Nàstic

El poc poder de reacció és un dels mals detectats

Nàstic. Els grana només han puntuat un cop en tot el curs quan el rival ha marcat primer i Rubén Pérez reconeix que és un aspecte que els podria estar passant factura anímicament

“Estem passant una dinàmica dolentíssima i la sort pot influir, tot i que no és excusa, però sí que pot ser que anímicament quan ens marquen un gol creguem que no puguem remuntar i és un problema que hem de superar, ja que no fem més que veure molts cops que l'equip que comença perdent acaba guanyant, però nosaltres no ho fem.” D'aquesta manera, el porter del Nàstic Rubén Pérez reconeixia ahir el gairebé nul poder de reacció de l'equip grana com un dels mals que els està condemnant tota la temporada. I és que en tot el curs, el Nàstic només ha estat capaç de puntuar un cop quan el rival ha marcat primer. Va ser en la novena jornada a Riazor, encara amb Joan Carles Oliva a la banqueta, quan després que el Dépor s'avancés en el marcador, que els grana van capgirar el resultat advers. Tot i això, en l'últim minut els gallecs van fer el 2-2 definitiu. Excepte aquell partit, en la resta, doncs, que el rival s'hagi avançat ha acabat equivalent a una derrota. En total deu: sis a casa, contra el Valladolid (0-3), Las Palmas (1-3), l'Osca (1-3), l'Hèrcules, el Recre (1-2) i el Múrcia dissabte passat (0-2), i quatre a fora, als camps del Vila-real B (3-2), l'Almeria (3-1), el Barça B (1-0) i el Girona (3-2). Deu desfetes que fan del Nàstic l'equip de segona A amb més partits perduts. Només cinc dels últims set classificats, el Xerez, el Vila-real B, l'Osca, el Girona i el Cartagena s'hi acosten amb nou.

El cas és que el Nàstic només empata si no encaixa gols –el partit contra el Dépor seria l'excepció que confirma la regla– i només guanya si no ho fa el rival, com va passar contra el Sabadell (5-0) i l'Alcorcón (0-1). Rubén Pérez intentava ahir trobar una explicació als problemes que està tenint l'equip grana per sumar de tres en tres i assegurava: “Sembla que ens hagi d'anar tot bé durant els primers 60 minuts per tenir possibilitats de guanyar un partit i no ha de ser així.”

Possibilitats fins al final

El porter grana també va parlar d'aquests quatre partits contra rivals de la part alta –el Celta, l'Elx, l'Almeria i el Valladolid–, en què espera que el Nàstic deixi de ser “l'equip aspirina”, i en va destacar la necessitat d'obtenir els màxims punts possibles: “Si no comencem a guanyar ja ens quedaran 19 partits i n'haurem de guanyar 13 i serà gairebé impossible; i el que no volem és arribar al mes d'abril sense possibilitats, sinó continuar tots els mesos tenint possibilitats de salvar la categoria.”

LES FRASES

Pot ser que anímicament quan ens marquen un gol creguem que no puguem remuntar i és un problema que hem de superar
Sembla que ens hagi d'anar tot bé durant els primers 60 minuts per poder guanyar un partit
Rubén Pérez
PORTER DEL NÀSTIC

“No ens hem de preocupar pel rival”

X.S.

Adrián Luna sap que el partit de demà a Balaídos serà molt complicat, però va voler insistir que en aquest punt de curs, la dificultat del rival ja no importa: “Som molt conscients de la situació que tenim i ja no ens hem de preocupar pel rival, sinó per nosaltres i sumar els tres punts juguem on juguem.” És per això que el jove atacant uruguaià considera que no poden esperar més a obtenir bons resultats: “Afrontem aquest partit com una final i crec que cada partit ha de ser així; ens hem de jugar la vida en cada partit, en cada pilota i hem de transmetre això a tota la plantilla.”