així ho indiquen, van ser Borja Viguera i Roberto Peragón. Amb Powel encara no recuperat al cent per cent de la seva lesió, ells dos van ser els escollits per D'Alessandro per jugar d'inici, però van ser substituïts després del descans. En acabar el partit, el tècnic argentí no es va mossegar la llengua i va llançar un avís, dirigit en especial a Peragón, que encara no ha vist porteria aquest curs tot i haver disputat disset partits i 1.163 minuts: “Tindrà el meu aval i continuarà tenint els minuts que siguin coherents i el posaré quan el necessiti, però és el jugador el que m'ha de respondre al camp, perquè això no és una ONG; estan molt bé les bones paraules, però els professionals cobren per l'encert.”

QÜESTIÓ D'EQUIP

Amb Oliva, el Nàstic va quedar a zero en sis partits; amb D'Alessandro ja en són quatre

XIFRES QUE FAN POR

Els grana només han fet 16 gols en 19 partits; i això tot i la ‘maneta' contra el Sabadell

Si fa no fa, tan pocs gols com el curs passat

X.S.

Tot i que pugui semblar nou d'enguany, el Nàstic ja va tenir molts problemes amb el gol la temporada passada. Tot i això, no va incorporar cap davanter centre a l'estiu per acompanyar o fer la competència a Powel i el mal no s'ha revertit. El curs passat en aquest mateix punt, els grana només acumulaven 14 gols i havien quedat sense marcar en nou dels primers 19 partits de lliga. Al final, la xifra es va ampliar a 17 i els gols totals, a 37. Amb l'objectiu d'intentar revertir aquest dèficit amb vista al gol començarà a treballar avui l'últim reforç grana, el davanter Mikel Orbegozo, que arriba cedit de l'Athletic B.

La salvació continua a cinc punts

X.S.

Tot i encaixar la segona derrota consecutiva i allargar a sis la ratxa de partits sense guanyar, el Nàstic pot estar satisfet de continuar a cinc punts dels llocs de salvació, tal com va acabar el 2011, i no veure ampliada aquesta distància. I és que, tret del Cartagena, tots els altres rivals implicats de ple en la lluita per no baixar a segona B, el Girona, l'Osca, el Vila-real B, l'Alcoià i el Xerez, han perdut aquesta jornada. Això sí, una victòria ahir del conjunt de Raül Agné a Còrdova hauria deixat el Nàstic a sis punts de la permanència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)