Nàstic

Sense gols és impossible

Nàstic. El conjunt grana només ha marcat 19 dianes aquesta temporada i entre els jugadors que queden a la plantilla –Powel (9) i Luna (2) ja no hi són– només n'han fet cinc en tot el curs

El Nàstic necessita començar a sumar ja de tres en tres, sobretot en aquests tres partits vinents contra rivals directes, si vol mantenir alguna possibilitat de salvar-se, però per guanyar fan falta gols i els grana n'estan molt mancats. I no només en els últims partits –un gol en les darreres quatre jornades i tres en les darreres vuit–, sinó durant tota la temporada. El Nàstic només ha marcat 19 gols, convertint-se en el segon equip menys realitzador de la lliga, superat tan sols per Cartagena, que en duu 16, però té sis punts més. I el que és més greu, és que sense Powel, el màxim golejador de l'equip amb nou dianes, la cosa no sembla que pugui millorar en excés. De fet, entre tots els jugadors que formen l'actual plantilla, tenint en compte que Powel no jugarà més i se li rescindirà el contracte, i que Luna, que va fer dos gols, va ser cedit al Sabadell en el mercat d'hivern, només han aconseguit marcar cinc gols en les vint-i-sis jornades disputades: Morán, amb dos dianes, i Tuni, Longás i Álvaro Rey amb una. Els tres gols que falten per arribar als dinou a favor se'ls ha fet el rival en pròpia porteria.

El més sorprenent de tot plegat és que al marge de Powel, amb un peu i mig sinó els dos fora del club, cap dels tres homes més ofensius amb els que compta ara mateix Jorge D'Alessandro, és a dir Hugo Bargas, Mikel Orbegozo i Roberto Peragón, encara no s'han estrenat de cara a porteria en tota la lliga. I no pas perquè no hagin gaudit de protagonisme, ja que tot i que van arribar en aquest mercat d'hivern, Orbegozo ja ha disputat cinc partits (236 minuts) i Bargas tres (179 minuts). Res estrany, però, si es té en compte també que els altres dos davanters que van marxar per fer-los lloc, Borja Biguera i Eloy Gila, tampoc van celebrar cap gol en gairebé tota una volta. El que sembla no tenir explicació és el cas de Peragón, negat de cara a gol, com va confirmar dissabte passat fallant un penal. I és que tot i fer 11 gols el curs passat amb el Girona i haver jugat ja 22 partits i gairebé 1.500 minuts, continua sense veure porteria.

Cap gol de la defensa

La feina dels defenses no és fer gols sinó evitar-los però al llarg d'una temporada, els seus gols sempre acaben sent importants en determinats moments, cosa que al Nàstic encara no ha passat aquest curs. Molt diferent del que va succeir en l'anterior, en què Mairata va fer tres dianes, i Rodri, que tot i jugar al mig del camp també té un perfil més aviat defensiu, en va fer dues.

ELS GOLEJADORS

Berry Powel
9 gols
Adrián Luna
2 gols
Fernando Morán
2 gols
Tuni
1 gol
Longás
1 gol
Álvaro Rey
1 gol
(*) Iriome (Vila-real B), Borda (Recre) i Pavón (Numància)
en pròpia porteria

FERNANDO MORÁN: “EL GOL ÉS L'ASSIGNATURA PENDENT”

De l'actual plantilla, Morán és el màxim golejador, tot i haver marcat només dos gols, un a Almeria (1-3) i l'altre contra el Sabadell (5-0). El madrileny va reconèixer que la falta de gol “és l'assignatura pendent” de l'equip i es va referir també al que suposa esportivament la baixa de Powel i com ho han d'intentar superar: “Ens donava gol, aportava una variant important i entre tots hem de donar molt més, i en el cas de no tenir molts homes-gol, doncs intentar fer aquesta funció i ajudar-hi.” D'altra banda, Morán també va voler destacar “la personalitat” de Peragón.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)