Nàstic

Mitja part no és suficient

El Nàstic va oferir una bona imatge en el primer temps, però va acabar perdent a Balaídos i encadena tres derrotes

Els grana, tot i l'ocasió al final d'Orbegozo, no van saber reaccionar al gol de Lago (54')

CELTA1

NÀSTIC0

No hi ha manera que el Nàstic aixequi el cap. Ahir no va fer un mal partit a Balaídos, sobretot en la primera part, però un altre cop va estar desencertat de cara a porteria i, com la setmana passada contra el Múrcia, ho va acabar pagant. Amb el gol del conjunt gallec en els primers minuts del segon temps, els grana no van tenir poder de reacció i van acabar encaixant la tercera derrota consecutiva. Amb aquesta nova desfeta, el conjunt de D'Alessandro ja encadena set jornades sense guanyar i s'allunya cada cop més de la salvació.

El Celta va sortir disposat a intentar sentenciar el partit per la via ràpida, conscient que si guanyava dormiria en places d'ascens directe, però només va fer por en els cinc primers minuts amb dues arribades clares per les bandes. A partir d'aquí, però, el Nàstic va intentar tenir més la pilota i ho va aconseguir. Previsible en l'inici i massa lent en la conducció, li va costar traduir el domini en ocasions però, de mica en mica, ho va anar fent. Una centrada d'Álvaro Rey que per molt poc no va rematar Powel (15'), una jugada assajada que va rematar Rodri i que només un refús de la defensa local va evitar que acabés el gol (21') i una arribada de Powel a l'àrea, després d'una recuperació d'Álvaro Rey, però que va acabar amb un mal xut de l'holandès (26'), van ser més que suficients per confirmar que el Nàstic no estava disposat a anar de víctima ahir a Balaídos. A tot això, unes més que possibles mans d'Oier a l'àrea que l'àrbitre va obviar, haurien pogut canviar força la història. A mesura que el partit va entrar en la recta final del primer temps, va ser més d'anada i tornada i tant els uns com els altres s'haurien pogut avançar. Yoel ho va evitar traient-se la pilota de sobre en un xut des de la frontal de Longás (40') i poc després, era Rubén, que molt abans ja hi havia dit la seva en un servei de falta de De Lucas el que tornava a aparèixer resolvent amb precisió un mà a mà amb David Rodríguez. Morán, amb un xut des de la frontal que va sortir fregant el pal, va tancar una primera part vistosa i de les que agraden als espectadors, i en què no va semblar que el Nàstic tingués 20 punts menys que el Celta, com així era.

En la segona part, però, tot se'n va anar en orris. El Celta va semblar molt més còmode des de l'inici i després d'un parell d'avisos, Lago va rematar de després d'anticipar-se a Sergio Juste una centrada llarga de De Lucas i va fer el primer i únic gol de la nit. Amb l'1-0, i tot i el xut gairebé immediat de Sergio Juste al pal que només va ser un miratge de la reacció grana, els gallecs es van dedicar a imprimir calma i control al joc, arriscant el menys possible, i no van tenir problemes per mantenir l'avantatge. El conjunt de D'Alessandro, totalment desaparegut i fins i tot en certes fases contemplatiu, no va poder fer ni pessigolles al Celta, que amb una mica més d'encert hagués sentenciat el duel. Orellana en una acció dins l'àrea (61'), va protagonitzar l'oportunitat més clara, però es va encantar. Però tot i això, el Nàstic encara va tenir possibilitats d'endur-se un punt, quan el debutant Orbegozo, en l'últim minut, va desaprofitar una ocasió d'or amb un xut fluix i centrat a les mans de Yoel.

20 2 7 11 16 27

CELTA: Yoel, Mallo, Oier, Túñez, Lago, Oubiña, Álex López, De Lucas (Toni 72'), Bermejo (Joan Tomàs 45'), Orellana i David Rodríguez (Iago Aspas 82'). NÀSTIC: Rubén, Sergio Juste, Mairata, Arzu, Raúl Fuster, Rodri, Longás (Seoane 78'), Álvaro Rey, Morán (Luna 61'), Galindo (Orbegozo 55') i Powel. GOLS: 1-0 (54') Lago. ÀRBITRE: Melero López. T.G.: Als locals Oubiña i als visitants Raúl Fuster i Sergio Juste. PÚBLIC: 7.813 espectadors a Balaídos.
Estic satisfet amb la imatge que hem donat, sobretot en la primera part i no puc demanar més al meu equip; només encert, que no es controla
Hi ha hagut moments en què hem superat i hem tutejat un equip que lluita per ser líder; el resultat però, és inamovible
Jorge d'Alessandro
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Cada cop queden menys partits i es fa més difícil, però cal dir que el Celta no ha estat superior tot i vèncer
Raúl Fuster
DEFENSA DEL NÀSTIC
En la primera part hem estat força bé i hem fet ocasions, però el gol ens ha perjudicat molt

X.S.

La gran sorpresa en l'onze inicial ahir del Nàstic va ser la presència de Samuel Galindo, que va ocupar la banda esquerra. Tot i rebre els elogis de D'Alessandro a l'acabar el partit, el bolivià no va estar encertat i gairebé no va aparèixer i va ser substituït en el descans per l'últim fitxatge, Mikel Orbegozo. En una mala segona part de l'equip grana, el davanter basc amb prou feines va tocar pilota, però tot i això, s'hauria pogut convertir en l'heroi del partit si hagués transformat en gol una bona ocasió que va tenir al final. D'altra banda, Longás es va haver de retirar per una sobrecàrrega que no l'hauria de fer perillar per al proper partit.