Nàstic

Orbegozo, salt de nivell amb desafiament

Nàstic. El jove futbolista cedit per l'Athletic, un davanter de referència, s'estrena a segona A amb el repte d'ajudar un equip molt necessitat en atac

El Nàstic, ofuscat en atac, ha apostat per un jove davanter de l'escola tradicional de puntes bascos, bregadors i corpulents, que té el repte de millorar els números ofensius d'un equip que només ha fet tres gols en els últims sis partits i que ha estat incapaç de marcar en deu. Tot un desafiament per a un futbolista jove –22 anys– i que debuta a segona A després de formar-se a la Real Sociedad i fitxar, l'estiu passat, per l'Athletic, club amb el qual ha jugat fins ara en el filial, a segona B, i que ara l'ha cedit al Nàstic fins al 30 de juny. Segurament a Orbegozo se li demanaran gols, però ell l'única cosa que va voler prometre ahir, durant la seva presentació oficial, va ser treball i ganes, ja que prefereix no obsessionar-se amb les estadístiques personals. Al Nàstic li faltava un davanter de referència que fes la competència a Berry Powel i Orbegozo reuneix el perfil, tal com ell mateix va explicar ahir. Es considera un 9 clàssic, que domina el joc d'esquena a la porteria i les accions aèries, i que es mou bé dins de l'àrea. El jugador de Sant Sebastià assegura que no va dubtar gaire a acceptar l'oferta del Nàstic, i no es descarta que divendres, al camp del Celta, ja tingui els primers minuts. Powel acaba de sortir d'una lesió i, tal com va demostrar dissabte, ha de tornar a afinar la punteria, mentre que Peragón encara no s'ha estrenat i dissabte va rebre un avís per part de D'Alessandro.

Orbegozo va coincidir a la Real Sociedad B amb un altre atacant del Nàstic, Borja Viguera. Ahir va relatar que quan va saber que el Nàstic estava interessat en ell, el primer que va fer va ser trucar a Viguera, que li va parlar molt bé de l'ambient del vestidor i de la ciutat. “Que el Nàstic és un bon equip no calia que m'ho digués”, va assenyalar Orbegozo, que considera que la plantilla grana té potencial per assolir la permanència.

Ezequiel, el següent?

Lluís Fàbregas va reiterar durant la presentació que, reforçats l'atac amb Orbegozo i la banda dreta amb Dani Abalo, ara toca apuntalar l'esquerra. La prioritat continua sent Ezequiel (Betis), tot i que hi ha alternatives. Pel que fa a les sortides, el club treballa per cedir Julio Rico –el Conquense hi està interessat– i Eloy i per rescindir el contracte de Juan.

L'Athletic ens ha posat moltes facilitats. Hi tenim dipositades moltes esperances
Lluís Fàbregas
DIRECTOR ESPORTIU DEL NÀSTIC
Vinc per ajudar en tot el possible. Si és amb gols, molt millor, però no ha de ser cap obsessió
Mikel Orbegozo
DAVANTER DEL NÀSTIC
Va ser fàcil. M'ho van dir dilluns, i dimarts ja vaig dir que sí. Jugo bé d'esquena i en el joc aeri, i em moc bé dins l'àrea
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)