Nàstic

Un drama d'equip

A 9 punts. El Nàstic posa un peu i mig a segona B després de tornar-se a mostrar inoperant en atac, amb un penal fallat de Peragón (20'), i perdre per culpa del gol de l'exjugador grana José Mari (35')

XEREZ1


NÀSTIC0


Ni les sensacions ni les estadístiques donen ja vida al Nàstic, que ahir va posar un peu i mig a segona B –en ple mes de febrer!– després de perdre contra un Xerez que en va fer prou amb un gol de l'exjugador grana José Mari en la primera meitat (35') per segellar una victòria que el consolida a la zona tranquil·la. El Xerez, aquell equip que fa sis anys va ser testimoni del moment més gran en la història del Nàstic en una calorosa i cada vegada més llunyana tarda de juny a Chapín, ahir va presenciar el drama d'un equip que, si no hi ha un canvi dràstic, ara mateix difícil d'imaginar, s'encamina cap al descens. I és que la resta de partits jugats ahir, a més, no hi van acompanyar, ja que van guanyar el Girona, l'Osca i el Vila-real B, la victòria del qual deixa el Nàstic a nou punts de la zona de permanència.

Roberto Peragón és la personificació dels problemes, de la tragèdia, del Nàstic: la manca de gol, la confiança que es va erosionant, la pressa per canviar la dinàmica que s'estavella contra la realitat... Peragón, un jugador fitxat per marcar i que després de sis mesos de competició encara no s'ha estrenat, no va tenir dubtes en agafar la responsabilitat del penal xiulat per l'àrbitre en el minut 20. Però aquest no és el seu any, ni l'any del Nàstic, i quan les coses no van bé costa un món capgirar-les. Doblas va aturar el penal del madrileny, que no va arribar al descans. D'Alessandro, en el minut 40, el va substituir en un canvi de risc, de reestructuració tàctica, segons les paraules del tècnic després del partit, però que per a Peragón, que va rebre la xiulada de l'afició, va significar un cop dur del qual caldrà veure si es recupera. Poc abans, l'exjugador grana José Mari –que no va convèncer en la seva etapa tarragonina i que sempre que torna al Nou Estadi marca– havia superat Rubén aprofitant una pilota perduda pels locals al mig del camp i una bona assistència de Rafa García que li havia permès guanyar l'esquena a la rereguarda grana (35').

La profunditat, la verticalitat, que havia faltat al Nàstic en la primera meitat la va buscar en la segona amb un doble pivot de creació –Longás i Fernando Morán–, un punta de referència –Orbegozo– i un de més mòbil –Hugo Bargas–, i donant joc a Dani Abalo a la banda dreta. Però el que li faltava ara al Nàstic era esperit, agressivitat, convicció. El Xerez, gairebé sense voler, sovintejava més l'àrea del rival que el Nàstic, impotent, inoperant en atac, tristament apàtic, com si estigués resignat, abandonat a la seva sort. Per resignació, però, la de l'afició, que va deixar l'estadi sense gaires xiulets, fent-se a la idea que la permanència és més que difícil.

FÀBREGAS: “TENIM MOLTS NÚMEROS PER BAIXAR”

Decepció i impotència. El director general del Nàstic, Lluís Fàbregas, va utilitzar després del partit aquestes dues paraules per definir l'estat d'ànim del consell d'administració després d'una derrota que deixa els grana “amb molts números per baixar”, segons el mateix Fàbregas. De fet, el director general va admetre que l'entitat, pensant en el futur, ja treballa amb l'opció de jugar la temporada a segona B, a més de la de segona A: “Fins que no sigui matemàtic no serà definitiu. És molt difícil, però mentre hi hagi possibilitats l'equip ha de fer més que avui [ahir], ser professional.” Fàbregas va reiterar la confiança en l'equip i l'entrenador i va recordar que “els moviments que s'havien de fer ja s'han fet”, i va lamentar que el rival n'hagués fet prou amb poc per guanyar: “És una mostra del que ha sigut la temporada. És la plantilla que tenim i estem en la posició que estem. Tothom ho veu i no hi ha excuses que valguin.” Fàbregas va reiterar que Powel ja és història i va avançar que els dos jugadors designats per passar després del partit per la zona de premsa i que no ho van fer –Hugo Bargas i Galindo– seran sancionats.
NÀSTIC: Rubén, Sergio Juste, Mairata, Xisco Campos, Mingo (Hugo Bargas, 40'), Arzu, Longás, Dani Abalo, Álvaro Rey (Galindo, 60'), Morán i Peragón (Orbegozo, 40'). XEREZ: Doblas, Raúl Cámara, Lombán, Robusté, Mendoza, Rafa Barber, Rafa García, Pablo Redondo (Capi, 69'), Israel (Campano, 58'), Iñigo Vélez i José Mari (Capdevila, 75'). GOLS: 0-1 (35') José Mari. ÀRBITRE: Hernández Hernández. T.G.: Als locals Xisco Campos i Sergio Juste, i als visitants Rafa Barber, Israel i Rafa García. PÚBLIC: 3.641 espectadors al Nou Estadi de Tarragona.
Tinc tota la responsabilitat de no guanyar. Crec en els jugadors, que han estat a l'altura
Jorge d'Alessandro
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Si el Xerez, que ha donat una imatge pobra i està ple de dinosaures, ha guanyat tres partits seguits, nosaltres també podem
Hem començat amb circulació i bon joc, fins al penal que hem fallat. I després del seu gol he hagut de fer canvis de màxim risc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)