Nàstic

El Nàstic perd Powel per a un mes

A la golejada encaixada diumenge a Valladolid s'afegeix la lesió del pitxitxi grana

L'holandès, autor de 9 gols, la meitat dels que ha fet tot l'equip, té un trencament fibril·lar al quàdriceps dret

Ase magre, ple de mosques. Així es podria definir l'actual situació del Nàstic, cuer de segona A i a set punts dels llocs de salvació, i que ahir va saber que no podrà disposar de Berry Powel, el seu màxim golejador, per a les properes tres o quatre setmanes. L'holandès, autor de nou gols, la meitat dels que ha fet tot l'equip, es va lesionar en els primers minuts del partit de diumenge a Valladolid, on els grana van caure derrotats 4-0, i alhora va desaprofitar una claríssima oportunitat de gol. Powel no va trigar a demanar el canvi, i va ser rellevat per Mikel Orbegozo en el minut 12, i ahir, després de les proves a les quals va ser sotmès, es va confirmar que té un trencament fibril·lar al quàdriceps dret. Tot un maldecap, doncs, per a Jorge d'Alessandro, que perd el màxim referent en atac de cara a un tram de lliga decisiu, ja que després d'enfrontar-se en els propers compromisos amb dos conjunts de la part mitjana de la taula, el Nàstic afrontarà a continuació quatre duels a vida o mort, contra rivals directes en la lluita per la permanència.

Aquest no és el primer cop que el Nàstic perd Powel aquesta temporada, ja que abans de les vacances de Nadal ja va ser baixa diversos partits. En la jornada 14 va caure lesionat contra el Guadalajara i va estar allunyat dels terrenys en el següent partit a causa d'una lesió fibril·lar a l'isquiotibial dret. Va reaparèixer més aviat del previst i probablement de manera massa precipitada en la jornada 16 contra el Recre i només va poder disputar els primers 45 minuts a causa de la mateixa lesió que té ara, al quàdriceps dret. La seva posterior reaparició ja no es va produir fins al primer partit del 2012, en la jornada 19 a casa contra el Múrcia, quan va entrar després del descans. Des de la primera lesió, fa dos mesos i mig, Powel no ha tornat a recuperar l'excel·lent nivell de joc del primer tram de temporada i això ha afectat els seus números, ja que des de llavors només ha marcat un gol, i de penal, que no va servir per a res, la setmana passada contra l'Almeria. Tot i això, l'holandès, de 31 anys, continua sent el màxim artiller del Nàstic.

El súmmum de la mala sort

El tècnic del Nàstic, Jorge d'Alessandro, va mostrar ahir la seva preocupació, en una entrevista a Tarragona Ràdio, per la baixa de Berry Powel: “No només falla un gol, sinó que es trenca un múscul per xutar a porteria i quan estàvem dominant el partit; això no és normal, és el súmmum de la mala sort.” Sense Borja Viguera, un jugador que podria ocupar el seu lloc, però que ha marxat en el mercat d'hivern, homes com Mikel Orbegozo, Hugo Bargas i Peragón, absent de les convocatòries en les dues últimes jornades, hauran d'assumir més protagonisme de cara al gol per mantenir encara vives les possibilitats de mantenir-se. D'Alessandro es va referir precisament a Peragón i espera el seu retorn: “L'hem de fer ressuscitar perquè el necessitem; ell no ha desertat, però està en mala ratxa, i estic convençut que els seus gols arribaran.”

DE MÉS A MENYS

Des que es va lesionar en la jornada 14 per primer cop, només ha marcat un gol
Abans de Nadal, només va jugar 45 minuts en quatre partits per dues lesions similars

Morán només té una contusió al colze dret

X.S.

A Valladolid el Nàstic no va tenir només el contratemps de la lesió de Powel, ja que Morán, després d'una mala caiguda, va ser substituït en el descans amb molèsties al colze dret. Afortunadament, el migcampista madrileny només té una contusió, i tot i que haurà de fer un treball personalitzat a la infermeria, s'anirà reincorporant als entrenaments de grup al llarg de la setmana, així que si evoluciona com es preveu, estarà disponible per enfrontar-se dissabte al Nou Estadi amb el Numància. D'altra banda, tot i que Xisco Campos ja té l'alta mèdica, difícilment podrà jugar ja dissabte.