Nàstic

Només queda una via

Nàstic. El conjunt grana rep l'Elx obligat a obtenir un resultat positiu per mantenir vives les possibilitats de salvar-se. Dani Abalo debutarà al carril dret i desplaçarà Álvaro Rey a l'esquerra

L'equip és a la cua. Fa set partits seguits que no guanya, en què ha sumat només tres punts; i vèncer, més que una aspiració, és l'única via que queda per pensar a fugir del pou. Els números, però, no ho són tot. També compten les sensacions, i les que té el Nàstic amb vista a la visita de l'Elx al Nou Estadi no acaben de ser dolentes.

Això sí, ja és moment de reaccionar, perquè tot i que aquest partit tanca la primera volta, el conjunt grana és conscient que el marge va disminuint i gairebé no en queda. Assolir l'objectiu d'avui, doncs, és ineludible: cal canviar la dinàmica i tornar a sumar de tres en tres. La fita, però, no serà fàcil. Aterra a Tarragona un dels pesos pesants de la categoria, l'Elx, que és segon i vol refer-se de la darrera ensopegada a casa contra l'Alcoià, una derrota que va trencar una ratxa de dotze partits sense perdre –28 punts de 36.

El tècnic de l'equip grana, Jorge d'Alessandro, manté intacta la fe en el seu bloc, “un equip d'homes, amb un enorme compromís i esperit de lluita”. El mister, conscient que la mentalitat serà clau, s'ha escarrassat aquesta setmana en el treball psicològic perquè els seus pupils afrontin el partit d'avui amb la motivació que es necessita i sense que la pressió els distregui. L'entrenador diu que l'equip sap molt bé el que s'hi juga, però no vol parlar d'últimes oportunitats: “Encara hi ha temps, tot i que la situació sigui incòmoda i complicada.”

Tuni entra a la llista

Jorge d'Alessandro vol que els seus homes exprimeixin una gran verticalitat al joc i espera un partit ràpid, “a un ritme vertiginós”. És per aquesta raó, explica, que no comptarà amb Galindo, titular divendres passat a Vigo. També ha quedat fora de la llista Adrián Luna, mentre que entren a la convocatòria Tuni, que va rebre un toc d'atenció per part del tècnic aquesta setmana, Dani Abalo i Mingo, que estava sancionat.

L'extrem dret gallec, precisament, té tots els números de debutar amb la samarreta del Nàstic, fet que obligarà Álvaro Rey a desplaçar la seva posició natural i jugar per l'esquerra. Al seu davant hi haurà demà una parella d'atacants formada pel pitxitxi de l'equip, Berry Powel, i Fernando Morán.

Cal recuperar l'encert

La imatge que ha ofert el Nàstic últimament no ha estat dolenta. El desencert, i no pas la inferioritat, ha estat la llosa que ha condemnat l'equip a la cua. Els grana, doncs, han de recuperar la inspiració si no volen encallar de forma definitiva al pou. En aquest aspecte, D'Alessandro espera beneficiar-se del joc ofensiu que practica el rival: “L'Elx és un bloc molt sòlid, però és un equip que juga obert i espero que això ens afavoreixi”. Caldrà també vigilar el seu atac, ja que els il·licitans són l'equip més golejador amb 37 dianes.

Encara hi ha temps: la situació és difícil i sabem el que ens hi estem jugant. El missatge [d'últim tren] no ha d'arribar a l'equip, que ha de jugar amb llibertat
Necessito una gran verticalitat i fer un joc vertiginós. Utilitzarem la velocitat contra un equip dur i ràpid com l'Elx
Jorge d'Alessandro
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Hem de guanyar perquè últimament estem fallant a casa, on hem fet mèrits per aconseguir alguna cosa més
Pere Mairata
DEFENSA DEL nàstic
El Nàstic té una gran plantilla i la classificació no li fa justícia: ens espera un partit dur i complicadíssim
José Bordalás
ENTRENADOR De L'ELX

Els pròxims quatre partits ja tenen horari establert

El Nàstic ja sap quin dia i a quina hora tindrà els pròxims quatre compromisos de lliga, en què es juga molt bona part de les seves possibilitats de pugnar per la salvació. Després de l'enfrontament d'avui contra l'Elx, el conjunt grana rebrà l'Almeria diumenge que ve a tres quarts de vuit del vespre. La pròxima cita fora de casa, al feu del Valladolid, serà el diumenge 5 a les quatre de la tarda. Els tarragonins tornaran a jugar en dissabte la jornada següent, l'11 de febrer, en què el Numància visitarà el Nou Estadi a les sis de la tarda. D'altra banda, d'aquí a un mes, el Nàstic es desplaçarà a l'estadi de Las Palmas i el partit està programat pel dissabte 18 de febrer a dos quarts de set del vespre horari peninsular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)