Nàstic

Sense gols de defenses ni en accions a pilota aturada

Nàstic. L'equip grana no ha comptat encara amb les aportacions golejadores de cap jugador defensiu ni treu rendiment de l'estratègia, amb l'excepció d'un gol afortunat en pròpia porteria

Si un equip és cuer vol dir que hi ha moltes coses que no està fent bé, tant en atac com en defensa. En el cas del Nàstic, no aconsegueix consolidar la solidesa defensiva i, al davant, té molts problemes per marcar. L'equip tarragoní només marca –i poc– en jugades i no aconsegueix treure rendiment de les accions a pilota aturada, una faceta del joc que els equips de segona A, una categoria molt igualada en què molts partits es resolen en jugades puntuals, treballen al màxim. Normalment, els equips amb més problemes en la creació veuen l'estratègia com la solució. En 24 jornades, el Nàstic només ha marcat un gol a pilota aturada –a part dels tres penals transformats per Powel–, i no el va fer cap futbolista del Nàstic. Se'l va marcar Iriome en el partit del Nàstic al camp del Vila-real B. Sense fruits en les accions d'estratègia, l'aportació ofensiva dels jugadors defensius del Nàstic és nul·la. Tot i que el més normal és que en aquests moments de la competició algun defensa hagi marcat gols, en la llista de golejadors del Nàstic només hi ha davanters i migcampistes ofensius. En els cursos anteriors, futbolistes com ara Mairata i Rodri havien marcat, i és habitual veure en tots els equips centrals amb dos o tres gols.

D'Alessandro reconeix que les accions a pilota aturada és la gran assignatura pendent del Nàstic, i ho treballa intensament. Els maldecaps en aquestes jugades no són només en atac, ja que en els tres últims partits l'equip ha rebut diversos gols d'estratègia. Contra l'Almeria, a Valladolid i dissabte contra el Numància, la defensa grana no va estar prou atenta ni concentrada i va permetre que els jugadors rivals marquessin tres gols que, en total, li han impedit sumar tres punts. Avui, en la sessió matinal a porta tancada, l'equip grana continuarà treballant aquesta faceta del joc.

FACETA A MILLORAR

D'Alessandro diu que l'estratègia és l'assignatura pendent principal del seu equip

Tres gols marcats per rivals

Hi ha una dada que evidencia els problemes que té el Nàstic per marcar: el segon lloc de la llista de golejadors de l'equip grana, encapçalada per Berry Powel (9), l'ocupen els gols en pròpia porteria (3). A continuació, hi ha Fernando Morán i Adrián Luna (2) i Tuni, Longás i Álvaro Rey (1). Els jugadors d'equips rivals que han marcat gols per al Nàstic aquesta temporada són Iriome en el 3-2 al camp del Vila-real, Borda en la derrota del Nàstic a casa contra el Recre (1-2) i Pavón en l'empat de dissabte passat contra el Numància (1-1). És a dir, aquests tres gols només han servit al Nàstic per sumar un punt. En total, els grana han fet 19 gols, una xifra que només empitjora el Cartagena (15). Hi ha sis equips a segona A que han marcat el doble de gols que el Nàstic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)