Nàstic

Uns amics a les àrees

El Valladolid torna a golejar el Nàstic, que falla en atac al principi i que dóna totes les facilitats del món en defensa

El cuer, cada vegada més enfonsat, ja té la zona de salvació a set punts

VALLADOLID4

NÀSTIC0

El Valladolid voldria jugar sempre contra el Nàstic. En els tres partits en què aquesta temporada s'han vist les cares, l'equip grana li ha donat totes les facilitats del món: ha rebut 13 gols i no n'ha fet cap. Ahir, els primers regals del Nàstic van ser en atac, ja que va perdonar en dues accions davant Jaime, en la primera de les quals Powel va rematar tan malament que es va fer mal. Després, les facilitats les va donar en defensa, amb Óscar, que va fer tres gols abans del descans, feliç com un anís. D'ara endavant, el Nàstic ho tindrà tot pagat a Valladolid. La derrota, la cinquena en les sis últimes jornades, manté els tarragonins enfonsats, ara ja a set punts de les places de permanència.

El partit no havia començat malament per al Nàstic, que en els primers minuts ja havia tingut dues bones oportunitats per marcar, però tant Powel (8') com Hugo Bargas (10') van fer un xut desviat en bona situació davant Jaime. La rematada de l'holandès, a més, va ser especialment desafortunada. Com que no va colpejar bé la pilota tot i que ho tenia tot a favor, es va fer una estrebada muscular que va obligar a substituir-lo per Orbegozo. La falta d'encert tornava a ser la creu del Nàstic, que a partir del quart d'hora de joc de la primera part va desaparèixer. El curtcircuit dels grana va coincidir amb l'inici de l'allau ofensiva dels locals, que van començar a demostrar tot el seu gran potencial –mobilitat, profunditat per les bandes, creació d'espais, arribada dels jugadors de segona línia...–, combinat amb les facilitats concedides pels grana. El gran beneficiat de tot plegat va ser Óscar, autor de tres gols en menys de 25 minuts abans del descans. En el primer va rematar de cap un córner, sol a l'àrea petita i aprofitant la indecisió de Rubén en la sortida (21'). En el segon, va rebre la pilota a la frontal, va agrair el marcatge amb la mirada d'Arzu i va fer gol davant un Rubén superat (36'). I, en el tercer, es va beneficiar de l'enèsima pèrdua de pilota dels grana en zona perillosa, es va trobar de seguida davant el porter i el va tornar a superar (44'). El Valladolid tornava a arribar al descans d'un partit contra el Nàstic amb tot resolt.

La primera acció de la segona meitat, una combinació ràpida i vertical del Valladolid, que va poder fer dues centrades a l'àrea, feia presagiar una segona meitat de patiment per als visitants. Només cinc minuts més tard, els locals ja havien arribat quatre vegades més amb perill a l'àrea dels tarragonins. El Nàstic, mentrestant, es mostrava inoperant en atac –li costava molt trobar línies de passada i passadís per les bandes– i continuava fent aigües en defensa. Víctor, rematant de cap una centrada de Jofre, va fer lluir Rubén (57'). Però veient el partit sota control i la victòria al sac, el Valladolid va disminuir el ritme, fet que el Nàstic va aprofitar per estirar-se una mica i arribar a l'àrea dels locals. Álvaro Rey es va associar amb Sergio Juste per la banda dreta per atacar amb cert criteri, però la lentitud d'Orbegozo i Hugo Bargas no els ajudava. El problema era que el Valladolid trobava més espais i li costava poc mantenir Rubén amenaçat. Bueno, per exemple, va completar amb un xut desviat una ràpida acció ofensiva (76'). I, poc després, va arribar el quart, en un altre atac plàcid del Valladolid pel centre, amb xut de Marquitos, aturada de Rubén i gol d'oportunista de Javi Guerra (80'). El Nàstic, abatut, ja només podia desitjar, fins al final, que no arribés el cinquè. I va anar de ben poc.

VALLADOLID: Jaime, Balenziaga, Marc Valiente, Rueda, Peña, Nafti (Álvaro Rubio, 72'), Nauzet, Óscar (Bueno, 59'), Víctor Pérez, Jofre (Marquitos, 77') i Javi Guerra. NÀSTIC: Rubén, Sergio Juste, Arzu, Mairata, Mingo, Fernando Seoane, Longás, Dani Abalo (Álvaro Rey, 55'), Morán (Tuni, 45'), Hugo Bargas i Powel (Orbegozo, 12'). GOLS: 1-0 (21') Óscar. 2-0 (36') Óscar. 3-0 (44') Óscar. 4-0 (80') Javi Guerra. ÀRBITRE: Mariscal Sánchez. T.G.: Al visitant Fernando Seoane. PÚBLIC: 7.900 espectadors.
Hem fet 80 minuts molt bons, però en els deu primers hem donat possibilitats al rival, i no pot ser
Miroslav Djukic
ENTRENADOR DEL VALLADOLID
Ells han estat netament superiors. Ens han matat les ocasions fallades del principi. Després, hem anat marxant del partit
El Valladolid és molt dinàmic i ràpid en les transicions, i ens ha creat molts problemes. A més, no ho hem sabut contrarestar
Estava en el guió perdre contra un rival com el Valladolid. La nostra lliga comença ara
Jorge d'Alessandro
ENTRENADOR DEL NÀSTIC

Powel i Morán, lesionats

El Nàstic no té sort amb les lesions i, tal com és habitual últimament, dos jugadors no van acabar el partit per problemes físics. Powel té un trencament fibril·lar al quàdriceps de la cama dreta que, molt probablement, el farà ser baixa dissabte contra el Numància. A més, Morán va ser substituït al descans per un cop al colze dret. Avui es faran proves als dos jugadors per saber l'abast de les lesions. Rodri, amb grip, ja no es va ni canviar. Els grana havien viatjat amb 19 futbolistes perquè Arzu estava tocat.