Nàstic

Arriba Hugo Bargas, polivalència per a l'atac

Nàstic. El club tarragoní va fer oficial ahir la incorporació del jugador francès d'origen argentí, que pot actuar de davanter centre i a la banda esquerra i que és el tercer reforç del mercat d'hivern

El Nàstic va fer oficial ahir al migdia la contractació d'Hugo Bargas, un futbolista que pot jugar de davanter centre i a la banda esquerra i que, per tant, ha d'aportar polivalència a l'atac grana. Hugo Bargas, que va néixer fa 25 anys a la localitat francesa de Le Puy-en-Velay, a l'Arvèrnia, fill de pares argentins –el seu pare va ser futbolista professional–, és la tercera incorporació en el mercat d'hivern del Nàstic, que fins ara ha reforçat, bàsicament, les posicions d'atac, amb el punta Mikel Oregozo i el jugador de banda dreta Dani Abalo. Per reforçar l'esquerra, la primera opció era el jugador del Betis Ezequiel Calvente, però el club sevillà volia esperar a deixar-lo marxar i el Nàstic tenia pressa per reforçar-se. La idea inicial del club era fer tres incorporacions en el mercat d'hivern per reforçar la punta d'atac i les dues bandes, però no es pot descartar l'arribada d'un altre jugador si es donen les condicions adequades per a una entitat tan limitada econòmicament com la grana. Hugo Bargas arriba lliure i ha signat fins al 30 de juny.

Hugo Bargas, tot i que va néixer a França, va començar la seva carrera futbolística a l'Argentina. L'estiu del 2008, amb 21 anys, es va incorporar al De Graafschap holandès, club amb el qual va jugar fins a l'estiu passat, amb un parèntesi de mitja temporada al Zwolle, de la segona divisió holandesa. Al De Graafschap va jugar entre primera i segona divisió i va coincidir la temporada 2009/10 amb Berry Powel. Tots dos van ser importants en l'ascens de l'equip blanc-i-blau a primera, Powel amb 15 gols i Bargas amb 16. La temporada següent, Bargas va continuar tenint protagonisme en la màxima categoria del futbol holandès, tot i que al final de la campanya va tornar a l'Argentina, a l'All Boys, amb el qual ja havia jugat abans d'iniciar l'aventura holandesa. A l'All Boys, de primera divisió, no tenia gaires minuts, de manera que va rescindir el contracte i ha acceptat l'oferta del Nàstic. Hugo Bargas va arribar ahir a Tarragona per tancar l'operació i avui passarà la revisió mèdica, s'entrenarà amb l'equip i, després, serà presentat.

Ara, les sortides

La incorporació d'Hugo Bargas fa que ara mateix la plantilla del Nàstic estigui formada per 26 futbolistes, a més de Sergio Juste, que té fitxa del filial. Per tant, sobra un jugador, i ja fa dies que el club treballa per trobar una sortida a Juan Domínguez, Eloy Gila i Julio Rico. Al primer, el que menys compta per a Jorge d'Alessandro, se li rescindirà el contracte, mentre que als altres dos se'ls busca una cessió. Eloy Gila ho tenia mig fet amb el Betis B, però les negociacions s'han refredat, mentre que Julio Rico anirà cedit, molt probablement, al Conquense.

CURS 2009/10

El club treballa en les cessions d'Eloy i Julio Rico i la rescissió del contracte de Juan
Bargas (16 gols) i Powel (15) van ser claus en l'ascens del De Graafschap a primera divisió

Fill d'un històric jugador de l'Argentina i el Nantes

Hugo Bargas és fill de l'exjugador Àngel Hugo Bargas, molt recordat al Chacarita argentí i al Nantes, i que va vestir trenta vegades la samarreta de la selecció argentina, inclòs el mundial d'Alemanya del 1974. Bargas va jugar al Racing Club de Avellaneda abans d'iniciar una etapa de sis anys al Chacarita (1966-72). Durant aquests anys en la primera divisió argentina va tenir com a rival l'actual tècnic del Nàstic, Jorge d'Alessandro, llavors porter del San Lorenzo (1968-74). El 1972 va ser escollit millor jugador de l'any a l'Argentina (en la foto, la portada que li va dedicar per aquest fet la revista argentina Goles), la qual cosa li va servir per fer el salt a Europa, concretament al Nantes, que passava una de les seves èpoques daurades. Va jugar sis temporades en l'equip bretó, va guanyar dues lligues i una copa de França, i va ser escollit el 1973 millor jugador estranger del campionat francès. Després, va allargar la seva carrera en altres equips francesos, on també va fer d'entrenador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)