Nàstic

Les xifres i el panorama, cada vegada pitjors

Nàstic. L'equip grana encadena tres derrotes, ha sumat un sol punt dels últims quinze en joc i només ha marcat tres gols en les set últimes jornades

Les dues victòries seguides en els dos primers partits amb Jorge d'Alessandro a la banqueta queden molt lluny. Des de llavors, el Nàstic ha disputat set partits i només ha estat capaç d'aconseguir tres punts i marcar tres gols, repartits en dos partits. La derrota de divendres al camp del Celta (1-0) consolida les xifres negatives del cuer i enfosqueix encara més el panorama. És la tercera derrota consecutiva d'un Nàstic que només ha obtingut un punt dels últims quinze en joc i que, malgrat que sempre planta cara, té ocasions per marcar i no es mostra mai com un equip clarament inferior als rivals, no té gol i li falta solidesa en defensa. D'aquesta manera, la mala dinàmica s'allarga i la salvació es complica molt. El Nàstic ha perdut consecutivament contra el Girona (3-2), el Múrcia (0-2) i el Celta. L'altra vegada que els grana van perdre tres partits consecutius aquesta temporada –a Tarragona contra l'Hèrcules (0-1), a Almeria (3-1) i a Barcelona (1-0)–, Oliva va ser destituït.

A Vigo, el Nàstic va oferir una bona imatge, va arribar a l'àrea del Celta i D'Alessandro va lloar el partit dels seus, per bé que amb un però: “Estic satisfet amb la imatge que hem donat, sobretot en la primera part i no puc demanar més al meu equip; només encert, que no es controla.” El però, la falta d'efectivitat en atac, és el que fa que el Nàstic es mantingui en l'última posició, i més enfonsat.

La temporada passada té moltes similituds amb l'actual, ja que un mal inici de lliga va suposar la destitució del tècnic, llavors Luis César. Amb Joan Carles Oliva a la banqueta, l'equip tarragoní va patir moltíssim per aconseguir la permanència. Doncs bé, la situació dels grana disputades 20 jornades de la temporada passada –és a dir, en el mateix punt que l'actual– era bastant millor. El Nàstic té 13 punts i és cuer, i fa un any n'acumulava 19 i era el vintè. Tant l'equip grana actual com el de la temporada passada van arribar a l'aturada nadalenca amb 13 punts, però el del curs passat va protagonitzar una reacció el mes de gener que li va servir per acostar-se a la zona de salvació, gràcies al fet de derrotar el Valladolid en la jornada 19 i l'Albacete en la 20.

El calendari que li toca afrontar ara al Nàstic no convida, tampoc, a l'optimisme, tot i que els dos propers partits són a Tarragona. Els grana reben l'Elx, líder, i l'Almeria, situat també a la zona alta, i després visiten el Valladolid, bèstia negra dels tarragonins: 0-3 en la primera volta i 6-0 en la copa.

EL PRECEDENT

L'altra vegada que l'equip grana va encadenar tres derrotes va acabar amb l'adéu d'Oliva

FA UN ANY

El Nàstic del curs passat, que es va salvar patint, tenia 6 punts més en la jornada 20

La zona de salvació, a 6 punts

Després dels partits disputats ahir, el Nàstic està un punt més lluny de la zona de salvació, que ara es troba a 6 punts de distància. L'últim equip en places de permanència és el Vila-real B, amb 19 punts, que ahir no va passar de l'empat sense gols a casa contra el Cartagena, que ja té 4 punts més que el Nàstic i ha atrapat el Girona, que ara és penúltim. La sorprenent victòria de l'Alcoià al camp de l'Elx fa que, depenent de com vagin els resultats dels partits d'avui, l'equip tarragoní es pugui quedar a 8 punts de la zona de permanència. Serà així si l'Osca derrota el Deportivo a l'Alcoraz i si el Xerez puntua contra l'Hèrcules.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)