Nàstic

Més recursos contra l'estancament ofensiu

Nàstic. El davanter centre Orbegozo ja va debutar a Vigo, Dani Abalo ho podrà fer, per fi, contra l'Elx i el club espera l'arribada, aquesta setmana, del reforç per a la banda esquerra

El Nàstic viu una plena mala dinàmica i presenta uns números negatius en atac. Si només ha aconseguit un punt dels últims 15 en joc –i 3 dels últims 21–, és en part per l'estancament ofensiu que protagonitza, ja que només ha marcat tres gols en les set últimes jornades. El seu principal referent ofensiu, Berry Powel, ja fa dos mesos que no marca, si bé és cert que s'ha perdut alguns partits per lesió. El Nàstic està aprofitant el mercat d'hivern per reforçar-se per solucionar un dèficit que l'està enfonsant a l'última posició. Després de la vintena jornada, l'equip tarragoní és cuer i es troba a sis punts de la zona de salvació.

El davanter centre Mikel Orbegozo, cedit per l'Athletic de Bilbao, va debutar en la segona part en el partit de divendres al camp del Celta (1-0). El punta basc no va entrar gaire en joc, però hauria pogut marcar en una bona ocasió cap al final. Sol davant Yoel, va xutar massa fluix i centrat. En qualsevol cas, D'Alessandro ha lloat la capacitat d'adaptació d'Orbegozo, que no es pot descartar que sigui titular dissabte que ve, en la visita de l'Elx al Nou Estadi. El jugador que també podria sortir des de l'inici és l'altre reforç tancat fins ara, l'extrem dret cedit pel Celta, Dani Abalo. El jugador gallec es va perdre per lesió el partit contra el Múrcia –pocs dies després d'arribar a Tarragona– i per contracte la visita a Vigo, però contra l'Elx ja estarà disponible. Dani Abalo és una alternativa per a la banda dreta a Álvaro Rey, que està agafant el ritme després de superar una lesió. Al Nàstic li falta fer, com a mínim, una tercera incorporació abans que es tanqui el mercat d'hivern el 31 de gener. Té el propòsit de reforçar la banda esquerra, i la prioritat és el jugador del Betis Ezequiel Calvente. El club andalús, però, no cedirà el jove futbolista –que ha disputat alguns minuts a primera divisió aquesta temporada– si abans no reforça la seva demarcació.

Eloy Gila, cap a Sevilla

En atac, Jorge D'Alessandro ha comptat poc amb Eloy Gila, que segurament avui mateix marxarà cap a Sevilla per començar a treballar amb el Betis B. Últimament, també han perdut la confiança del tècnic argentí dos futbolistes que havien de ser importants dins l'esquema ofensiu del Nàstic. Tuni no ha estat convocat en cap dels dos últims partits i Borja Viguera no va viatjar a Vigo. Sobre l'atacant de la Rioja, Jorge D'Alessandro va assegurar que no ha estat a l'altura del que n'esperava. Els dos atacants que sí que tenen minuts en els últims partits són Adrián Luna i Samuel Galindo.

DADES NEGATIVES

Tuni ha quedat fora de la llista els dos últims partits i a Viguera li va tocar divendres
L'equip grana ha fet tres gols en set partits i ja fa dos mesos que Berry Powel no marca

Avís a l'Elx abans de Tarragona

L'Elx arribarà dissabte a Tarragona després que l'Alcoià el fes baixar, dissabte, del núvol en què estava instal·lat. L'equip de Pepe Bordalàs havia aconseguit 26 dels últims 30 punts en joc, però es va veure superat al seu estadi per l'Alcoià i va perdre el primer partit en tres mesos i mig. A més, la victòria del Deportivo ahir al camp de l'Osca fa que l'Elx perdi la primera posició en benefici de l'equip gallec i s'hagi de conformar, de moment, amb el segon lloc. L'Elx, per tant, afrontarà el partit contra el Nàstic amb la lliçó ben apresa –tots els equips són perillosos a segona A, també els de baix– i amb l'objectiu de recuperar el lideratge. Abans de caure contra l'Alcoià, l'equip del Baix Vinalopó havia marcat deu gols en dos partits (2-4 a Guadalajara i 6-0 contra l'Alcorcón). Un dels jugadors més en forma de l'Elx, l'extrem empordanès Jordi Xumetra (a la foto, de Lluís Serrat), es perdrà per sanció el partit contra el Nàstic, ja que dissabte va veure la cinquena targeta groga.