Nàstic

“Les coses no es van fer bé i per això hi ha hagut canvis”

Nàstic. El secretari tècnic del Nàstic, Santi Coch, afirma que la decisió de prescindir de cinc jugadors en aquest mercat d'hivern s'ha pres tenint en compte “el que podien aportar a l'equip”

El Nàstic ha tancat el mercat d'hivern amb més sortides que entrades, ja que tot i que s'ha reforçat amb tres cares noves, ha donat la baixa a cinc jugadors. Algunes, ja esperades des de fa temps, com les de Juan Domínguez, Julio Rico i Eloy Gila, i d'altres, contra tot pronòstic i acabades de gestar les últimes setmanes, com han estat les de Borja Viguera i Adrián Luna. Sorprenen sobretot els casos d'aquests dos jugadors, que en iniciar la temporada estaven destinats a tenir un paper molt important en l'equip grana però que han vist com s'anava dissolent el seu protagonisme a poc a poc i han acabat marxant per la porta del darrere. El fet que el seu rendiment hagi estat molt per sota del previst –alguns com Juan Domínguez i Julio Rico han jugat gens o poc– i que D'Alessandro no els considerés imprescindibles en el projecte, ha precipitat la seva marxa de Tarragona. “Una decisió que s'ha pres amb el cap fred i tenint en compte el que podien aportar a l'equip cadascun d'ells en aquesta situació, ja que si no fos tan dolenta probablement no s'hauria produït”, explica el secretari tècnic grana, Santi Coch, a l'hora de valorar els motius de les sortides.

Pel que fa a Borja Viguera, el club va lluitar molt a l'estiu per tornar a comptar amb els seus serveis, però una reaparició probablement massa precipitada en l'inici de lliga i sense estar al cent per cent recuperat de la seva lesió, unida als pobres números posteriors –cap gol tot i haver disputat 479 minuts– han propiciat la seva marxa. En el cas de Luna, el jove punta uruguaià ha anat de més a menys i mai ha acabat d'aconseguir un lloc en l'onze tot i actuar a un bon nivell com a revulsiu. D'Alessandro va criticar la seva baixa implicació i va dir que pensava més en el seu futur que en el de l'equip, cosa que ha fet que l'Espanyol l'hagi repescat per tornar-lo a cedir, al Sabadell.

Pel que fa als altres tres jugadors que van marxar, no es pot equiparar el cas de Juan Domínguez, a qui es buscava una sortida des de l'estiu i ja sabia que difícilment tindria minuts, al de Julio Rico i Eloy Gila. El primer va pujar de la Pobla però ha vist frenada la seva projecció, ja que en la seva posició al lateral dret, ja hi havia Ruz i Xisco Campos, tot i que el mallorquí ha jugat de central. Això, sumat a l'esclat de Sergio Juste, ja consolidat com un més del primer equip. Pel que fa a Eloy Gila, el davanter va comptar amb la confiança gairebé total d'Oliva tot i no respondre amb gols, però d'ençà que va aterrar D'Alessandro gairebé va desaparèixer de l'equip. És per això que el Nàstic els ha cedit –Julio Rico a l'Espanyol B i Eloy Gila al Betis B– per tal que adquireixin minuts de joc i l'experiència necessària.

Tot plegat confirma que la planificació esportiva a principi de curs, encapçalada pel director esportiu, Josep Maria Nogués, que va ser acomiadat amb el tècnic Joan Carles Oliva fa més de tres mesos, no va ser la més adient. De fet, així ho reconeix Coch: “Quan hi ha tants canvis en el mercat d'hivern i les coses no surten és perquè a l'estiu les coses no es van fer bé.”

L'anàlisi de Santi Coch de les cinc sortides

X.S.

Eloy Gila (Betis B)

(13 partits, 8 de titular, 569 min. i 0 gols)

“Potser va fer el pas a segona A massa ràpid i tot i no ser culpa seva, ara estava exigit a aportar encara més a l'equip.”

Julio Rico (Espanyol B)

(2 partits, 0 de titular, 25 min. i 0 gols)

“L'excés de laterals drets l'ha perjudicat i potser a l'estiu ja hauríem hagut buscar una solució perquè tingués més minuts.”

Adrián Luna (Sabadell)

(18 partits, 4 de titular, 714 min. i 2 gols)

“Les paraules de l'entrenador expliquen per què no ha continuat aquí; a més, havia de marcar la diferència i no ho ha fet.”

J. Domínguez (Guijuelo)

(0 partits)

“La seva sortida probablement ja s'hauria d'haver produït a l'estiu, però la seva lesió també ho va dificultar.”

Viguera (Albacete)

(10 partits, 6 de titular, 479 min. i 0 gols)

“Hem vist que tampoc jugaria gaire i en estar cedit, hem buscat la millor solució per a les dues parts.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)