Nàstic

Futur condicionat

La mala situació esportiva de l'equip frena un acord amb un grup inversor disposat a adquirir el 20% del capital social

Andreu admet que el descens seria un cop molt dur, però garanteix la supervivència de l'entitat

La junta general d'accionistes Nàstic del desembre passat va encomanar una missió a Josep Maria Andreu: trobar accionistes de referència que participin en l'ampliació de capital d'1,5 milions d'euros per formar un nou consell, més fort, el proper 13 de març i garantir la viabilitat econòmica de la SAE. Segons va explicar ahir Andreu –actual home fort del Nàstic, amb el president, José María Fernández, en un clar segon pla–, les negociacions van bé, hi ha diversos fronts oberts amb inversors interessats, però sempre topen amb un escull important: la mala situació de l'equip, cuer i a sis punts de la zona de permanència. Els inversors que es plantegen adquirir paquets importants d'accions del Nàstic posen com a condició que l'equip es mantingui a segona A. Josep Maria Andreu va explicar que hi ha un acord molt avançat amb un grup inversor proper al món del futbol que estaria disposat a adquirir el 20% del capital social, però afirma que el perill real de descens els frena. “Si arribem a la junta del 13 de març amb l'equip fora dels llocs de descens, el consell portarà l'accionista de què estem parlant”, va dir Andreu, convençut que si l'equip reacciona, es podrà aconseguir l'ampliació de capital. Es treballa també amb empresaris tarragonins que puguin adquirir paquets accionarials del 4% i que no estarien tan condicionats pel possible descens. També s'ha demanat a tots els actuals accionistes de referència que vagin a l'ampliació de capital, i Andreu confia que tots, sense excepció, faran el pas.

A ningú no se li escapa, per tant, que el descens a segona B seria “un cop molt dur” per al Nàstic, tal com va reconèixer Andreu, però ell mateix es va comprometre, en nom del consell, a no llançar la tovallola i a tirar endavant el Nàstic, ja sigui a segona A o B. El descens “faria difícil, però no impossible” garantir la viabilitat econòmica de l'entitat, va assenyalar Andreu. El conseller va explicar que, en les negociacions, intenten vendre el Nàstic com una aposta segura més enllà d'un hipotètic descens, ja que el consideren un club fort institucionalment, amb molta història i repercussió social i amb un molt bon futur. Així les coses, l'esdevenir de l'entitat és ara a les mans dels tècnics i de la plantilla, i Andreu va dir que confien plenament en l'equip.

Confiem en els tècnics i els jugadors. Fem bons partits, però ens falta sort i hem tingut lesions
Josep Maria Andreu
CONSELLER DEL NÀSTIC SAE
Tenim obertes vies de negociació, i som optimistes, però els accionistes que poden entrar demanen que l'equip es mantingui a 2a A
Si arribem a la junta del 13 de març amb l'equip fora dels llocs de descens, el consell portarà l'accionista de què estem parlant
El descens seria un cop. Faria difícil la viabilitat econòmica, però no impossible. Ens comprometem a tirar endavant el Nàstic a 2a A o 2a B

“Les SAE no han portat res de bo. Hi falta control”

Andreu es va mostrar molt crític amb el funcionament i el control de les societats anònimes esportives: “Les SAE no han portat res de bo, va ser un error crear-les. Hi falta control. Si hi hagués un control més rigorós, no s'hauria arribat a la situació delicada de molts clubs.” Andreu trobaria “molt injust” que el Nàstic perdés la categoria havent-hi al voltant de vint clubs en concurs de creditors. “És complicat lluitar contra equips amb pressupostos més alts i que presenten pèrdues, i nosaltres cenyint-nos estrictament al nostre pressupost”, va dir Andreu, que va posar l'exemple de l'any del Nàstic a primera, en què van complir amb un pressupost ajustat i van baixar, i altres clubs es van salvar perquè van gastar molt més del que tenien, i més tard se'ls va aplicar la llei concursal. “És inadmissible que hi hagi clubs que deguin a Hisenda i la Seguretat Social i no els facin baixar,” va dir.

Ofertes per captar nous petits accionistes

“Si el petit accionista té més pes, les coses aniran molt millor. Si estem més atomitzats, funcionarem més com un club.” És la filosofia del consell del Nàstic, que a part de trobar grans inversors i empresaris tarragonins disposats a apostar per la SAE, també vol augmentar el pes dels petits accionistes. El Nàstic va presentar ahir una campanya de captació d'accionistes entre socis i aficionats. Al soci que compri una acció, se li oferirà un carnet extra de la seva graderia pel que resta de temporada o bé un descompte del 25% en la renovació del carnet per a la temporada que ve. Al soci que compri dues o més accions se li oferiran les dues coses. El que no és soci i es fa abonat de la segona volta i accionista a la vegada, se li descomptarà el preu de l'acció en la compra del carnet. Els jugadors i tècnics del primer equip i els treballadors del club també adquiriran accions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)