Nàstic

El futur es decideix ara

Nàstic. D'Alessandro demana un ritme alt i tenir la pilota des del primer minut per vèncer un partit “vital, total”, el primer d'un tram de calendari en què, segons el tècnic, s'hi juguen la vida

“Vital, total.” Jorge d'Alessandro no amaga que el partit d'avui al Nou Estadi contra el Xerez (a les 6) té tota la transcendència del món. El Nàstic és cuer i té la zona de permanència a sis punts. Passen les jornades, la segona volta avança, i l'equip grana no surt del pou, de manera que tothom és conscient que la reacció ha de ser immediata. És ara, per tant, quan el Nàstic s'hi juga el futur, tal com assegura D'Alessandro, que recorda que el seu equip passa ara un tram de calendari clau contra equips de baix.

De totes maneres, el Xerez ja no és un rival tan directe del Nàstic com ho era fa dues setmanes, ja que des de llavors s'ha espavilat, amb dues victòries seguides que l'han situat set punts per sobre de la zona de descens. El conjunt andalús arriba a Tarragona amb tres exjugadors del Nàstic en l'expedició –el quart, Tati Maldonado, s'ha quedat a Jerez per lesió–, dos d'ells en l'onze titular: Pablo Redondo i José Mari, que la setmana passada, contra l'Alcoià, va trencar una ratxa de cinc mesos sense marcar. L'altre exgrana estarà, segurament, a la banqueta. Es tracta d'Alejandro Campano, que va defensar la samarreta del Nàstic durant quatre temporades (126 partits i 21 gols) i que torna al Nou Estadi per primer cop des que en va marxar, el juny del 2010, per iniciar la fallida aventura romanesa.

Orbegozo, recuperat

Per fer front al Xerez, el tècnic del Nàstic vol que els seus hi posin intensitat, un ritme alt, des del principi, i que siguin amos de la pilota. En atac, buscarà la mobilitat de Peragón i Morán, i podrà comptar amb l'alternativa, a la banqueta, d'Orbegozo, recuperat finalment de la lesió al turmell dret malgrat que dimecres se'l descartava. “Va dir que volia estar amb l'equip encara que li tallessin una cama. Ha donat una lliçó”, va explicar D'Alessandro en referència al davanter basc, que diu que la situació delicada que viu l'equip demana la implicació i el patiment de tots. En canvi, Ruz i Raúl Fuster no estaran recuperats i seran baix, igual que Rodri, sancionat. Sense ell, Arzu més defensiu, i Longás, creatiu, formaran el doble pivot. A les bandes, per on D'Alessandro espera tenir profunditat per trobar passadís, hi haurà dos dels jugadors més en forma, Abalo i Álvaro Rey.

RIVAL RECUPERAT

Dues victòries seguides han permès al Xerez allunyar-se de la zona de perill
És un partit vital, total. Estem en un passatge de la competició en què hi ha en joc el futur del Nàstic. Necessitem una victòria, i passa per aquest partit
La clau està en la posada en escena, en el rigor. És on ha d'estar la força. Hem d'imposar un ritme intens i controlar la pilota per jugar bé
Jorge d'Alessandro
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
En la situació en què estem s'ha de patir, donar-ho tot. Si algú no pot jugar ha de ser per una causa molt greu
Mikel Orbegozo
DAVANTER DEL NÀSTIC
És el partit més complicat des que em vaig fer càrrec de l'equip. Que el rival sigui el cuer és una arma de doble tall
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL XEREZ
Campano torna per primer cop al Nou Estadi, on va jugar quatre temporades

Powel vol continuar al Nàstic

En una entrevista al Diari de Tarragona –no autoritzada pel club, la qual cosa li comportarà una altra sanció–, Berry Powel assegura que no es planteja la rescissió del contracte, ja que creu que seria injust, i espera continuar al Nàstic i jugar alguns partits abans d'acabar la temporada, quan es recuperi d'aquí a tres mesos. El club, però, ja ha pres la decisió de rescindir-li el contracte per haver-se agreujat, el mateix cap de setmana en què se'l va veure en un pub de Reus, la lesió muscular que el mantenia de baixa. Powel admet que hi era, ja que creu que els futbolistes no tenen prohibit sortir de nit, i afirma que els metges no li van dir que descansés per recuperar-se de la lesió, que es va agreujar, explica, en un restaurant, quan va fer un gest brusc per evitar que un cambrer li tirés el contingut d'una safata per sobre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)