Nàstic

Una bona oportunitat per millorar el panorama

Nàstic. L'equip grana, que enfortirà el mig del camp per tenir la pilota i donar protagonisme a Longás, Dani Abalo i Morán, se situarà a tres punts de la zona de salvació si derrota Las Palmas

La clara derrota del Vila-real B ahir a casa contra l'Alcorcón (0-3) fa que el partit del Nàstic al camp de Las Palmas d'aquesta tarda (a dos quarts de set) tingui un gran valor numèric i anímic. Si guanya, l'equip tarragoní se situarà a tres punts de la zona de permanència, i el panorama ben segur que es veurà amb molt més optimisme. Si perd, en canvi, desaprofitarà una altra ocasió per situar-se a tocar de les places de salvació, veurà com dos dels rivals directes –el Cartagena i l'Osca, que ahir van guanyar– se li escapen i es mantindrà en l'últim lloc.

Jorge d'Alessandro introduirà canvis en l'onze inicial, alguns forçats i d'altres per intentar dominar el mig del camp i tenir més possessió per generar futbol ofensiu. En defensa, Manel Ruz tornarà a l'onze inicial per rellevar Sergio Juste al lateral dret, mentre que a l'esquerre Mingo s'ha recuperat a temps per substituir el sancionat Raúl Fuster. A l'eix, Xisco Campos tornarà a fer parella amb Mairata i permetrà que Arzu avanci la posició fins al mig del camp, on, al costat de Rodri, donarà més consistència al mig del camp per ajudar els grana a tenir la pilota, la clau del partit segons D'Alessandro. El tècnic argentí ha assegurat que qui domini la possessió ho tindrà bé per aconseguir els tres punts. En atac, els grana ja saben que Berry Powel estarà com a mínim tres mesos de baixa, de manera que perden el principal referent ofensiu. Sense ell, el Nàstic haurà de confiar, en el que queda de lliga, en tres jugadors que encara no han marcat: Orbegozo, Hugo Bargas i Peragón. Aquest últim serà, segurament, el titular avui a l'estadi de Gran Canària, per bé que l'argument principal del Nàstic en atac serà a la mitja punta: la visió de joc de Longás, que jugarà davant de Rodri i Arzu, i de Dani Abalo i Morán, més a les bandes.

Las Palmas, un equip sempre irregular i imprevisible i molt dependent de la inspiració dels seus jugadors ofensius, com ara Jonathan Viera –autor de dos gols en el partit de la primera volta a Tarragona (1-3)–, arriba al compromís d'aquesta tarda situat a la zona tranquil·la i consolidat com un equip solvent al seu estadi.

Las Palmas té molts recursos; és un equip amb cara i cos i una molt bona pedra de toc
Jorge d'Alessandro
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
No vull que la necessitat ens inhibeixi de tenir la pilota; hem de ser atrevits i tenir personalitat, tot i que els punts pesen
El que millor tracti la pilota serà el que guanyi el partit i nosaltres necessitem tenir aquesta possibilitat i és el que he volgut inculcar
El Nàstic no és un mal equip, però té el seu defecte en una determinada línia que no diré
Juan Manuel Rodríguez
ENTRENADOR DE LAS PALMAS

Seoane, de fix a quedar fora de la convocatòria

Fernando Seoane, un mig treballador i molt regular, no es va perdre ni un sol minut en les disset primeres jornades de lliga. En les set següents, però, només ha estat dues vegades titular i ara encadena dues jornades sense entrar en la convocatòria. Ahir el jugador gallec va ser l'únic descartat per qüestions esportives, amb Powel i Sergio Juste lesionats i Raúl Fuster sancionat. Per tant, Seoane ha passat, de cop i volta, de ser un titular indiscutible a no entrar en els plans de Jorge d'Alessandro, que primer va situar Rodri i Longás en el doble pivot i que ara avança l'aragonès a la mitja punta i prefereix situar Arzu al costat de Rodri per dotar de més consistència el mig del camp. La temporada passada, Fernando Seoane va disputar 38 partits i els que es va perdre van ser a causa, bàsicament, de sancions i lesions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)