Nàstic

Amb una no n'hi ha prou

Nàstic. Després de superar l'Elx, el conjunt de Jorge d'Alessandro necessita tornar a sumar els tres punts avui contra un altre peix gros, l'Almeria, per continuar aferrant-se a la permanència

El Nàstic va demostrar la setmana passada amb la victòria a casa contra l'Elx que és capaç de plantar cara a qualsevol rival, i avui haurà de tornar a fer el mateix contra un dels altres peixos grossos de la categoria, l'Almeria, per continuar ben viu en l'intent d'aconseguir la permanència. Encadenar el segon triomf, cosa que només ha passat un cop aquest curs, confirmaria la millora del conjunt grana i, una cosa encara més important, el reforçaria de cara a la segona volta que tot just s'enceta avui. La sorprenent victòria ahir del Vila-real B no ajuda, però en cas de tornar a vèncer, els grana abandonarien la cua de la classificació –un punt també serviria– i superarien dos rivals, el Girona i l'Osca, i s'aproparien a només tres punts dels llocs de salvació si, com s'espera, el Cartagena ensopega avui a Riazor.

Com sol ser habitual en els seus plantejaments, Jorge d'Alessandro no tocarà el que funciona i, com ja ha assegurat, només introduirà un canvi a l'onze respecte a la jornada passada. I obligat, a causa de la baixa per sanció de Pere Mairata, que serà rellevat a l'eix de la defensa per Álex Ortiz. Això sí, el tècnic argentí ha demanat més verticalitat al seu equip per intentar batre un equip que ell considera “gairebé un equip de primera que ara està jugant a segona A”. D'Alessandro també preveu un partit “molt dur i de molt contacte” per les característiques d'alguns dels jugadors del conjunt andalús, que no podrà disposar del màxim golejador de la categoria amb disset dianes, l'argentí Ulloa, ni tampoc de Bernardello ni Dani Bautista, que també estan lesionats. És per això que Lucas Alcaraz ha hagut de completar la convocatòria amb tres jugadors del filial: Pallarés, Alberto i Jonathan. Tot i que el pitxitxi no hi serà, el Nàstic haurà de vigilar molt el potencial ofensiu d'un rival que té homes com ara Goitom –quatre gols en els últims quatre partits– o l'exjugador grana Aleix Vidal, i que és un dels blocs més golejadors de la categoria, només superat per l'Elx i el Celta. Un dels dèficits de l'Almeria, però, és el seu rendiment lluny de casa, com demostra el fet que no ha aconseguit guanyar en cap de les seves últimes cinc sortides. Si el Nàstic és capaç, doncs, de fer valer el factor camp, ja tindrà una bona part de la feina avançada.

“Tots al camp”

L'horari (a tres quarts de vuit del vespre) no és el que convida més a anar avui al Nou Estadi, però la importància dels punts en joc fa que el Nàstic necessiti avui el suport de l'afició per continuar aferrant-se a la salvació. Per això el club grana ha engegat aquesta setmana una campanya per atreure públic al camp. Entre altres iniciatives que donaran color al Nou Estadi, els socis poden comprar fins a dues localitats de la seva zona per 5 euros cadascuna, i els no-socis des de 10 euros, i també es regalarà una tassa de brou casolà.

Veig l'equip segur i hem de jugar amb més senzillesa, perquè s'ha de guanyar; esperem recuperar la fortuna i que la porteria no es faci petita
L'Almeria és un rival molt dur, homogeni, i és gairebé un primera jugant a segona; serà un partit de molt de contacte
Jorge d'Alessandro
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Hem de retallar la distància amb els rivals que tenim per sobre i cada partit hem d'obtenir un resultat positiu
Mikel Orbegozo
DAVANTER DEL NÀSTIC
El Nàstic es juga els punts al seu estadi com si fossin els últims i hem d'igualar la intensitat amb què jugarà
Lucas Alcaraz
ENTRENADOR DE L'ALMERIA

Peragón, fora de la convocatòria, i entra Hugo Bargas

X.S.

Jorge d'Alessandro va facilitar després de l'entrenament d'ahir una llista de dinou convocats (n'haurà de descartar un abans del partit) i la gran sorpresa és l'absència de Roberto Peragón, que per primer cop aquesta temporada haurà de veure un partit des de la graderia. Per decisió tècnica també han quedat fora, com és habitual les últimes setmanes, Adrián Luna –que se'n va al Sabadell–, Borja Viguera i Juan Domínguez. La gran novetat, en canvi, a banda del retorn de Galindo, és la presència de l'últim fitxatge grana, el davanter Hugo Bargas, que ha aterrat aquesta mateixa setmana a Tarragona i que, si el tècnic ho considera oportú, podria disputar els primers minuts amb la samarreta del Nàstic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)