Nàstic

El Nàstic s'aferra a la vida

Tercera victòria. L'equip tarragoní sobreviu a la verticalitat inicial de l'Elx, marca gràcies a una rematada d'Álvaro Rey (26') i defensa amb solvència el primer triomf en més de dos mesos

eLX0

NÀSTIC1

El Nàstic no es vol donar per vençut i ahir va reivindicar que està viu. Després de set partits sense guanyar i tres derrotes seguides, l'equip grana va aprofitar la visita d'un dels de dalt, l'Elx, per demostrar que ningú el pot donar per mort en ple mes de gener. Va saber sobreviure a un primer quart d'hora amb diverses ocasions del rival gràcies a l'encert de Rubén, va mostrar l'efectivitat que li havia faltat últimament en l'acció del gol d'Álvaro Rey i, després, va defensar amb solvència i sense gaires patiments un resultat que l'omple de moral per començar la segona volta. L'equip continua cuer –ara la zona de permanència està a quatre punts– i és conscient que tancar la primera meitat de la lliga amb 16 punts és un bagatge pobre, però ahir va deixar clar que té arguments per lluitar.

Només va trigar deu segons l'Elx a trepitjar l'àrea del Nàstic amb perill. La ràpida acció atacant dels visitants va acabar amb una rematada errada per Perico. L'Elx volia recordar que és un dels equips més en forma del moment. Vertical i profund, el conjunt de Bordalás va portar perill amb dues rematades més de Perico i una d'Etxeita en els primers vint minuts, en què els locals deixaven massa distàncies als rivals en defensa. El Nàstic va anar avançant línies, però l'Elx es mantenia perillós. Després d'avisar amb una rematada de Powel i amb una acció d'Álvaro Rey, els grana van marcar en una jugada entre els dos futbolistes, els més incisius de la primera meitat. Dani Abalo va trencar el fora de joc amb una centrada que va deixar sol Powel. L'holandès va fer un bon control i va afusellar Juan Carlos, que va rebutjar la pilota. El rebot el va recollir Álvaro Rey, que no va perdonar (26'). El Nàstic havia sortit indemne de la insistència inicial de l'Elx, havia estat capaç de marcar en la primera acció perillosa i ara es trobava més còmode. L'Elx, però, és un equip persistent, amb recursos ofensius, i continuava atacant. El Nou Estadi va tenir un ensurt quan Rubén no va atrapar una falta servida per Perico i va deixar la pilota als peus d'Etxeita, que la va introduir a la porteria. Era, però, fora de joc (37'). Abans del descans, el Nàstic va respondre amb un contraatac veloç portat per Álvaro Rey i finalitzat per Powel, que després de driblar Juan Carlos es va quedar amb poca verticalitat, però va executar una paràbola que Edu Albacar va rebutjar de sota els pals (42').

Una rematada de cap de Linares ben resolta per Rubén en la primera acció del segon temps semblava presagiar una allau visitant buscant capgirar el resultat, però, malgrat que sempre va ser l'Elx el que va portar la iniciativa, el Nàstic va tenir prou controlat el partit per no patir en excés. De fet, en la resta del segon període, només una altra rematada de cap de Linares, a centrada de Palanca i desviada per sobre del travesser (82'), va inquietar realment els tarragonins. Era el Nàstic el que portava més perill, ja que trobava espais per construir contraatacs, buscant la referència ofensiva de Powel i, sobretot, les dues bandes, amb Álvaro Rey i Dani Abalo actius. L'holandès (53') i l'andalús (63') van estar a prop del gol de la tranquil·litat, però estava escrit que la primera victòria en dos mesos s'hauria de suar més. Powel va tornar a perdonar el segon (86') i Mairata va acabar expulsat, però res no va impedir que el Nàstic obtingués un triomf que feia justícia a la millora sense premi dels tarragonins en les últimes jornades.

NÀSTIC: Rubén, Sergio Juste, Arzu, Mairata, Mingo, Rodri, Longás, Dani Abalo (Seoane, 72'), Álvaro Rey (Ruz, 84'), Morán (Peragón 72') i Powel. ELX: Juan Carlos, Flaño (Carpio, 70'), Etxeita, Pelegrín, Edu Albacar, Mantecón, Acciari (Kike Mateo, 77'), Perico (Ángel, 70'), Palanca, Nicki Bille i Linares. GOLS: 1-0 (26') Álvaro Rey. ÀRBITRE: Arcediano Monescillo. T.G.: als locals Mairata, Sergio Juste, Seoane, Powel i Longás, i als visitants Edu Albacar, Flaño, Etxeita, Kike Mateo i Nicki Bille. T.V.: Directa al local Mairata (92'). PÚBLIC: 3.984 espectadors.
En els primers 15 minuts ens han sorprès, no sabíem com contrarestar-ho, però després hem entrat en el partit i hem estat bé
Si el Nàstic competís sempre així, estic convençut que estaria entre els set o vuit primers
Pepe Bordalás
ENTRENADOR DE L'ELX
Sabíem que el Nàstic sempre busca la referència de Powel i les segones jugades que se'n deriven, i així ha arribat el seu gol
Ha estat un premi al treball, a l'esforç. Un triomf just contra un gran rival. Hem sigut millors
Jorge d'Alessandro
ENTRENADOR DEL NÀSTIC

Debut de Dani Abalo i primer gol d'Álvaro Rey

Tal com ja havia anunciat D'Alessandro durant la setmana, Dani Abalo va debutar ahir amb la samarreta grana després de perdre's per lesió el partit contra el Múrcia i per contracte la visita al Celta, el club que el té cedit al Nàstic. Des dels primers minuts, el futbolista gallec va estar molt actiu i va participar en moltes de les accions ofensives dels grana, com la del gol. Després del partit, D'Alessandro el va lloar destacant “la finor” del seu futbol, que aporta, segons l'argentí, “una pinzellada especial, diferent”. El tècnic argentí també va elogiar l'actuació d'Álvaro Rey, que ahir es va estrenar com a golejador amb la samarreta del Nàstic. La temporada passada nova fer cap gol en els 29 partits disputats, i aquest curs n'ha necessitat cinc per marcar. Ahir era el seu segon partit com a titular –ha estat temps lesionat–, però va demostrar que ha agafat el ritme. La nota negativa va ser la targeta vermella que va veure Mairata. El Nàstic no la considera justa i D'Alessandro va dir ahir que hi presentaran al·legacions.