Nàstic

Ara ja ni la defensa funciona

Nàstic. En els sis primers partits amb D'Alessandro, el conjunt grana només va encaixar dos gols, però en els últims sis n'ha rebut dotze; tot i això, el tècnic no creu que sigui el problema més gran de l'equip

Un dels dèficits del Nàstic durant tota la temporada està sent la falta de gol. Això encara no ho ha corregit –18 dianes en 23 partits el converteixen en el segon equip menys golejador–, però amb l'arribada de D'Alessandro sí que va revifar, i es va convertir en un conjunt sòlid al darrere. Ara bé, en els últims partits, els grana han perdut aquesta fiabilitat en defensa i diumenge a Valladolid ho van acabar d'evidenciar. I no només pels quatre gols encaixats, sinó per la manera en què van arribar, amb errors i concessions impròpies d'un equip que vol mantenir-se a segona A.

Una dada que confirma les facilitats que va donar el Nàstic a Pucela són les només dues faltes que va cometre en els primers 45 minuts, enfront de les set del Valladolid. Unes dades que sorprenen, ja que el més habitual quan s'enfronten un equip que és cuer amb un dels de dalt és que aquestes xifres siguin justament al revés. El resultat en el descans era de 3-0 després que el Nàstic encaixés el primer gol en un córner mal defensat, el segon en una acció en què la rereguarda va marcar els rivals amb la vista i el tercer, en una pèrdua al mig del camp de Soane després d'una passada un pèl arriscada de Rubén, que, això sí, va evitar una golejada més àmplia.

Dos gols rebuts per partit

El Nàstic ha perdut cinc dels últims sis partits que ha disputat i només ha obtingut una victòria en les deu últimes jornades, fa poc més de dues setmanes contra l'Elx (1-0). Més enllà de la falta de punteria –la història a Valladolid hauria pogut ser molt diferent si Powel no hagués fallat un ocasió claríssima amb 0-0–, el principal problema han estat els gols encaixats, cosa que no passava en els primers partits amb D'Alessandro. Aleshores, el Nàstic va mantenir la seva porteria a zero en cinc dels sis primers partits amb el tècnic argentí i només va encaixar dos gols, contra el Recre, que van suposar la primera desfeta des del canvi d'entrenador. En les últimes sis jornades, però, els grana han encaixat 12 gols: 3-2 a Girona, 0-2 contra el Múrcia, 1-0 a Balaídos, 1-2 contra l'Almeria i 4-0 a Valladolid. Tot i aquestes xifres, que reconeix que sí que el preocupen “una mica”, D'Alessandro no ho veu com el dèficit més gran: “La defensa no és el problema de l'equip i el seu rendiment em sembla que és una garantia per a l'esprint final de lliga, ja que tenim un porter en un gran moment i, a més, recuperem Xisco Campos”.

3 PUNTS DE 18

Els grana han perdut cinc dels últims sis partits i n'han guanyat un, contra l'Elx (1-0)

AIXÍ ÉS MOLT DIFÍCIL

El triomf contra el conjunt il·licità és l'únic dels grana en les últimes deu jornades de lliga
En els primers 45 minuts a Pucela, el Nàstic només va fer dues faltes; el Valladolid, set

L'estratègia defensiva preocupa

X.S.

A segona A, les accions a pilota aturada molts cops decideixen un partit, i el Nàstic, al contrari d'altres temporades en què en treia molt de profit, aquest curs no n'està sortint gens ben parat. Ni en atac, ja que l'únic gol que ha aconseguit a pilota aturada, tret dels tres penals de Powel, se'l va fer un jugador del Vila-real B en pròpia porteria, ni en defensa. Diumenge, l'1-0 va arribar de córner i en la segona part n'hauria pogut encaixar un altre si la pilota no s'hagués estavellat al travesser. I la setmana passada contra l'Almeria, el 0-1 també va arribar en una jugada d'estratègia, quan un jugador rival va servir una falta enrere i Verza, agafant tota la defensa grana per sorpresa, va enviar una canonada a l'escaire. Un aspecte que Jorge d'Alessandro té clar que s'ha de corregir: “Hem d'estar més atents, és una de les assignatures pendents, i millorar la concentració individual perquè això no marqui el signe dels partits.”