Nàstic

“Ningú no abaixa els braços”

D'Alessandro busca trencar el pessimisme instal·lat en l'entorn del Nàstic amb un “missatge d'esperança”

El tècnic argentí vol deixar clar que, amb comunió i compromís, la permanència és possible

L'empat contra el Numància al Nou Estadi, en un partit que havia de representar l'inici de la reacció del Nàstic en un tram de calendari clau, ha instal·lat el pessimisme en l'entorn grana, que veu molt complicada la permanència a segona A. Ahir, el tècnic, Jorge d'Alessandro, va voler fer públic el “missatge d'esperança” que va transmetre a la plantilla: “Aquí ningú no abaixa els braços. Hem de positivitzar el fet d'haver retallat un punt respecte a la zona de permanència, que potser és una lectura pobra, però és veraç. Tenim la necessitat d'ajuntar les forces, des del vestidor ha de sorgir el missatge que junts podem, un missatge que ja tenim interioritzat des del principi, però que es fa més sòlid i necessari. Cal la comunió entre tots perquè al final el premi serà molt gran i serà per a tots.”

El tècnic argentí és optimista i confia en el que fa ell i en la feina dels jugadors, tot i que accepta que sorgeixin dubtes a l'afició: “La gent està farta de sentir paraules, però no crec que ens qüestionin.” Té molt clar que no ha de canviar el sistema –utilitza el 4-4-2, que pot transformar en un 4-2-3-1–, ja que “seria vendre l'ànima al diable” i el que ell vol és que, quan ja no sigui tècnic del Nàstic, se'l recordi per un estil concret. Admet que potser sí que l'equip abaixa el rendiment en els últims minuts dels partits, però és més per una qüestió psicològica que no pas física: “La sensació de saber guanyar, l'ofici, la fusta de campió, és una dinàmica que tenen alguns equips i que a nosaltres ens costa moltíssim. Quan tenim el partit per guanyar ens tremolen les cames.”

Jorge d'Alessandro és fidel a una manera de jugar que admet, però, variacions, per exemple enfortir el mig del camp amb un doble pivot més de contenció, tal com va fer en la segona meitat contra el Numància –sense els fruits esperats– i com podria tornar fer diumenge a Las Palmas en un partit en què, segons assegura el tècnic argentí, el mig del camp serà clau. Ahir, Rodri, igual que Mingo, Sergio Juste, Dani Abalo i Rubén Pérez, no es van entrenar amb la resta de l'equip per diverses molèsties físiques que no els han d'impedir reincorporar-se als entrenaments de grup al llarg de la setmana i estar a punt per jugar diumenge. Fernando Moran, que arrossega uns problemes en un colze des del partit de Valladolid que li van impedir jugar contra el Numància, va treballar ahir al marge del grup i s'espera que avui ja s'exerciti amb total normalitat. Les úniques baixes segures són les del lesionat Berry Powel –en té per a tres o quatre setmanes més– i del sancionat Raül Fuster.

EL SISTEMA DE JOC

“Canviar seria vendre l'ànima al diable. Quan me'n vagi he de deixar empremta, estil”
“Cal la comunió entre tots perquè al final el premi serà molt gran i serà per a tots”

Rubén Pérez, a un partit de fer més història

Rubén Pérez està marcant una època a Tarragona. Ja fa temps que es va convertir en el jugador de la història del Nàstic amb més partits a segona A –ara n'acumula 166– i dissabte passat, gràcies al partit contra el Numància, va igualar Joaquín Palomo (1980-85) com el porter que més vegades ha defensat la samarreta grana en la lliga en qualsevol categoria (182). Per tant, si, com és més que probable, diumenge juga a Las Palmas, Rubén serà, en solitari, el porter que ha jugat més partits en la història del Nàstic. La situació de l'equip, però, resta emotivitat al rècord, segons el porter aragonès: “Només me n'alegraria si el rècord servís per ajudar l'equip, com per exemple estar tants partits sense rebre gols. D'aquí a un temps potser me n'alegraré, però ara el que importa és la situació de l'equip.” Rubén, que va arribar al Nàstic l'últim dia del mercat d'hivern de la temporada 2005/06, la de l'ascens a primera, fa una valoració molt positiva dels set cursos viscuts a Tarragona i espera que l'actual acabi amb la salvació. Rubén no creu que l'equip pagui anímicament el fet d'haver perdut dos punts contra el Numància i espera que, després d'un “passet endavant”, en vingui un de gran guanyant a Las Palmas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)