Nàstic

Qüestió de convicció

Incorporat fa un mes, Dani Abalo no ha trigat a consolidar-se com a titular al Nàstic

Assegura que l'equip afronta la situació amb confiança i professionalitat i que es marquen el repte de guanyar cinc dels propers set partits

Un mes després d'arribar al Nàstic com un dels reforços destacats i esperançadors del mercat d'hivern, Dani Abalo ja s'ha consolidat com a titular i com una peça clau en l'esquema de Jorge d'Alessandro, que no ha dubtat a elogiar-lo per la seva qualitat i la seva capacitat de desequilibri per la banda dreta. El jugador gallec, de 24 anys, agraeix les lloances i la confiança dipositada per l'entrenador argentí i, sobretot, està content per tenir minuts, ja que el que busca a Tarragona és continuïtat, tornar a sentir-se futbolista després que, en els primers quatre mesos de temporada, només disposés de 67 minuts en la lliga amb el Celta, el club de la seva vida.

“He vingut aquí per continuar creixent com a futbolista, per sentir-me important, per aconseguir que l'equip se senti còmode amb mi al camp”, explica Dani Abalo, que va ser presentat el 2 de gener, es va perdre el partit del cap de setmana següent per lesió i la visita a Balaídos per contracte, però que quan va estar disponible, Jorge d'Alessandro no va dubtar a fer-lo jugar. Ha estat titular en els tres últims partits, i també ho serà demà contra el Numància, en un partit que ell considera molt important, sobretot perquè té clar que del Nou Estadi s'han d'escapar poquíssims punts. “No és cap final, ja que queda molt”, apunta el gallec, que és optimista respecte a les possibilitats de salvació del Nàstic, ja que pren com a referència una temporada, la 2008/09, en què el Celta va lluitar i patir per la permanència: “Aquell any a Vigo ens va tocar lluitar per no baixar i va ser difícil perquè la majoria de jugadors no ho portaven bé, no hi estàvem acostumats. Aquí, en canvi, la gent és professional cent per cent i mai no se sent ningú que digui que és molt difícil, sinó que tothom està convençut que ho aconseguirem perquè som millors que els altres equips És per valorar-ho.” Aquella temporada el Celta es va salvar amb 48 punts, i Dani Abalo té clar que, com que els equips de la zona alta estan molt forts, no caldran tants punts per aconseguir la permanència. El futbolista gallec considera imprescindible obtenir un bon feix de punts en els propers partits, i es marca un repte: guanyar cinc dels set propers.

En qualsevol cas, el més important, segons Dani Abalo, és que l'equip no es rendeixi i que en cada partit busqui els tres punts amb ambició i convicció. “Si continuem jugant com fins ara, els resultats arribaran”, assegura l'extrem dret gallec, que valora positivament com el Nàstic s'ha refet anímicament després de la clara derrota al camp del Valladolid.

Això ara va seriosament. Ens hem de marcar l'objectiu de guanyar cinc dels propers sis o set partits. D'equip, en tenim
A Vigo ens va tocar lluitar per no baixar i va ser difícil, perquè no hi estàvem acostumats. Aquí, en canvi, la gent és molt professional
He vingut aquí per continuar creixent com a futbolista i per sentir-me important
Dani Abalo
JUGADOR DEL NÀSTIC

Hugo Bargas i Orbegozo, agafant el ritme

Els altres dos reforços del Nàstic en el mercat d'hivern també han entrat ràpidament a l'equip. Tant Mikel Orbegozo com Hugo Bargas van debutar amb la samarreta grana el cap de setmana després d'haver arribat a Tarragona. Oregozo ha participat en dos partits, per bé que encara no ha estat titular. Diumenge passat a Valladolid, el davanter basc va substituir el lesionat Powel en el minut 15 de joc. Sense l'holandès, Orbegozo haurà de tenir ara més protagonisme. Caldrà veure si demà D'Alessandro es decanta per ell per ser la referència en atac, tot i que Peragón és qui en té més números. Per la seva banda, Hugo Bargas ha disputat dos partits, en el segon dels quals, al Nuevo Zorrilla, va ser titular. D'Alessandro considera que encara no pot donar als dos futbolistes un paper excessivament destacat, ja que han d'acabar d'agafar el nivell de forma òptim.

“Amb l'afició és més fàcil”

El rival de demà és el Numància, un equip que baixa de rendiment a domicili. “No hem de deixar que se sentin còmodes des del primer minut. Hem de marcar aviat i intentar que no ens agafin despistats en defensa, ja que són molt ràpids al contraatac”, indica Dani Abalo, que demana el suport dels seguidors grana: “Amb ells és més fàcil. Sense ells, en canvi, seria més difícil.” Per preparar el partit, D'Alessandro va dirigir ahir un entrenament centrat gairebé exclusivament en l'estratègia. Avui, ultimarà detalls amb una sessió a l'estadi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)